Ir o contido principal
Desarrollo de estrategias innovadoras para la producción de carne de potro de calidad

Desenvolvemento de estratexias innovadoras para a produción de carne de poldro de calidade

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado Cheo
  • Execución 2021 -2023
  • Orzamento asignado 377.417,61 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Asturias, Principado de; Madrid, Comunidad de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://carnedepotrodecalidad.com/
Descrición

Desenvolvemento da curva de crecemento, Coñecer a percepción do consumidor en relación coa carne de poldro, Definir un sistema de clasificación das canais, Coñecer o rendemento da canal e do corte, Desenvolver e validar produtos elaborados.

Obxectivos
  • Mellora da cadea de valor da carne de vacún equina destacando a calidade da carne de poldro.
  • Estratexias para mellorar a produtividade e a rendibilidade das explotacións gandeiras de vacún equina.
  • Coñecer a percepción do consumidor en relación á carne de poldro e identificar estratexias para mellorar a súa imaxe.
  • Mellora do coñecemento da conformación da canal, das características da carne e do desenvolvemento de derivados e produtos innovadores a base de carne de poldro.  
Resultados
  • Determinación da curva de crecemento poboacional en poldros da raza Marismeña e do cabalo de montaña asturiano.
  • Estudo da situación económica das explotacións de cría de cabalos para a produción cárnica marista e asturiana.
  • Estudo da percepción do consumidor en relación á carne de poldro e identificación de estratexias para mellorar a súa imaxe e consumo.
  • Caracterización do cadáver e corte de poldros: clasificación de cadáveres, desenvolvemento do corte e preparación de escandallos.
  • Desenvolvemento de innovadores derivados cárnicos a base de carne de poldro e caracterización de tratamentos culinarios para potenciar o seu valor.
  • Avaliación microbiolóxica, nutricional e sensorial da carne de poldro e derivados da carne.
  • Procesos culinarios desenvolvidos.
Información de contacto
mayte@asincar.com
Coordinadores
  • ASINCAR - ASOCIACIÓN DE INVESTIGACIÓN DE INDUSTRIAS CÁRNICAS DEL PRINCIPADO DE ASTURIAS
  • ANIMAL BREEDING CONSULTING SL
  • ASOCIACIÓN CRIADORES GANADO EQUINO DE LA MONTAÑA ASTURIANA
  • ASOCIACIÓN NACIONAL DE CRIADORES DE GANADO MARISMEÑO
  • CÁRNICAS HICOR
  • S.L
  • CONFEDERACIÓN ESPAÑOLA DE DETALLISTAS DE CARNE
Colaboradores
  • Federación Nacional de Criadores de Equino de Carne
  • IKERFEL
  • S.A.
Beneficiarios
  • ASINCAR - ASOCIACIÓN DE INVESTIGACIÓN DE INDUSTRIAS CÁRNICAS DEL PRINCIPADO DE ASTURIAS
  • ANIMAL BREEDING CONSULTING SL
  • ASOCIACIÓN CRIADORES GANADO EQUINO DE LA MONTAÑA ASTURIANA
  • ASOCIACIÓN NACIONAL DE CRIADORES DE GANADO MARISMEÑO
  • CÁRNICAS HICOR
  • S.L
  • CONFEDERACIÓN ESPAÑOLA DE DETALLISTAS DE CARNE