Sistemas ecoeficientes de calidade diferenciada: fomento da sustentabilidade do gando salvaxe
- Tipo Grupo operativo
- Estado Cheo
- Execución 2021 -2023
- Orzamento asignado 440.317,28 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Comunitat Valenciana; Extremadura; Madrid, Comunidad de; Navarra, Comunidad Foral de; Rioja, La
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://gotauro.es/
Descrición
Incremento do valor engadido da carne de gando salvaxe en función da sustentabilidade ambiental, económica e social da súa produción en medio rural.
Obxectivos
- Determinar os estándares de produción, produto e proceso máis axeitados para incrementar o valor da carne de touro de loita mediante unha produción máis sostible de calidade diferenciada e aliñada ás preferencias dos consumidores.
- Incrementar o valor da carne de touro de loita e mellorar a competitividade e a sustentabilidade das explotacións gandeiras mediante a adopción das prácticas gandeiras máis ecoeficientes segundo os estándares de produción, produtos e procesos establecidos.
Coordinadores
- ASAJA - Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores
- COQUE WORLD
- S.L.
- FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE AsociaciónES DE GANADO SELECTO (FEAGAS)
- UNIÓN DE CRIADORES DE TOROS DE LIDIA (UCTL)
- Universidad de Córdoba (UCO)
- VINCCI HOTELES S.A.
Beneficiarios
- ASAJA - Asociación Agraria de Jóvenes Agricultores
- COQUE WORLD
- S.L.
- FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE AsociaciónES DE GANADO SELECTO (FEAGAS)
- UNIÓN DE CRIADORES DE TOROS DE LIDIA (UCTL)
- Universidad de Córdoba (UCO)
- VINCCI HOTELES S.A.