Skip to main content
Desarrollo de estrategias innovadoras para la producción de carne de potro de calidad

Desenvolupament d'estratègies innovadores per a la producció de carn de poltre de qualitat

  • Tipus Grupo operativo
  • Estat Completat
  • Execució 2021 -2023
  • Pressupost assignat 377.417,61 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía; Asturias, Principado de; Madrid, Comunidad de
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://carnedepotrodecalidad.com/
Descripció

Desenvolupament de la corba de creixement, Conèixer la percepció del consumidor en relació amb la carn de poltre, Definir una sistemàtica per a la classificació de canals, Conèixer els rendiments de la canal i especejament, Desenvolupar i validar elaborats.

Objectius
  • Millora de la cadena de valor de l'equí de carn posant en valor la carn de poltre de qualitat.
  • Estratègies per a la millora de la productivitat i la rendibilitat de les explotacions ramaderes d'equí de carn.
  • Conèixer la percepció del consumidor en relació amb la carn de poltre i identificar estratègies per millorar la seva imatge.
  • Millora del coneixement de la conformació de la canal, de les característiques de la carn i del desenvolupament de derivats i productes innovadors a força de carn de poltre.  
Resultats
  • Determinació de la corba de creixement populacional en poltres de la raça marismeña i del cavall de la muntanya asturiana.
  • Estudi de situació econòmica de les explotacions de reproducció de bestiar equí per a producció de carn marismeño i asturià.
  • Estudi de la percepció del consumidor en relació amb la carn de poltre i identificació d'estratègies per millorar-ne la imatge i el consum.
  • Caracterització de la canal i de l'especejament de poltre: classificació de canals, desenvolupament d'especejament i elaboració d'escandalls.
  • Desenvolupament de derivats carnis innovadors a base de carn de poltre i caracterització de tractaments culinaris per a la posada en valor.
  • Avaluació microbiològica, nutricional i sensorial de la carn de poltre i derivats carnis.
  • Processos culinaris desenvolupats.
Informació de contacte
mayte@asincar.com
Coordinadors
  • ASINCAR - ASOCIACIÓN DE INVESTIGACIÓN DE INDUSTRIAS CÁRNICAS DEL PRINCIPADO DE ASTURIAS
  • ANIMAL BREEDING CONSULTING SL
  • ASOCIACIÓN CRIADORES GANADO EQUINO DE LA MONTAÑA ASTURIANA
  • ASOCIACIÓN NACIONAL DE CRIADORES DE GANADO MARISMEÑO
  • CÁRNICAS HICOR
  • S.L
  • CONFEDERACIÓN ESPAÑOLA DE DETALLISTAS DE CARNE
Col·laboradors
  • Federación Nacional de Criadores de Equino de Carne
  • IKERFEL
  • S.A.
Beneficiaris
  • ASINCAR - ASOCIACIÓN DE INVESTIGACIÓN DE INDUSTRIAS CÁRNICAS DEL PRINCIPADO DE ASTURIAS
  • ANIMAL BREEDING CONSULTING SL
  • ASOCIACIÓN CRIADORES GANADO EQUINO DE LA MONTAÑA ASTURIANA
  • ASOCIACIÓN NACIONAL DE CRIADORES DE GANADO MARISMEÑO
  • CÁRNICAS HICOR
  • S.L
  • CONFEDERACIÓN ESPAÑOLA DE DETALLISTAS DE CARNE