Ir o contido principal
Sistemas-eco-eficientes de calidad diferenciada: potenciando la sostenibilidad de la ganadería brava

Sistemas ecoeficientes de calidade diferenciada: fomento da sustentabilidade do gando salvaxe

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado Cheo
  • Execución 2021 -2023
  • Orzamento asignado 440.317,28 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Comunitat Valenciana; Extremadura; Madrid, Comunidad de; Navarra, Comunidad Foral de; Rioja, La
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://gotauro.es/
Descrición

Incremento do valor engadido da carne de gando salvaxe en función da sustentabilidade ambiental, económica e social da súa produción en medio rural.

Obxectivos
  • Determinar os estándares de produción, produto e proceso máis axeitados para incrementar o valor da carne de touro de loita mediante unha produción máis sostible de calidade diferenciada e aliñada ás preferencias dos consumidores.
  • Incrementar o valor da carne de touro de loita e mellorar a competitividade e a sustentabilidade das explotacións gandeiras mediante a adopción das prácticas gandeiras máis ecoeficientes segundo os estándares de produción, produtos e procesos establecidos.
Coordinadores
  • ASAJA - Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores
  • COQUE WORLD
  • S.L.
  • FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE AsociaciónES DE GANADO SELECTO (FEAGAS)
  • UNIÓN DE CRIADORES DE TOROS DE LIDIA (UCTL)
  • Universidad de Córdoba (UCO)
  • VINCCI HOTELES S.A.
Beneficiarios
  • ASAJA - Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores
  • COQUE WORLD
  • S.L.
  • FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE AsociaciónES DE GANADO SELECTO (FEAGAS)
  • UNIÓN DE CRIADORES DE TOROS DE LIDIA (UCTL)
  • Universidad de Córdoba (UCO)
  • VINCCI HOTELES S.A.