Skip to main content

Esdeveniments

Destacat

cartell de l'esdeveniment
12/11/2025
Datagri
DATAGRI celebrarà la seva edició del 2025 a Múrcia
Durant dos dies, més de 1.500 professionals del sector agroalimentari, empreses tecnològiques, startups, representants institucionals, organitzacions agràries, cooperatives, centres de recerca i...
cartell de l'esdeveniment
16/06/2025
Cooperativas Agro-alimentarias
Jornada Final del Grup Operatiu RAVSA3: Tancament de projecte i noves perspectives per a la valorització de subproductes agroalimentaris
El proper dilluns 16 de juny , el Grup Operatiu RAVSA3 celebrarà la seva jornada final a l' Hotel Catalonia Santa Justa de Sevilla , entre les 10.45 i les 13.15 hores . L'esdeveniment suposarà el...
plànol de pavellons ifema
30/09/2025
Fruit Attraction
Fruit Attraction 2025, amb nous pavellons i sectorització
Fruit Attraction 2025 , que se celebrarà del 30 de setembre al 2 d'octubre , marca una fita significativa en la seva trajectòria en consolidar-se com la primera fira del món del sector hortofructícola...
cartell de l'esdeveniment
20/03/2025
MAPA
Luis Planas presentarà l'Estratègia de formació agroalimentària “Sembra, creix i collita el teu futur”
El Ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas , presentarà l'Estratègia de Formació Agroalimentària “Sembra, creix i collita el teu futur” en un acte que se celebrarà el dijous 20 de...
cartell de l'esdeveniment
16/06/2025
Interempresas

El Fòrum Nacional d'Oví 2025 reunirà el sector del 16 al 18 de juny a Valladolid

Del 16 al 18 de juny del 2025, el Centre de Congressos de Fira Valladolid serà l'escenari de la 27a edició del Fòrum Nacional d'Oví , que aquest any se celebra sota el lema «Reptes de futur de l'oví: Rendibilitat i Eficiència» . Organitzat per Interempresas, l'esdeveniment arriba en un moment clau per al sector, amb noves normatives i reptes que requereixen una resposta coordinada i basada en el coneixement. Com cada any, el fòrum servirà com a espai de referència per a tècnics, veterinaris, ramaders i professionals de l'oví, on es podran formar, debatre i establir estratègies per afrontar el futur amb garanties. Al llarg del programa, s'abordaran alguns dels temes més rellevants per al present i el futur de l'oví, com les novetats de la PAC, l'estrès tèrmic, l'evolució del benestar animal, normativa regional, febre Q, nous models de sanitat animal, llengua blava, sostenibilitat, o alimentació exigent. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
9 congrés forestal espanyol
16/06/2025
Congreso Forestal

9è. Congrés Forestal Espanyol

El Congrés Forestal Espanyol (CFE) és l'esdeveniment més important que organitza la Societat Espanyola de Ciències Forestals (SECF) i aplega durant una setmana investigadors, personal tècnic, propietaris i professionals de la gestió forestal i de la seva indústria. L' objectiu del CFE és presentar els resultats de les investigacions i experiències en matèria de ciències i tècniques forestals sorgits entre un Congrés i el següent, fomentar l'anàlisi i el debat per trobar noves idees i propostes que millorin la gestió forestal, i orientar la política al sector de manera que convergeixi amb els interessos de la societat. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ | CONTACTE | SEU
Jornada 'Les persones: l'epicentre del cooperativisme agroalimentari'
16/06/2025
Cátedra Cooperativas agroalimentarias

Jornada 'Les persones: l'epicentre del cooperativisme agroalimentari'

Les persones, eix central del cooperativisme agroalimentari a la jornada de la Càtedra Cooperatives Agroalimentàries La Càtedra de Cooperatives Agroalimentàries, juntament amb Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana i Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, organitza el dilluns 16 de juny la jornada “Les persones: l'epicentre del cooperativisme agroalimentari”, una trobada que busca posar en valor el paper central de les persones en el desenvolupament i la sostenibilitat del model cooperatiu agroalimentari. La jornada, que se celebrarà en format presencial a la seu de Caixa Popular al Parc Tecnològic de Paterna (València), compta amb el patrocini de la Generalitat Valenciana, Caixa Popular i la Universitat de València, i reunirà representants institucionals, acadèmics i professionals del sector. La sessió s'obrirà amb un esmorzar de feina. Tot seguit, la inauguració oficial anirà a càrrec de Pilar Alguacil Marí, directora de la Càtedra Cooperatives Agroalimentàries; Enrique Bellés Llopis, director de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana; i Andrés Lluch Figueres, director general de Treball, Cooperativisme i Seguretat Laboral de la Generalitat Valenciana. Un dels moments destacats de la jornada serà la presentació del llibre Mites (i realitats) del cooperativisme agroalimentari, a càrrec de Tomás Rojas Pacheco, director financer i de relacions institucionals de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya. Aquesta publicació aborda des d'una perspectiva analítica i divulgativa algunes de les creences més esteses —i de vegades errònies— sobre el cooperativisme a l'àmbit agroalimentari. La jornada continuarà amb una taula rodona centrada en temes clau com la tributació i la cotització dels socis de cooperatives agroalimentàries, cooperatives d'explotació de la terra i SAT. Hi participaran els professors de la Universitat de València María Pilar Bonet Sánchez i Manuel Alegre Nueno, especialistes en Dret Financer i Tributari i en Dret del Treball i Seguretat Social, respectivament. Així mateix, s'analitzarà la integració laboral de persones migrants al sector agroalimentari, mitjançant la presentació d'experiències pràctiques impulsades des de cooperatives. En aquesta taula intervindran Myriam Mestre Froissard, tècnica de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, i Lorena Moure Gómez, representant del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. L'acte es clourà amb la clausura institucional a càrrec de Cirilo Arnandis Nuñez, president de Cooperatives...
cartell de l'esdeveniment
16/06/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Jornada Final del Grup Operatiu RAVSA3: Tancament de projecte i noves perspectives per a la valorització de subproductes agroalimentaris

El proper dilluns 16 de juny , el Grup Operatiu RAVSA3 celebrarà la seva jornada final a l' Hotel Catalonia Santa Justa de Sevilla , entre les 10.45 i les 13.15 hores . L'esdeveniment suposarà el tancament oficial del projecte, que ha treballat intensament en la valorització de subproductes i excedents alimentaris per aprofitar-lo en l'alimentació animal , i servirà com a punt de trobada per a professionals del sector agroalimentari, ramader i tecnològic. La jornada estarà moderada per Valme J. Caballero Holgado , tècnica de comunicació de Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia , qui donarà la benvinguda als assistents i coordinarà les diferents intervencions i el torn de preguntes. Benvinguda institucional Obrirà l'acte una mesa institucional amb la participació de: Antonio Jesús Quijada López , director d'Alimentació Animal i Agricultura de COVAP . Jorge Díaz Bellido , responsable del departament de Ramaderia i Cultius Herbacis de Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia . Daniel Quesada Sánchez , director general de la Producció Agrícola i Ramadera. Continguts de la jornada Durant la jornada s'exposaran les principals fites i resultats del projecte: Antecedents i presentació del projecte : A càrrec de Mercedes Sampedro , directora d' AFACA . Taules de composició i protocols de valorització de subproductes : Presentació d' Esperanza Díaz Bueno , coordinadora de laboratoris de CICAP . Plataforma digital i assaigs en camp : Intervenció de Rafaela Herrera García , responsable d'innovació en ramaderia de COVAP , i Sergio López Fernández , enginyer informàtic de COVAP . Accions de transferència i difusió : Balanç dactivitats i resultats en comunicació i formació. Taula rodona Un dels moments més destacats serà la taula rodona sobre l' Aprofitament dels subproductes i excedents alimentaris en alimentació animal , que comptarà amb un panell d'experts: Antonio Jesús Quijada López (COVAP) Elena Herrero Hurtado , responsable del projecte Residus Zero a Ecoquadrat Juan Carlos Rodríguez Romero , responsable de la secció ramadera i matèries primeres de DCOOP Antonio Algarra Ibáñez , director de R+D+i de Grup Agroponent La taula serà moderada per Mercedes Sampedro , directora d' AFACA . Clausura i networking La jornada conclourà amb un torn de...
Cartell del Congrés TechCare
17/06/2025
TECHCARE

Conferència final de TechCare: Welfare & technologies in small ruminant systems

La conferència final de TechCare inclou intervencions dels projectes germans i la presentació dels principals resultats del projecte quant a avaluacions de benestar i les seves prioritats, així com les activitats realitzades a les fases pilot ia gran escala. A més, es presentaran les eines en línia desenvolupades, juntament amb prototips prometedors. La conferència conclourà amb una taula rodona sobre benestar i innovacions, amb la participació de destacats actors clau. TechCare (2020-2025) va tenir com a objectiu demostrar enfocaments innovadors per supervisar els indicadors de benestar animal i millorar la gestió del benestar en sistemes de petits remugants (PR) mitjançant tecnologies de ramaderia de precisió (GAP) al llarg de tota la cadena de producció, permetent a totes les parts interessades, des de ramaders fins a consumidors. TechCare va abordar el repte d'utilitzar tecnologies innovadores i de baix cost, adaptades als sistemes de petits remugants a tota la UE. AGENDA | REGISTRE en presència fins al 8 de juny; REGISTRE en línia fins al 12 de juny | CONTACTE : marlene@eaap.org
indústria alimentària
17/06/2025
GIS Alimentario

Experts debatran a Madrid sobre els desafiaments de l?empresa alimentària del futur

El proper 17 de juny , el Consell General de Col·legis Veterinaris d'Espanya acollirà una jornada centrada en els reptes de l'Empresa Alimentària del Futur , organitzada en col·laboració amb el Grup d'Innovació Sostenible (GIS) . L'esdeveniment reunirà representants destacats del sector agroalimentari per analitzar els principals desafiaments i oportunitats que marcaran el futur de la indústria. La jornada, que se celebrarà a la seu del Consell (Carrer Villanueva, 11, Madrid), començarà a les 9.30 h amb la recepció d'assistents i serà inaugurada a les 10.00 h per Ricardo Migueláñez , coordinador del GIS. Mauricio García de Quevedo , director general de la FIAB , obrirà el programa amb una ponència sobre el futur de l'empresa alimentària. A continuació, es desenvoluparan dues taules rodones: 10:30 h : Sostenibilitat i innovació en empreses agroalimentàries , amb participació de representants de Banc Sabadell, Florette, Consum i Pascual . 11:30 h : Comunicació i màrqueting a la indústria alimentària del futur , amb ponents de DIA, Grup InterOli i Pesca Espanya . La jornada finalitzarà amb una ronda de preguntes i conclusions a partir de les 12.30 h. L'assistència és gratuïta, però cal confirmar plaça enviant un correu a info@gisalimentario.es o trucant al 917 217 929 .
imatge de la passada edició
18/06/2025
Ftalks

València acull el Ftalks Food Summit 2025: una trobada clau per al futur de l'alimentació

El proper 18 de juny de 2025 , València serà l'epicentre de la innovació alimentària amb la celebració del Ftalks Food Summit , un esdeveniment de referència internacional per als qui lideren la transformació del sistema alimentari Sota el lema "Tech for Food" , aquesta edició posa el focus en la tecnologia com a motor de canvi per construir un model alimentari més sostenible. Coincidint amb el Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible , la ciutat —coneguda com el rebost del Mediterrani— es converteix en un punt de trobada entre tradició i avantguarda, persones i territoris, amb l'objectiu comú d'impulsar solucions d'impacte real. Durant la jornada, els assistents podran gaudir de ponències inspiradores i taules rodones a l' escenari principal , on els grans líders del sector —els anomenats food changemakers— compartiran les seves visions, experiències i estratègies per accelerar la innovació i repensar el futur de l'alimentació. Per la seva banda, l' Ecosystem Stage , ubicat a la Sala Polivalent de Las Naves , serà l'espai dedicat a explorar el cor de l'ecosistema foodtech global. Ftalks Food Summit 2025 es consolida així com una cita imprescindible per a inversors, emprenedors, empreses, institucions i visionaris que busquen estar a l'avantguarda de la transformació alimentària.
cartell de l'esdeveniment
18/06/2025
Interempresas

Jornada Cítrics: Productivitat i resiliència 2025

El proper 18 de juny , Grupo Interempresas organitza a València una jornada tècnica clau per analitzar el present i el futur del sector citrícola, un pilar de l'agricultura espanyola que, malgrat els desafiaments climàtics i comercials, continua demostrant una gran resiliència. Aquesta jornada es presenta com un espai de trobada per a productors, indústria auxiliar, postcollita i distribució, per tal de compartir solucions, generar aliances i debatre els reptes del sector. Programa resumit: Bloc I: Producció i comercialització Solucions tecnològiques per al cultiu: reg, maquinària, sanitat vegetal. Innovació en millora genètica i nous patrons. Taula rodona interprofessional sobre el full de ruta del sector. Bloc II: Postcollita Valor de la IGP Cítrics Valencians. Innovació en tractaments postcollita (Citrosol). Taula rodona sobre diferenciació i innovació en el posicionament del producte. Bloc III: distribució Taula rodona sobre tendències del consum i reptes comercials. Participació de representants del retail i logística portuària. A més, la jornada oferirà moments per al networking entre les diferents baules de la cadena de valor citrícola. PROGRAMA
Congrés MundOlivar
18/06/2025
MundOlivar

III Congrés Mundial d'Olivicultura i Elaiotècnia: MundOlivar

A MUNDOLIVAR es reuniran els principals actors del sector nacional i internacional de l'oliverar i s'abordaran diverses temàtiques relacionades amb el desenvolupament i la competitivitat del sector, l'aplicació de noves tecnologies, regadiu, canvi climàtic, entre d'altres. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
tractor al camp
18/06/2025
UPA

UPA organitza una jornada demostrativa a Gomecello sobre fertilització sostenible amb drones

La Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA) una nova edició de les seves Jornades demostratives sobre tècniques eficaces i sostenibles amb una cita que tindrà lloc el proper 18 de juny de 2025 , de 10:00 a 14:00 hores , a la localitat de Gomecello (Salamanca) . Aquesta jornada estarà centrada en les noves tecnologies aplicades a l'abonat agrícola , amb especial atenció a l'ús de drones per a l'aplicació de fertilitzants sòlids i líquids . Programa de la jornada: 10:00 h | Presentació de la jornada, repartiment de material i explicació tècnica A càrrec d'un tècnic d' UPA Salamanca . 11:00 h Demostració d'abonament sòlid i líquid amb drones al camp Amb explicacions pràctiques per part de l'equip tècnic d' UPA Salamanca . 12:00 h | Demostració d'abonament sòlid i líquid mitjançant drones Dirigida per Carlos López Carredo , expert en tecnologia aplicada al sector agrari. 13:00 h | Conclusions i tancament de la jornada Síntesi de resultats i espai per a consultes, a càrrec d´un tècnic d´UPA Salamanca . 14:00 h Vi espanyol Aquesta jornada s´emmarca en l´aposta d´UPA per difondre pràctiques agràries innovadores, sostenibles i adaptades a les necessitats reals del camp , afavorint la modernització del sector i la formació contínua dels agricultors. L'entrada és lliure fins a completar aforament i s'adreça a professionals del sector agrari, estudiants de formació agroambiental i persones interessades en l'ús de tecnologies sostenibles a l'agricultura. INSCRIPCIÓ
Logo GO Olivar
18/06/2025
MundOlivar

Presentació de resultats GO OliVAr: “Vision Artifical per a la gestió integral de plagues a Olivar”

El Grup Operatiu OliVAr presenta els resultats del projecte innovador Visió Artificial per a la gestió integral de plagues a Olivar a la II edició de la jornada tècnica "UN OLIVAR EN CANVI", en el marc III Congrés Mundial d'Olivicultura i Elaiotècnia . La presentació estarà a càrrec de Marina Pérez, Tècnica d'Innovació a la Fundació Ayesa. La jornada es planteja com un espai per a la transferència de coneixement i la connexió entre iniciatives que treballen en el marc de la innovació aplicada a l'oliverar andalús, promovent sinergies, fomentant la col·laboració entre projectes i maximitzant l'impacte social i mediàtic dels avenços aconseguits. PROGRAMA | INSCRIPCIÓ
greensys
22/06/2025
Sociedad Internacional de Ciencias Hortícolas

GreenSys2025 - Simposi internacional sobre tecnologies avançades i gestió per a sistemes d'hivernacles sostenibles

La International Society for Horticultural Science organitza aquest Congrés que se celebrarà a Almeria del 22 al 27 de juny del 2025. #GreenSYS2025 Lloc web: http://www2.ual.es/greensys2025/ Correu electrònic: greensys2025@ual.es
cartell de l'esdeveniment
25/06/2025
EUFRAS

Conferència Anual d'Assessors Rurals IALB | EUFRES | SEASN 2025

La 64a Conferència Anual de la IALB , la 14a d'EUFRAS i la 11a de SEASN, que se celebraran simultàniament a Brussel·les entre els dies 25 i 26 de juny de 2025, reunirà assessors rurals, educadors i experts del sector agrícola sota el tema: " Enfortint el paper dels assessors i educadors a la PAC, avui ia el futur". Punts destacats de l'esdeveniment: Exploració del paper clau dels assessors i educadors en els sistemes de coneixement i innovació agrícola ( AKIS ). Promoció de noves metodologies i enfocaments per donar suport a la transformació i innovació al sector agrícola. Espais per aprenentatge mutu, intercanvi d'idees i networking professional. Format de l'esdeveniment: Tallers interactius Conferències i sessions de pòster Activitats exclusives, com ara una vetllada parlamentària i visites a institucions de la UE Aquest esdeveniment promet ser una experiència enriquidora, oferint inspiració, coneixement i noves connexions professionals.
emprèn coop
25/06/2025
AGROBESANA

Oberta la convocatòria per al campus "emprendecoop"

El període d'inscripció romandrà obert del 4 de març al 21 d'abril del 2025 . Emprendecoop és una iniciativa promoguda per Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia en col·laboració amb DCOOP, que persegueix impulsar l'ecosistema emprenedor al sector agroalimentari, posant a l'abast dels participants les eines necessàries per potenciar la seva creativitat. 25 joves entre 18 i 25 anys seran dividits en grups de 5 per treballar en el plantejament de projectes innovadors, viables i d'interès per a Dcoop. Premis Per als 25 participants seleccionats a EMPRENDECOOP 2025: Welcome pack. Rebran un diploma de participació i aprofitament. Pels 5 participants de l'equip guanyador: Rebran la possibilitat de realitzar pràctiques durant 4 mesos a DCOOP, a alguna de les seus de Cooperatives Agroalimentàries oa alguna cooperativa sòcia (ha de tenir l'expedient obert a alguna Universitat d'Andalusia). Guardó lliurat al Demo Day. PROGRAMA EMPRENDECOOP A Emprendecoop, els joves talents es formaran en diferents disciplines que impulsin la seva creativitat i facilitin el disseny de propostes innovadores amb què fer front als reptes que enfronta DCOOP. Els projectes hauran d'anar orientats a alguna de les àrees temàtiques següents: Olivar Ramaderia Fruits secs EL CAMPUS Formació Aquesta fase es compon de 10 sessions formatives daproximadament 2 hores de durada cadascuna. La formació abraçarà del 25 de juny al 28 de juliol, incloent-hi unes dues classes per setmana. La formació es durà a terme de forma en línia. Visita a DCOOP Es farà almenys una visita a DCOOP al juliol. Durant la qual, els alumnes coneixeran les instal·lacions i realitzaran activitats en grup. La visita inclourà el desplaçament i la manutenció dels alumnes. Mentories especialitzades Les mentories seran transversals a tot el programa. Cada grup d'alumnes comptarà amb la possibilitat de realitzar un màxim de 3 mentories en els temes que consideri més útils per impulsar el projecte en què treballa. Cada mentoria tindrà una durada màxima de 1 hora. Treball grupal El treball grupal abraça tot el desenvolupament d'EMPRENDECOOP. Els equips treballaran en les propostes de forma paral·lela a la resta d'activitats. Cada grup tindrà un tutor per part de Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia amb qui poder comunicar-se...
FERCAM
25/06/2025
Feria Nacional del Campo (FERCAM)| Ayuntamiento de Manzanares

FERCAM – Fira Nacional del Camp. Manzanares (Ciutat Real)

63 edició de FERCAM – Del 25 al 29 de juny de 2025. Fira multisectorial professional, productes i maquinària agrícola, regs, ramaderia, agroalimentari… Fira nacional multisectorial que se celebra anualment des del 1960. Perfectament consolidada, en què conviuen en harmonia diversos sectors productius de la nostra societat, on el més sòlid i que figura com a referència en tots els estaments, continua sent el de maquinària agrícola i regs, acompanyats de prop de l'agroalimentari i ramader, a més d'obra pública, energies renovables, automoció, etc., que complementen la nostra fira i per allò que fan la nostra fira i Es desenvolupa cada any al Recinte Firal FERCAM, a Manzanares (Ciudad Real), que consta d'un espai a l'aire lliure de 120.000 m2 i un Pavelló Cobert de 3.000 m2, tots dos completament equipats de tots els serveis i disposa d'uns aparcaments asfaltats en la seva totalitat, amb capacitat per a 3. https://fercamvirtual.es/inscripcion-fercam-2025-renovacion/
Jornades Vitivinícoles de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya
25/06/2025
Cooperativas Agro-alimentarias de España

Jornades Vitivinícoles de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya

Jornades Vitivinícoles de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya Ourense serà l'escenari els propers 25 i 26 de juny de les Jornades Vitivinícoles organitzades per Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya. Una trobada per abordar els reptes actuals del sector vitivinícola i conèixer experiències d'èxit al model cooperatiu. L'esdeveniment compta amb el patrocini de Santander Agro i reunirà representants institucionals, tècnics i responsables del sector. La primera jornada, dimecres 25 de juny, estarà dedicada a conèixer de primera mà les plantacions de vinya gestionades directament per la cooperativa Viña Costeira , a la província d'Ourense. Els assistents podran visitar la vinya i analitzar el funcionament del model cooperativa-soci-vinya, de la mà de Carlos Alberte Pérez , director de Viticultura de Vinya Costeira SCG, i Andrés Rodríguez Gómez , president de la cooperativa. El dijous 26 de juny se celebrarà una completa jornada tècnica amb diverses ponències en què s'analitzarà el present i el futur del sector vitivinícola. L'acte començarà amb la presentació i els objectius de la jornada a càrrec de Fernando Ezquerro , president del Consell Sectorial Vitivinícola de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya. A la inauguració participaran també Rocío Pazos , directora Territorial de Galícia de Santander Agro i Martín Alemparte , director de l'Agència Gallega de la Qualitat Alimentària (Agacal). A continuació, es tractaran les mesures de suport sectorial del “paquet vi” des de diferents perspectives. Alejandro Lorca , subdirector general de Fruites i Hortalisses i Vitivinicultura del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, presentarà la visió del MAPA, mentre que Emma Castro, directora del departament Vitivinícola de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, exposarà la postura de l'organització. També es comptarà amb la participació de Susana García, directora general de l'Organització Interprofessional del Vi d'Espanya (OIVE), que analitzarà les actuacions actuals de la Interprofessional davant dels reptes del sector. Resultats de l'enquesta del projecte SUPPORT sobre gestió de plagues a la vinya Per part seva, Juan Sagarna , director del departament de Sostenibilitat i Projectes d'Innovació de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, presentarà els resultats de l'enquesta SUPPORT a viticultors i abordarà el quadern digital de fitosanitaris. En el marc del projecte europeu SUPPORT , durant el 2024 es va...
cartell de l'esdeveniment
26/06/2025
Fundación Cajamar

Programa Futur: Cultivant habilitats per fomentar la incorporació de joves al sector agroalimentari. Sessió 2

El proper dijous 26 de juny , el Consell Regulador de la DO Utiel-Requena acollirà la Sessió 2 del programa formatiu “Programa Futur: Cultivant habilitats per fomentar la incorporació de joves al sector agroalimentari” , una iniciativa de Fundació Grupo Cajamar que busca preparar les noves generacions per afrontar amb èxit els reptes del sector. La jornada estarà enfocada a la gestió econòmica, la projecció internacional i la digitalització en l'àmbit agroalimentari, amb la participació de professionals de referència vinculats a Cajamar i Plataforma Terra. Aquest és el programa previst per a la jornada: 09:30 h | Situació financera. Cap on anem? Ponència de Ricardo García Lorenzo , director de Cajamar Innova, que oferirà una visió clara sobre la conjuntura financera actual i les seves implicacions per al sector. 11:00 h | Pausa cafè 11:30 h | Interpretació dels comptes a la teva explotació Taller pràctic amb José Manuel Enríquez , gerent d'empreses a Cajamar, que ajudarà els assistents a comprendre i gestionar millor la comptabilitat de les seves explotacions. 13:00 h | L'agroalimentació al món Anàlisi de les tendències globals del sector a càrrec de Pablo Resco , director d'estratègia a Plataforma Terra. 14:00 h | Dinar 15:30 h | Digitalització i noves eines digitals Presentació de recursos tecnològics i solucions digitals per al sector agroalimentari, amb Jesús Regodón , responsable d'eines a Plataforma Terra. 17:00 h Final de la sessió L'activitat es desenvoluparà a la seu del Consell Regulador (Carrer Sevilla, 12, Utiel) i està adreçada a joves professionals i emprenedors agroalimentaris. La participació és gratuïta però requereix inscripció prèvia a causa de l'aforament limitat a través del correu electrònic carmen@fundacioncajamar.com
cartell Jornada Final OnDehesa
26/06/2025
Grupo Operativo OnDehesa y Fundación Ayesa

Jornada Final GO OnDehesa La innovació marca el rumb en la lluita contra la seca

El GO OnDehesa organitza la Jornada final "La innovació marca el rumb en la lluita contra la seca. Cada avenç biotecnològic és un pas cap a un futur més resilient" amb el següent programa: *-*-* PROGRAMA *-*-* 10:30. Registre d'assistents 11:00. Benvinguda institucional Diego Carrasco, alcalde de Calañas. Agustín González, president d'Ovipor SCA. 11:15. Presentació de resultats del projecte On-Dehesa David Gómez, tècnic del departament d'Innovació de la Fundació Ayesa. Coordinador del projecte. Eduardo Hidalgo, director tècnic del projecte. Associació de Recerca i Cooperació Industrial d´Andalusia. Ana María López, tècnic de comunicació de Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia. 12:00. Taula "La seca no espera. La innovació és la nostra millor defensa" Modera Ana María López Dra. Beatriz Isabel Redondo, Projecte Dehelife. R+D JOSELITO i Universitat Complutense de Madrid (UCM). Dr. Vicente Rodríguez, Professor titular del Departament de Producció Animal. Projecte CI Muntat Dehesa. Universitat de Còrdova (UCO). Dra. Obdulia Parra, Tècnic de R+D+i. Projecte On-Dehesa Cooperatives Agroalimentàries d'Andalusia. Dra. Carmen Bendala, professora egressada de l´Escola Tècnica Superior d´Enginyeria Agronòmica de la Universitat de Sevilla. Ramadera i propietària de la finca “Riscs Alts”. Ramaderes en Xarxa (Testimoni) 13:30. Aperitiu - Networking REGISTRE
Curs 'Iniciació a l'exportació de carn i productes carnis de Boví, Oví i Caprí' (II)
26/06/2025
INTEROVIC, PROVACUNO y MERCAMADRID

Curs 'Iniciació a l'exportació de carn i productes carnis de Boví, Oví i Caprí' (II)

Curs 'Iniciació a l'exportació de carn i productes carnis de Boví, Oví i Caprí' (II) INTEROVIC, PROVACUNO i MERCAMADRID organitzen un nou curs que tindrà lloc el proper 26 de juny, d'11:00 ha 14:00 h, al Centre de Formació de Mercamadrid, en modalitat mixta. El curs “Iniciació a l'Exportació de Carn i Productes Càrnics de Boví, Oví i Caprí” és gratuït i té com a objectiu oferir als participants una visió integral del procés d'exportació, abordant els requisits legals i normatius per comercialitzar productes carnis en mercats internacionals. Està pensat per als que vulguin començar a exportar o gestionar exportacions. Així mateix, el curs emfatitza la importància de complir amb els estàndards de qualitat, les certificacions sanitàries i les mesures de bioseguretat requerides a nivell global. Aquest nou curs se centrarà en: El coneixement del sistema auditat d'autocontrols (SAE), com als establiments i treballar en el manteniment del mateix de cada a ser verificat per un organisme independent de control. També es farà una revisió de CEXGAN, sistema oficial per gestionar el comerç exterior de productes d'origen animal amb control veterinari. Finalment, es veurà un cas pràctic de com començar a exportar a partir d'una empresa que farà la primera exportació a un país tercer. La col·laboració entre PROVACUNO, INTEROVIC i MERCAMADRID en l'organització d'aquesta formació és clau per garantir un enfocament complet i especialitzat. internacionals. Aquesta sinergia assegura als participants una formació pràctica i actualitzada, adaptada a les exigències del comerç exterior. Inscripció: La inscripció es pot fer fins al 23 de juny, en aquest formulari . Podeu accedir al programa clicant en aquest enllaç: PROGRAMA
Cartell d'ECPA 205
29/06/2025
ECPA

ECPA XXV Conferència europea d'agricultura de precisió

Entre els dies 29 de juny i 3 de juliol de 2025 tindrà lloc a Barcelona la quinzena edició de la Conferència europea d'Agricultura de Precisió (European Conference on Precision Agriculture-ECPA) que organitza la Societat Internacional d'Agricultura de Precisió, un organisme científic internacional sense ànim de lucre el principal objectiu del qual és impulsar l'avenç de la ciència en aquest camp. La Conferència Europea sobre Agricultura de Precisió (ECPA) és a l'avantguarda de la innovació agrícola. En reunir investigadors, agricultors i líders de la indústria, l'ECPA ofereix una plataforma única per compartir els darrers avenços i debatre els desafiaments i les oportunitats de l'agricultura de precisió. En fomentar la col·laboració i l'intercanvi de coneixements, l'ECPA exerceix un paper crucial en la configuració del futur de la producció alimentària sostenible i eficient.