
Grup Operatiu SUPERFOOD BIOTECH: Generació agronòmica de nous SUPERALIMENTS bioenriquits en finca. Aplicació solució biotecnològica consorcis microalgues-microorganismes
- Tipus Grup operatiu
- Execució 2022 -2025
- Pressupost assignat 593.713,06 €
- Àmbit Supraautonómico
- Comunitat Autònoma Andalucía; Aragón; Castilla - La Mancha; Comunitat Valenciana; Extremadura; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
- Web del projecte https://gosuperfood.es
Descripció
Aquest projecte innovador, anomenat SUPERFOOD BIOTECH, proposa incrementar la mineralització, promoure la simbiosi microbioma sòl-planta i enriquir de matèria orgànica els sòls agrícoles d'una forma sostenible, contínua i completa en tots els nutrients necessaris.
Objectius
- Alternativa a productors hortofructícoles espanyols per a la seva diversificació a una nova categoria de productes amb alt valor afegit i adaptats a les necessitats dels consumidors.
- Estudi directe de validació tecnicoeconòmica mitjançant generació de 3Ms (Minerals + Microorganismes+ Matèria orgànica) per consorcis microorganismes- microalgues en finca per a l'obtenció de productes hortofructícoles bio-enriquits en altes concentracions.
- Quantificació de lestalvi en els consums denergia elèctrica i aigua en els processos de regeneració de sòls (3Ms) i en el procés dobtenció de superaliments hortofructícoles.
- Identificació dels processos de transformació dels productes bio-enriquits en fresc i avaluació de l'aprofitament dels SDR dels processos de transformació industrial en finca com a aportació a bótes de cultiu de FMC (consorcis microorganismes-microalgues).
- Reducció d'emissions de gasos efecte hivernacle, estudi complet de l'impacte bioeconòmic i selecció de projectes promoguts per joves i dones en àmbits rurals per a l'establiment d'empreses de producció hortofructícola bioenriquida.
Resultats
- Alternativa a productors hortofructícoles espanyols per a la seva diversificació a una nova categoria de productes amb alt valor afegit i adaptats a les necessitats dels consumidors.
- Estudi directe de validació tecnicoeconòmica mitjançant generació de 3Ms (Minerals + Microorganismes+ Matèria orgànica) per consorcis microorganismes- microalgues en finca per a l'obtenció de productes hortofructícoles bio-enriquits en altes concentracions.
- Quantificació de lestalvi en els consums denergia elèctrica i aigua en els processos de regeneració de sòls (3Ms) i en el procés dobtenció de superaliments hortofructícoles.
- Identificació dels processos de transformació dels productes bio-enriquits en fresc i avaluació de l'aprofitament dels SDR dels processos de transformació industrial en finca com a aportació a bótes de cultiu de FMC (consorcis microorganismes-microalgues).
- Reducció d'emissions de gasos efecte hivernacle, estudi complet de l'impacte bioeconòmic i selecció de projectes promoguts per joves i dones en àmbits rurals per a l'establiment d'empreses de producció hortofructícola bioenriquida.
Informació de contacte
- Nom coordinador/entitat: No disponible
- Email coordinador/entitat: gosuperfoodbiotech@hotmail.com
Beneficiaris
- Asociación agraria de jóvenes agricultores (ASAJA)
- Instituto agroquímica y tecnología de alimentos (IATA-CSIC)
- Innoplant tecnología e investigación agricola S.L.
- Asociación española para la transferencia técnica y tecnológica a la agricultura y la ganadería
- Clúster de innovación agroalimentaria granadino (CINNGRA).
- AMC Innova Juice and Drinks S.L.
Subcontractat
- Fruit Tech Natural S.A.
- Arosa investigación y desarrollo S.L