
Grup Operatiu SALUVINO: Substitució de sulfurós en vins per compostos fenòlics de fonts alternatives
- Tipus Grup operatiu
- Execució 2018
- Pressupost assignat 49.342,41 €
- Àmbit Supraautonómico
- Comunitat Autònoma Castilla y León; Galicia
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Descripció
Aquest Grup Operatiu cerca produir vins de qualitat i que compleixin les exigències del mercat demandant de productes saludables, limitant la presència d'additius químics. En aquest projecte es planteja l'extracció de compostos fenòlics amb propietats antioxidants i antimicrobianes com a substitutius o complementaris de l'anhídrid sulfurós
Objectius
- Substitució o limitació del contingut en sulfurós del vi utilitzant compostos fenòlics amb activitat antioxidant i antimicrobiana a partir de residus de la vinificació i de l'elaboració de licors.
- Optimitzar tècniques analítiques d'extracció, identificació i purificació de compostos fenòlics a partir de residus de la indústria vitícola i de la indústria d'elaboració de licors.
- Avaluar la repercussió de l'aplicació d'aquests extractes al vi en les diferents etapes com a complementaris o substitutius de l'anhídrid sulfurós. Definir tècniques d'aplicació d'aquests extractes, com l'encapsulació, per no modificar les característiques analítiques i sensorials del vi que cal tractar.
Informació de contacte
- Nom coordinador/entitat: Bodega Matarromera SL
- Email coordinador/entitat: msevillano@matarromera.es
Beneficiaris
- Bodega Matarromera S.L
Subcontractat
- Sociedad Cooperativa Vitivinícola Arousana S.C.G. (Bodega Paco&Lola)
- Orujos y Licores Augavella S.L.
- Fundación Empresa Universidad Gallega (FEUGA)
- Grupo de Biotecnología industrial e ingeniería ambiental (BiotecnIA) de la Universidad de Vigo