Ir o contido principal

Eventos

Destacado

imaxe da edición anterior
28/10/2025
ExpoAgritech
Expoagritech 2025. A feira agraria 4.0
ExpoAgitech, The Countryside Fair 4.0 , celebrará a súa segunda edición entre o 28 e o 30 de outubro de 2025 . Tras o éxito da súa primeira edición, converteuse nun punto de encontro para a...
cartel do evento
04/11/2025
Interempresas
Foro da améndoa e o pistacho 2025: “Cultivos de valor en tempos de cambio”
O 4 de novembro de 2025 , o Campus da Universidade de Castela-A Mancha en Albacete acollerá unha nova edición do Foro da Améndoa e o Pistacho , organizado por Interempresas . Baixo o lema "Cultivos de...
LOGOTIPO DE LAKTIS
12/11/2025
LAKTIS
Sesión intermedia do proxecto LAKTIS sobre a pegada de carbono do sector lácteo, en Granada
O vindeiro mércores 12 de novembro de 2025 celebrarase en Granda (Asturias) a terceira edición da conferencia provisional do proxecto LAKTIS , un encontro que reunirá a investigadores, gandeiros...
LOGOTIPO DE LAKTIS
10/11/2025
LAKTIS
Evento do mediodía do proxecto LAKTIS para presentar os cálculos iniciais e os avances na pegada de carbono do sector lácteo.
O vindeiro luns 10 de novembro de 2025 celebrarase no CFEA Pedro Murias de Ribadeo (Lugo) a xornada "Seguimento: presentación dos primeiros cálculos e evolución dos casos prácticos" , organizada no...
arroz vermello pac
30/10/2025
RED PAC

CONFERENCIA SOBRE BOAS PRÁCTICAS PARA ÁREAS DE BIODIVERSIDADE E XESTIÓN DE NÁPEAS FREÁTICAS EN CULTIVOS SUBMARINOS APLICABLES A ECORÉXIMES DA COMUNIDADE VALENCIANA

Dende a Rede PAC, pertencente ao Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, convidámosvos á "Xornada sobre boas prácticas en áreas de biodiversidade e xestión de niveis freáticos en cultivos subacuáticos aplicables aos ecorreximes na Comunidade Valenciana", que se celebrará presencialmente na Finca El Teular (Sueca, Valencia) o 30 de outubro de 2025. Este evento forma parte do Ciclo de Conferencias Territoriais para a Promoción de Ecoréximes da Rede CAP, que terá lugar entre maio e outubro de 2025. O obxectivo deste ciclo é promover e destacar as boas prácticas vinculadas aos ecoreximes que mellor se adaptan a cada territorio. O evento está dirixido a entidades do sector agrícola, agricultores, profesionais agrícolas e/ou calquera persoa ou organización interesada en implementar ecoréximes. Algúns dos contidos que se poderán desfrutar durante o evento serán: Presentación de aspectos técnicos, beneficios ambientais e innovacións na produción de arroz, así como as condicións e o apoio asociados ás prácticas de ecorrexime de biodiversidade e xestión de concas hidrográficas no cultivo de arroz. Intercambio de experiencias entre agricultores sobre a implementación de prácticas asociadas ao ecorrexime de áreas de biodiversidade e xestión de concas hidrográficas. Visita de campo a unha granxa local. REXISTRO A inscrición é gratuíta e obrigatoria para asistir ao evento e pode facerse ata o 28 de outubro ás 12:00 horas. Se tes algunha dúbida sobre o evento, ponte en contacto connosco en antenaRedPAC.Valencia@tragsa.es
cartel do evento
31/10/2025
UPA

Influencia da xestión agrícola na biodiversidade e na saúde dos solos mediterráneos

A Unión de Pequenos Agricultores e Gandeiros (UPA) celebrará a xornada técnica "Influencia da xestión agrícola na biodiversidade, o funcionamento e a saúde dos solos mediterráneos" o 31 de outubro de 2025 no Instituto de Desenvolvemento Rexional CLM, Campus Universitario de Albacete. Este evento reunirá a expertos, investigadores e profesionais do sector agrícola para debater sobre a importancia do solo como piar da sustentabilidade agrícola. O evento presencial e gratuíto comezará ás 12:00 horas cunha cerimonia de apertura a cargo de representantes da UPA (Universidade de Cataluña), seguida dunha presentación da Rede PAC . A continuación, presentarase o proxecto SOILBIO . Esta iniciativa, promovida pola UPA, estuda como as prácticas agrícolas inflúen na biodiversidade do solo, na estrutura do solo e na súa resiliencia ao cambio climático. Ás 12:30 horas, presentaranse os resultados científicos do proxecto SOILBIO , que ofrecerán información práctica sobre a relación entre as estratexias de xestión agrícola (como a labranza reducida, o uso de cuberta vexetal e a rotación de cultivos) e a mellora da fertilidade, a retención de auga e a biodiversidade microbiana. O evento continuará ás 13:45 horas cunha mesa redonda na que se reunirán técnicos, agricultores e representantes institucionais para intercambiar experiencias sobre como avanzar cara a sistemas agrícolas máis sostibles que respecten os ecosistemas do solo. O evento rematará ás 14:15 coa cerimonia oficial de clausura. Este evento ofrece unha oportunidade para afondar no papel clave do solo como recurso estratéxico na agricultura do futuro, reforzando o compromiso do sector coa sustentabilidade, a innovación e a transferencia de coñecementos a nivel de campo. REXISTRO
VIII Curso Internacional de Poscolleita 2025
01/11/2025
IRTA

VIII Curso Internacional de Poscolleita 2025

Queres estar ao día dos últimos avances en tecnoloxía e manexo poscolleita? Interésache aprender sobre os principais cambios fisiolóxicos e a podremia da froita dun xeito práctico? Gustaríache ampliar os teus coñecementos sobre fisioloxía, tecnoloxía, enxeñaría ou patoloxía da froita poscolleita? Ofrece unha visión completa e polifacética do tema, combinando aspectos básicos e prácticos. O curso está dirixido a profesionais e ten un número limitado de participantes debido ao enfoque en fomentar a participación entre os asistentes, crear debate, discutir preocupacións e necesidades específicas das empresas e presentar casos reais na manipulación poscolleita. Investigadores e técnicos do IRTA de renome internacional con ampla experiencia no asesoramento a plantas de procesamento de froitas e verduras, así como profesores da Universidade de Lleida, imparten este curso. O curso está dirixido a profesionais e estudantes do campo da conservación de froitas. O obxectivo principal do curso é proporcionar coñecementos e ferramentas que poidan ser empregados tanto por profesionais que traballan en plantas de acondicionamento/almacenamento de froita como por empresas que se dedican á manipulación poscolleita de froita: subministración de produtos fitosanitarios para evitar alteracións, maquinaria poscolleita, instalacións de almacenamento en frío e atmosfera controlada, proxectos de deseño de cámaras, sistemas de transporte, subministración de envases, produtos que melloran a calidade da froita e produtos de limpeza e desinfección.
vista do recinto
01/11/2025
Fira de Lleida

A Feira Agraria de Sant Miquel trasládase a novembro

Segundo un recente informe do medio especializado Interempresas , a tradicional feira multisectorial de Sant Miquel , en Lleida, que se celebrou en datas coincidentes coa festividade do Santo (a finais de setembro), separou o seu contido agrario para 2025 para crear un novo evento que terá lugar durante o mes de novembro . O evento e as datas aínda están en proceso de configuración, e manterémosvos informados sobre eles.
cartel do evento
04/11/2025
EU CAP Network

Semana dos Bosques Mediterráneos – 8ª edición, en Barcelona

Do 4 ao 7 de novembro de 2025 , Barcelona acollerá a 8ª Semana Forestal Mediterránea , centrada na restauración dos ecosistemas forestais no contexto do cambio climático. O programa inclúe seis sesións plenarias, 16 eventos paralelos, diálogos coa mocidade e excursións. O evento busca aliñar a ciencia, as políticas e a práctica en torno á xestión forestal sostible, fortalecendo a innovación nos sistemas agroforestais dentro dos AKIS.
cartel do evento
04/11/2025
Plataforma Tierra

Cajamar celebra a 5ª edición do Foro Wefood: innovación, intelixencia artificial e sustentabilidade para a industria alimentaria do futuro.

O 4 de novembro de 2025 , Cajamar celebrará na Adega Institucional da Granxa La Grajera, na Rioxa, un encontro de referencia para profesionais da industria agroalimentaria que buscan anticipar as tendencias do sector e coñecer as estratexias de innovación que están a transformar a produción, a seguridade alimentaria e a sustentabilidade . Nesta nova edición, o Foro afondará nos principais retos aos que se enfronta o sector alimentario do futuro: como responder a uns consumidores cada vez máis esixentes, garantir unha produción eficiente no uso dos recursos e alimentar unha poboación mundial crecente , sen sacrificar a calidade, a trazabilidade e o compromiso ambiental. O evento estruturarase arredor de catro seccións temáticas : Alimentación e saúde, Calidade e seguridade alimentaria 4.0, Innovación con impacto e Tendencias no sector vitivinícola , e contará coa participación de executivos de empresas líderes, investigadores de centros tecnolóxicos e expertos en innovación agroalimentaria . A sesión comezará ás 9:00 horas coa recepción dos asistentes , seguida da benvida institucional por parte de Noemí Manzanos Martínez , conselleira de Agricultura, Gandería, Mundo Rural e Medio Ambiente, e José Antonio Montero López , director rexional de Cajamar Center. Ás 9:45 horas , Carlos Picazo , cofundador e profesor de ciencia de datos e intelixencia artificial no MIOTI , ofrecerá a conferencia principal “Intelixencia artificial e innovación agroalimentaria”, unha presentación transversal que explorará o potencial da IA como motor de transformación e competitividade na industria alimentaria. Bloque I: Alimentación e saúde (10:15 h) estará moderado por Antoni Caimari (EURECAT) e contará coa participación de Rebeca Peñalva (Natur Pharma) e Alejandro González (Pascual) , que presentarán casos de innovación en produtos funcionais e saudables. Despois da pausa para o café (11:00 h), o Bloque II: Calidade e Seguridade Alimentaria 4.0 abordará a dixitalización e as novas ferramentas de control coa participación de María José Sáiz (CNTA) e Javier Pastor (Martínez Somalo) . Bloque III: Casos de éxito (12:00 h) reunirá experiencias inspiradoras moderadas por Patricia Larráyoz (EATEX) , con intervencións de Pablo Franco (DOCa. Rioja) , Pablo Quijano (Las Jellys) e María José Bengoechea (Nulab) , que compartirán...
cartel do evento
04/11/2025
Interempresas

Foro da améndoa e o pistacho 2025: “Cultivos de valor en tempos de cambio”

O 4 de novembro de 2025 , o Campus da Universidade de Castela-A Mancha en Albacete acollerá unha nova edición do Foro da Améndoa e o Pistacho , organizado por Interempresas . Baixo o lema "Cultivos de alto valor en tempos de cambio", o evento consolida a súa posición como un evento clave para todos os profesionais implicados no futuro destes cultivos de alto valor. Na súa novena edición , o Foro reunirá unha vez máis a agricultores innovadores, técnicos de campo, asesores, cooperativas, viveiristas, investigadores e directivos de empresas agroalimentarias , co obxectivo de analizar os desafíos e as oportunidades aos que se enfrontan os sectores da améndoa e o pistacho nun contexto marcado polo cambio climático, a incerteza do mercado e as crecentes esixencias ambientais . O programa incluirá presentacións técnicas, mesas redondas e oportunidades de intercambio profesional , abordando temas clave sobre xestión sostible, novas variedades, dixitalización, eficiencia da auga, fertilización e sanidade vexetal , entre outros aspectos clave para a rendibilidade e a sostibilidade de ambos os cultivos. Como en cada edición, o Foro tamén ofrecerá un amplo espazo para o networking , facilitando o contacto entre profesionais, empresas provedoras e marcas líderes do sector , que presentarán os seus últimos desenvolvementos e solucións tecnolóxicas para impulsar a competitividade do sector. PROGRAMA | REXISTRO
cartel do evento
05/11/2025
EU CAP Network

Abordar o cambio climático con innovación: reunión da rede alemá EIP-Agri

A cidade de Hamburgo acollerá a reunión nacional da rede alemá EIP-Agri os días 5 e 6 de novembro de 2025 baixo o lema "Afrontar o cambio climático con innovación" . O programa abordará temas clave como a agrofotovoltaica, a agroforestería, a paludcultura, a dixitalización e a robótica. Tamén haberá un mercado de innovación e presentacións de proxectos, destacando a importancia da cooperación e o apoio ao AKIS europeo .
Feira SAGRIS
06/11/2025
ALAS

Feira da innovación SAGRIS 2025 para o futuro da agricultura

SAGRIS, o Salón da Agricultura e a Gandería , celebrarase do 8 ao 10 de maio de 2025 co obxectivo de achegar e concienciar á sociedade sobre a importancia do mundo rural e promover a innovación, o talento e a sustentabilidade, no sector agrario.
PAC vermello
06/11/2025
RED PAC

Intercambio de experiencias de boas prácticas ambientais en zonas rurais

Dende a Rede PAC, pertencente ao Ministerio de Agricultura, Pesca e Alimentación, convidámosvos ao evento "Intercambio de Experiencias sobre Boas Prácticas Ambientais no Medio Rural" , que se celebrará presencialmente na granxa La Junquera (Caravaca de la Cruz, Murcia) o 6 de novembro de 2025. Esta reunión naceu do esforzo colaborativo dos protagonistas do "Informe sobre Boas Prácticas Ambientais", especialmente os da urbanización La Junquera, a través da Antena Territorial da Rexión de Murcia. OBXECTIVOS: Compartir de primeira man experiencias agroambientais inspiradoras en zonas rurais e fomentar a súa replicación noutros territorios. Facilitar o intercambio de aprendizaxe e enfoques innovadores entre os proxectos líderes e crear sinerxías para futuras colaboracións ou proxectos conxuntos. Fortalecer o papel da Rede PAC como espazo para a conexión, a difusión e a aprendizaxe compartida, e recompilar propostas de acción da Rede PAC para 2026. REXISTRO: A inscrición é gratuíta e obrigatoria para asistir ao evento. Podes rexistrarte ata o 30 de outubro ás 12:00 h. Unha vez pechado o prazo de inscrición, todos os participantes rexistrados recibirán unha notificación dos resultados da selección por correo electrónico. Se tes algunha dúbida sobre o evento, ponte en contacto connosco en antenaRedPAC.Murcia@tragsa.es
Biocultura
06/11/2025
Biocultura

Biocultura

BioCultura. Feira de Produtos Ecolóxicos e Consumo Responsable. BioCultura Madrid demostrará unha vez máis que o “ecolóxico” non é/non era unha moda e que chegou para quedar. A feira celebrarase en novembro no recinto da Feira de Madrid-Ifema. Os sectores que abarcará serán: alimentación ecolóxica; cosmética e hixiene ecolóxicas e naturais certificadas; fogar saudable; moda sostible; estilo de vida ecolóxico; saúde e benestar; ONG. Espérase unha asistencia estimada de 400 expositores e outros 55.000 visitantes. En paralelo á exposición, celebraranse máis de 300 actividades. Horarios e billetes
herbas daniñas
06/11/2025
Sociedad Española de Malherbología

Conferencia Técnica SEMh Outono 2025 INNOVACIÓN E REGULACIÓN: NOVOS HORIZONTES NO USO DE PRODUTOS FITOSANITARIOS

A Sociedade Española de Herboristería organiza o 6 de novembro unha xornada técnica sobre o uso de produtos fitosanitarios para agricultores e público en xeral. REXISTRO
cartel do evento
06/11/2025
UPA

Influencia da xestión agrícola na biodiversidade e na saúde dos solos mediterráneos

A Unión de Pequenos Agricultores e Gandeiros (UPA) celebrará a xornada técnica "Influencia da xestión agrícola na biodiversidade, o funcionamento e a saúde dos solos mediterráneos" o 6 de novembro de 2025 , no marco da Exposición Agraria (SAGRIS). Este evento reunirá a expertos, investigadores e profesionais do sector agrícola para debater sobre a importancia do solo como piar da sustentabilidade agrícola. O evento presencial e gratuíto comezará ás 12:00 horas cunha cerimonia de apertura a cargo de representantes da UPA (Universidade de Cataluña), seguida dunha presentación da Rede PAC . A continuación, presentarase o proxecto SOILBIO . Esta iniciativa, promovida pola UPA, estuda como as prácticas agrícolas inflúen na biodiversidade do solo, na estrutura do solo e na súa resiliencia ao cambio climático. Ás 12:30 horas, presentaranse os resultados científicos do proxecto SOILBIO , que ofrecerán información práctica sobre a relación entre as estratexias de xestión agrícola (como a labranza reducida, o uso de cuberta vexetal e a rotación de cultivos) e a mellora da fertilidade, a retención de auga e a biodiversidade microbiana. O evento continuará ás 13:45 horas cunha mesa redonda na que se reunirán técnicos, agricultores e representantes institucionais para intercambiar experiencias sobre como avanzar cara a sistemas agrícolas máis sostibles que respecten os ecosistemas do solo. O evento rematará ás 14:15 coa cerimonia oficial de clausura. Este evento ofrece unha oportunidade para afondar no papel clave do solo como recurso estratéxico na agricultura do futuro, reforzando o compromiso do sector coa sustentabilidade, a innovación e a transferencia de coñecementos a nivel de campo. REXISTRO
cartel do evento
07/11/2025
AGROALNEXT

Evento Nacional Agroalnext: Por un Sector Agroalimentario Sostible e Dixital

O 7 de novembro de 2025 , o Palacio de Congresos e Auditorio Baluarte de Pamplona acollerá o Evento Nacional Agroalnext titulado " Por un sector agroalimentario sostible e dixital grazas ao coñecemento e á innovación", un evento clave para o futuro do sector agroalimentario. O programa Agroalnext , lanzado en 2022 cun investimento de 49,18 millóns de euros (65 % fondos PRTR e 35 % fondos rexionais), contou coa participación de sete comunidades autónomas : Navarra, Comunidade Valenciana, Murcia, A Rioxa, Aragón, Estremadura e Asturias. O seu obxectivo foi reducir a brecha entre o coñecemento e a innovación tecnolóxica, impulsando a transición dixital e ecolóxica do sector agroalimentario. O evento reunirá a investigadores, representantes da administración pública e asociacións empresariais para compartir experiencias e perspectivas sobre temas clave como: Produción primaria sostible Seguridade alimentaria e accesibilidade Transición dixital Economía circular Innovación agroalimentaria Ademais, a reunión permitirá aos equipos de I+D das comunidades participantes : Progreso actual e resultados acadados Facer visibles os proxectos innovadores Xerar novas sinerxías para a transformación do sector Difundir coñecementos a través de presentacións en áreas como a adaptación ao cambio climático, a circularidade e a valorización de subprodutos, novos ingredientes e procesos alimentarios e tecnoloxía de sensores con análise avanzada. Con este evento, Agroalnext culmina un período de colaboración interrexional que pon o coñecemento e a innovación ao servizo dun sector agroalimentario máis sostible, competitivo e dixital .
Cartel XI Feira de Apithur
07/11/2025
APITHUR

XI Feira de Apicultura e Turismo de As Hurdes 2025

A 11ª edición da Feira de Apicultura e Turismo de Las Hurdes terá lugar do 7 ao 9 de novembro en Caminomorismo (Cáceres). Na Feira, poderás desfrutar de produtos apícolas artesanais e participar en obradoiros interactivos para descubrir o fascinante mundo das abellas. O 11º Concurso de Mel 2025 tamén se celebrará no marco da Feira ( normas do concurso ). CONTACTO: apiculturainternacional.hurdes@gmail.com | 927777371
granada-196800_1280
10/11/2025
IRTA

VIII Curso Internacional de Poscolleita 2025

A oitava edición do Curso Internacional de Tecnoloxía e Xestión Poscolleita terá lugar a semana do 10 ao 14 de novembro de 2025 . Se estás interesado/a neste curso ou queres máis información, envía un correo electrónico a montserrat.palau@irta.cat VÍDEO
LOGOTIPO DE LAKTIS
10/11/2025
LAKTIS

Evento do mediodía do proxecto LAKTIS para presentar os cálculos iniciais e os avances na pegada de carbono do sector lácteo.

O vindeiro luns 10 de novembro de 2025 celebrarase no CFEA Pedro Murias de Ribadeo (Lugo) a xornada "Seguimento: presentación dos primeiros cálculos e evolución dos casos prácticos" , organizada no marco do proxecto LAKTIS , unha iniciativa que busca cuantificar e reducir a pegada de carbono no sector lácteo español. A reunión, que se celebrará nun formato híbrido (presencial e en liña a través de Teams), reunirá técnicos, investigadores, gandeiros e organizacións do ámbito da sustentabilidade agroalimentaria para analizar os resultados iniciais do proxecto e debater estratexias de mitigación adaptadas a explotacións agrícolas reais. A xornada comezará ás 10:30 horas cun café de benvida , seguido dunha presentación do proxecto LAKTIS por parte do equipo da Oficina de Innovación de MEDRAR , que describirá o contexto e os obxectivos do proxecto: medir a pegada de carbono nas explotacións leiteiras e propoñer solucións prácticas para reducir as emisións. Entre as 11:30 e as 13:30 horas celebrarase unha mesa redonda na que participarán expertos de AGACA , a Universidade de Santiago de Compostela , ODOS , Gregorio Salcedo e Solid Forest , que presentarán os primeiros cálculos obtidos e debaterán diferentes estratexias de mitigación . A continuación, os agricultores participantes realizarán un breve exercicio de clasificación de estratexias , antes dunha pausa para un petisco e establecer contactos (13:35-14:30 horas). Pola tarde, a dinámica continuará cunha sesión participativa (14:30-15:30) para priorizar as medidas máis eficaces e realistas, seguida da presentación de casos de éxito (15:30-16:15) por parte de técnicos de ENTOMO, Pentabiol e INNOGANDO , que compartirán exemplos de innovación aplicada en sustentabilidade e redución de emisións. A xornada concluirá cunha visita a unha granxa gandeira da CLUN (16:15–18:30), onde os participantes poderán coñecer as prácticas implementadas e os avances observados na xestión ambiental. Con esta sesión intermedia, o proxecto LAKTIS continúa o seu compromiso coa transición climática do sector lácteo , combinando o rigor científico coa participación directa dos agricultores para lograr unha produción máis sostible e baixa en carbono. LIGAZÓN Á REUNIÓN
inseminación de razas ovinas
11/11/2025
IMIDRA

Taller informativo - Técnicas reprodutivas, inseminacións, muxido e bancos de xermoplasma en razas autóctonas de cabra e ovella

Sesión presencial, 3 horas. Martes 11 de novembro, de 10:00 a 13:00 na Finca La Chimenea, Aranjuez, IMIDRA. Programa Proxecto FP24-MAPERU do IMIDRA para a conservación ex situ de razas ameazadas Mellora xenética da cabra de Guadarrama A inseminación artificial como ferramenta no esquema de selección Conservación e mellora das razas ovinas Rubia de el Molar e Colmenareña Implementación da muxidura e control do rendemento REXISTRO FICHA TÉCNICA APLICACIÓN XERAL
LOGOTIPO DE LAKTIS
11/11/2025
LAKTIS

Sesión intermedia do proxecto LAKTIS sobre a pegada de carbono do sector lácteo, en Ames

O 11 de novembro de 2025 , o concello coruñés de Ames acollerá a segunda edición da conferencia de metade de prazo do proxecto LAKTIS . Esta iniciativa promove o cálculo, a análise e a redución da pegada de carbono das explotacións leiteiras, fomentando un modelo de produción máis sostible aliñado cos desafíos climáticos do sector agrícola e gandeiro. A sesión híbrida (presencial e en liña) ofrecerá un espazo de debate aberto onde agricultores, técnicos, investigadores, estudantes e outras partes interesadas do sector lácteo compartirán perspectivas sobre os cálculos iniciais e as estratexias de mitigación propostas polo equipo técnico do proxecto. A xornada comezará ás 10:30 horas cunha recepción de benvida e un café , seguida da presentación do proxecto LAKTIS (11:00 horas) por parte da Oficina de Innovación de MEDRAR , que describirá a abordaxe metodolóxica e os progresos realizados ata a data na medición da pegada de carbono nas explotacións agrícolas. Ás 11:30 horas celebrarase unha mesa redonda na que participarán especialistas de AGACA , a Universidade de Santiago de Compostela , ODOS , Gregorio Salcedo e Solid Forest , que presentarán os resultados iniciais obtidos e as propostas de mitigación adaptadas ao contexto produtivo galego. Os agricultores participantes avaliarán entón as medidas máis eficaces nunha breve clasificación de estratexias de mitigación (13:30 h), antes de desfrutar dun descanso para tomar un petisco e establecer contactos (13:35 h). Durante a sesión da tarde, levarase a cabo unha dinámica de traballo participativa (14:30 h) destinada a priorizar as medidas máis viables e rendibles, e ás 15:30 h presentaranse casos reais de éxito de mitigación de emisións, liderados polas entidades ENTOMO Agroindustrial, Pentabiol e Innogando , que compartirán a súa experiencia en innovación e sustentabilidade no sector. A xornada concluirá cunha visita a unha granxa CLUN (16:15 h) e unha sesión de conclusións (18:30 h) coordinada polo equipo da Oficina de Innovación de MEDRAR . Esta segunda edición reafirma o compromiso do proxecto LAKTIS coa acción climática no sector lácteo , promovendo a colaboración entre a ciencia, as empresas e a agricultura para avanzar nunha produción baixa en carbono que...
cartel do evento
12/11/2025
Datagri

DATAGRI celebrará a súa edición de 2025 en Murcia

Durante dous días, máis de 1.500 profesionais da industria agroalimentaria, empresas tecnolóxicas, startups, representantes institucionais, organizacións agrarias, cooperativas, centros de investigación e universidades reuniranse para debater, compartir experiencias e coñecer as últimas tendencias en dixitalización aplicada á cadea de valor agroalimentaria. A cerimonia de inauguración terá lugar o 12 de novembro no Auditorio e Palacio de Congresos Víctor Villegas de Murcia, mentres que o 13 de novembro o evento celebrarase nas instalacións do Instituto Murciano de Investigación e Desenvolvemento Agrario e Ambiental (IMIDA), na antiga Planta de Sericicultura de La Alberca. Datagri une todos os nodos da rede agroalimentaria para presentar innovacións tecnolóxicas, establecer novas sinerxías e xerar oportunidades de negocio para traballar cara a unha agricultura sostible, segura e de alta calidade. Durante os dous días, poderás escoitar sobre os proxectos nos que están a traballar centros de investigación, universidades e empresas tecnolóxicas. E grazas ás demostracións de campo, poderás experimentar e conectar directamente coa innovación. Tras seis edicións, o Foro Datagri é un evento consolidado e un punto de referencia en Europa e América Latina para descubrir as próximas tendencias tecnolóxicas do sector a nivel mundial.