Elaboración de vinagres experimentais da variedade Mencia
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 4.800,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Galicia
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Este Grupo Operativo ten como obxectivo o desenvolvemento de novos produtos agroalimentarios para facer produtos agrícolas, neste caso da uva, máis sostibles e competitivos; O desenvolvemento destes novos produtos permitiranos cubrir unha demanda de produtos elaborados pola xente do rural. O obxectivo é obter un novo produto agroalimentario de vinagre a partir de viños da variedade de uva tinta máis coñecida en Galicia, a mencía.
Para conseguilo, realizaranse os máximos estudos e probas para buscar a forma de elaborar vinagres de gran calidade con produtos locais. Unha vez rematada a fase de investigación, elixiranse os datos obtidos mediante análise sensorial, vinagres de calidade que poidan competir no mercado e elaborarase un protocolo de produción.
Así mesmo, asesorarase ás persoas da comunidade que estean interesadas en elaborar vinagres de calidade co viño, e intentarase elaborar unha normativa que regule esta produción dentro da comunidade autónoma.