Grupo Operativo: Impulsar o modelo de negocio dos produtores porcinos con carnicería propia para innovar nun modelo de xestión da calidade, mellorar a posta en valor dos seus produtos e adaptalos e promocionalos ás demandas dos seus clientes.
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2015 -2016
- Orzamento asignado 15.750,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cataluña
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
O GO estará formado por un grupo de gandeiros con carnicerías propias situadas en distintos puntos da provincia de Xirona.
Este colectivo considera que o seu produto é de gran calidade, aínda que hai marxe de mellora, esta calidade non se coñece obxectivamente nin mediblemente.
As vendas de produtos son satisfactorias, pero á espera dos cambios do mercado, queren mellorar a calidade que ofrecen aos seus clientes. Os clientes valoran sobre todo que os animais se engorden eles mesmos e a calidade sensorial da carne.
En liñas xerais, o obxectivo é abordar o reto ao que se enfronta este colectivo de carniceiros, que producen os seus propios animais e supervisan todo o proceso, en canto á dificultade para identificar os parámetros máis importantes da calidade da carne e como establecer un sistema de control mediante datos obxectivos que permita mellorar a calidade final dos seus produtos.
- Estudo das diferentes ferramentas tecnolóxicas dispoñibles para mellorar a comunicación cos consumidores actuais e potenciais, potenciar o comercio electrónico, comunicar os avances e melloras dos participantes aos seus clientes, e comunicar e difundir a identidade, habilidades e características destes produtores.
- Creación dunha rede de comunicación e intercambio de experiencias entre a comunidade para dinamizar, difundir e promover os avances do GO.
- Nome da coordinadora/entidade: Grupo de Saneamento Porcino de Girona
- Correo electrónico do coordinador/entidade: emc@gspgirona.org
- Grup de sanejament porcí de Girona