Cooperativas Agroalimentarias Comunidade Valenciana Hubs, plataformas e redes Plataforma de representación institucional, promoción cooperativa, formación, comunicación e representación empresarial … Cooperativas Agroalimentarias Comunidade …
Elaboración de vinagres de Mencía experimentais Grupo operativo Este Grupo Operativo ten como obxectivo o desenvolvemento de novos produtos agroalimentarios para facer produtos agrícolas, neste caso da uva, máis sostibles e competitivos; O desenvolvemento destes novos produtos permitiranos cubrir unha demanda de …
Recuperación da variedade Tinta Castañal, elaborando un viño diferenciado Grupo operativo Recuperación da variedade Tinta Castañal, elaborando un viño diferenciado …
Produción sostible de vermú na Rioxa e mellora da protección ambiental, a través da investigación sobre Ecoindicadores da Análise do Ciclo de Vida (ACV)-ACVer Grupo operativo Esta Task Force ten como obxectivo categorizar as variedades de uva e determinar a súa adaptación ás condicións climáticas actuais, así como determinar o mellor momento para recoller a uva en función da madurez fenólica, permitindo definir as …
Novos sistemas agrovoltaicos para a produción intelixente e sostible de vide (GO SOLARWINE) Grupo operativo Grazas ao proxecto de innovación GO SOLARWINE prevese acadar unha avaliación enerxética e agronómica do sistema agrovoltaico, ao tempo que se incrementa o beneficio económico para a explotación. … Novos sistemas agrovoltaicos para a produción intelixente …
Produtos derivados do marmelo Grupo operativo A contribución aos obxectivos da Asociación Europea de Innovación é crear valor engadido mediante unha relación máis estreita entre a investigación e as prácticas agrícolas, fomentando un maior uso do coñecemento dispoñible. … Produtos derivados do …
Técnicas diferenciadoras na elaboración do viño andaluz: uso de lévedos autóctonos Grupo operativo O sector vitivinícola andaluz atópase co problema dun mercado que non é capaz de absorber un viño moi estandarizado e indiferenciado e cun prezo baixo debido ao exceso de oferta. O uso de lévedos para favorecer a fermentación é unha tecnoloxía pouco …
Informe dos proxectos supraautonómicos españois EIP-AGRI 2017-2022 Contido multimedia O informe resume o primeiro período de financiamento (2014-2022) dos grupos operativos da European Innovation Partnership for Agricultural Productivity and Sustainability (EIP-Agri), implantados a nivel supraautonómico en España. Desde a posta en marcha …
Grupos que operan en Cataluña. Convocatoria 2018 (catalán) Contido multimedia O Dossier Técnico núm. 123: “Grups operatius a Catalunya. Convocatoria 2018” está dedicada aos Grupos Operativos desenvolvidos no marco do Plan Estratéxico da PAC (PEPAC 2023-2027), e inclúe os Sistemas de Coñecemento e Innovación Agraria, vinculados …
Grupos Operativos en Cataluña. Convocatoria 2018 Contido multimedia "O Dossier Técnico no 123: "Grupos Operativos en Cataluña. Convocatoria 2018" está dedicado aos Grupos Operativos desenvolvidos no marco do Plan Estratéxico da PAC (PEPAC 2023-2027), e tendo en conta os Sistemas de Coñecemento e Innovación Agrícola, tamén …
Sensor automático para o control continuo da densidade na fermentación do viño (GO WINESITY) Grupo operativo Creouse o Grupo Operativo WINESITY, cuxos membros asinaron un Convenio de Colaboración para desenvolver o proxecto WINESITY, que inclúe o deseño e produción dun prototipo de densitómetro automático para supervisar continuamente a evolución da fermentación …
Dossier de proxectos de innovación supraautonómicos Contido multimedia Inventario de proxectos innovadores executados por grupos operativos supraautonómicos da Asociación Europea de Innovación para a produtividade e a sustentabilidade agrarias do Programa Nacional de Desenvolvemento Rural (PNDR) 2014-2022, submedida 16.2. …
Proxecto de innovación para o uso de fungos micorrícicos na elaboración de viño de alto valor en adegas de Castela e León e A Rioxa, nun escenario de cambio climático. (GO MYCOWINE) Grupo operativo O proxecto MYCOWINE pretende innovar na nutrición do viñedo para obter, por unha banda, un produto de maior calidade (uva e viño) e, por outra banda, solos máis biodiversos e con maior resistencia aos impactos do cambio climático, obtendo así novos …
Estratexias sostibles dende a viña ata a adega para obter uvas con baixa concentración de azucre e viño sen alcohol (GO UBAVIDA) Grupo operativo Os viños de baixo contido alcohólico e desalcoholizados pódense producir en diferentes fases da produción do viño (fases de pre-fermentación, fermentación e post-fermentación) mediante diversos métodos, como a redución dos azucres fermentables no mosto …