Grupo de traballo para a substitución do xofre nos viños por compostos fenólicos de fontes alternativas (GO Saluvino)
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2018
- Orzamento asignado 4.934.241,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Castilla y León; Galicia
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición
Este Grupo Operativo busca elaborar viños de calidade que satisfagan as demandas do mercado de produtos sans, limitando a presenza de aditivos químicos. Este proxecto propón a extracción de compostos fenólicos con propiedades antioxidantes e antimicrobianas como substitutos ou complementos do dióxido de xofre.
Obxectivos
- Substituír ou limitar o contido de xofre do viño mediante compostos fenólicos con actividade antioxidante e antimicrobiana procedentes de residuos de vinificación e produción de licores.
- Optimizar as técnicas analíticas para a extracción, identificación e purificación de compostos fenólicos procedentes de residuos da industria vitivinícola e da industria de produción de licores.
- Avaliar o impacto da aplicación destes extractos ao viño en diferentes etapas como complementos ou substitutos do dióxido de xofre. Definir técnicas de aplicación destes extractos, como a encapsulación, para non modificar as características analíticas e sensoriais do viño a tratar.
Información de contacto
- Coordinador/a denominación da entidade: Bodega Matarromera SL
- Correo electrónico coordinador/entidade: msevillano@matarromera.es
Beneficiarios
- Bodega Matarromera S.L
Subcontratado
- Sociedad Cooperativa Vitivinícola Arousana S.C.G. (Bodega Paco&Lola)
- Orujos y Licores Augavella S.L.
- Fundación Empresa Universidad Gallega (FEUGA)
- Grupo de Biotecnología industrial e ingeniería ambiental (BiotecnIA) de la Universidad de Vigo