Grupo Operativo: Técnicas diferenciadoras na elaboración do viño andaluz: utilización de lévedos autóctonos
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 479.545,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
O sector vitivinícola andaluz afronta o reto dun mercado incapaz de absorber viños moi estandarizados, pouco diferenciados, e os seus baixos prezos debido á sobreoferta. O uso de lévedos como axuda á fermentación é unha tecnoloxía pouco desenvolvida nas zonas rurais de Andalucía onde se utiliza a fermentación espontánea coas consecuentes desvantaxes de resultados imprevisibles, riscos de desaceleración da fermentación e perdas de produción.
O Grupo Operativo propón o illamento e utilización de lévedos autóctonos para elaborar viños de calidade diferenciada, coa súa aclimatación aos viñedos da zona. Isto permitirá comercializar o viño da comarca, aproveitando o potencial das técnicas e tecnoloxías biotecnolóxicas doutros sectores produtivos, como o farmacéutico, incrementando así a posición competitiva actual da produción vitivinícola andaluza fronte a outras denominacións e zonas xeográficas que actualmente son máis demandadas.
Este proxecto fomenta un estreito vínculo entre o sector da investigación e o agrario rural, fomentando o acceso a prácticas innovadoras que engaden valor e fomentando un enfoque innovador entre os produtores de viño. Así mesmo, isto suporá unha mellora da competitividade dos produtos, facilitando a integración das economías locais nun mundo cada vez máis globalizado.
- Coordinador/Denominación da entidade: Fundación Tecnova.
- Correo electrónico coordinador/entidade: mcgalera@fundaciontecnova.com
- Fundación para las tecnologías auxiliares de la agricultura (Fundación Tecnova)