Ir o contido principal

Proxecto Erasmus+: Ferramentas dixitais innovadoras aplicadas á educación superior en ciencia e tecnoloxía da carne sostible: unha conexión entre a industria e o mundo académico

  • Tipo Proxecto
  • Estado En proceso
  • Execución 2022 -2021
  • Orzamento asignado 250.000,00 €
  • Ámbito Europeo
  • Comunidade Autónoma Castilla y León
  • Fonte principal de financiamento Erasmus+
Descrición das actividades

InnoMeatEdu céntrase no desenvolvemento de materiais de formación dixitais innovadores para estudantes, profesores e profesionais da industria cárnica. O proxecto divídese en cinco paquetes de traballo: WP1. Xestión; WP2. Ciencia da carne. e tecnoloxía. formación en ES: Desenvolvemento do Marco de Competencias; WP3. Desenvolvemento de materiais de formación innovadores; e WP5. Conexión coa industria cárnica, divulgación e sustentabilidade.

Obxectivos

O obxectivo xeral de InnoMeatEdu é aproveitar o potencial do capital humano e social europeo, das institucións de educación superior e da industria cárnica, para intercambiar e transferir coñecementos e experiencias en formación en ciencia e tecnoloxía da carne mediante a creación dunha plataforma electrónica de acceso gratuíto. Con este fin, cinco institucións de educación superior, un centro de investigación e unha empresa de consultoría e comunicación uníronse nun consorcio. Ademais, 33 socios asociados apoian a InnoMeatEdu.

Resultados

Os materiais de formación dixitais desenvolvidos sobre produción e procesamento da carne, seguridade, calidade e emprendemento, e sustentabilidade no sector cárnico serán de acceso gratuíto en formato de Cursos Masivos Abertos en Liña (MOOC) a través dunha plataforma interactiva desenvolvida no marco do proxecto e dispoñible en varios idiomas. InnoMeatEdu baséase na cooperación de diferentes institucións e industrias, coa colaboración de 33 socios asociados.

Información de contacto
  • Nome do coordinador/entidade: UNIVERSIDADE DE LEÓN  
  • Enderezo postal: avenida Facultade 25, 24004 León
  • Teléfono: 987291670
Coordinadores
  • Universidad De Leon
Colaboradores
  • Chatzi A. -EOE Clothing
  • FUNDACION CENTRO TECNOLOXICO DA CARNE
  • INSTITUTO POLITÉCNICO DE BRAGANÇA
  • PANEPISTIMIO TESALIAS
  • UNIVERSIDAD DE PARMA
  • UNIVERSIDAD DE WARMIA Y MASURIA EN OLSZTYN