Fomento do modelo de negocio dos produtores porcinos con carnicería propia para innovar nun modelo de xestión da calidade, mellorar a posta en valor dos seus produtos e adaptalo e potencialo á demanda dos seus clientes.
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2015
- Orzamento asignado 15.750,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cataluña
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Creación dunha GO formada por un grupo de gandeiros con carnicería propia situada en distintos puntos da provincia de Girona. Este grupo considera que o seu produto é un produto de alta calidade, aínda que esta calidade non se coñece de forma obxectiva nin medible. As vendas do produto son satisfactorias, pero á espera dos cambios no mercado queren mellorar a calidade que ofrecen os seus clientes que valoran sobre todo que eles mesmos engorden os animais e a calidade sensorial da carne.
O obxectivo é resolver o reto ao que se enfronta este colectivo de carniceiros, que producen os animais e que controlan todo o proceso, respecto da dificultade para identificar os parámetros máis importantes da calidade da carne e como establecer un sistema de control a través de datos obxectivos para mellorar a calidade final dos seus produtos.