
SUPERFOOD BIOTECH Talde Operatiboa: Bio-aberastutako SUPERELIKAGAI berrien sorkuntza agronomikoa ustiategian. Mikroalga-mikroorganismo partzuergoetarako irtenbide bioteknologiko baten aplikazioa
- Mota Talde operatiboa
- Exekuzioa 2022 -2025
- Esleitutako Aurrekontua 593.713,06 €
- Eremua Supraautonómico
- Autonomia-erkidegoa Andalucía; Aragón; Castilla - La Mancha; Comunitat Valenciana; Extremadura; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de
- Finantza-iturri nagusia 2014-2020ko NPB
- Proiektuaren webgunea https://gosuperfood.es
SUPERFOOD TECH proiektuak sortutako aukera mineralen eta nutrizioaren degradazioak eragindako ehunka mila hektareatan aplikagarria da, eta proposatutako irtenbideak berdin balio du kaltetutako eskualdeak, laboreak eta lurzoru motak, edo identifikatutako gabeziak gorabehera. - Irtenbide teknikoa fruta eta barazki laboreetarako eta produktu horien transformazio-industriarako balio du. - Era berean, irtenbidea edozein ingurumen- eta klima-baldintzetan aplika daiteke, beraz, hainbat eremutan, kaltetutako lur-motetan, laboreetan edo kudeaketan erabil daiteke. - Proiektu honetan proposatzen den konponbidearen ondorioz, eraginpeko edozein nekazarirentzat eskuragarri dagoen produktibitatea eta jasangarritasunaren igoera nabarmen eta kuantifikagarria izango da. Hori da, gure ustez, arazoa konpontzeko kaltetutakoen benetako inplikazioa lortzeko ezinbesteko baldintza. - Kontsumitzaileek elikagai osasungarriak eskatzen dituzte gomendatutako nutriente eta mineral-edukiarekin, egungo elikadurarekin eta bizimoduarekin bateragarriak diren dosi nahikoetan, elikadura osasuntsurako gomendatutako dietak betetzea eragozten dutenak. - Modu natural eta original batean aberastutako produktuak eskatzen dituzten kaltetuen eta erabiltzaileengandik antzemandako beharretatik sortzen da proiektu hau.
eta osasuntsu.
Eskualdez gaindiko interes orokorreko proiektu berritzailea honako hauetan oinarrituta:
- Ekoizpen-prozesuak hobetzea fruta- eta barazki-produktuen eta haien eraldatzeko produktuen "kalitate funtzionala" areagotzeko.
- Mineralez aberastutako elikagaien sorkuntza bioteknologikoa ernalketa-teknika berritzaileen bidez eta fruituen eta barazkien uzta osteko aplikazioen bidez, gainazaleko soluzio mineral kelatuak sartuz.
- Fruta eta barazki laboreen nutrizio-kalitatea hobetzea ekoizpen-balioa areagotzeko, haien nutrizio-kalitatea hobetuz.
- Klima-aldaketak eragindako nekazaritza-lurretan mineral eta nutrizio-gabezien ondoriozko inpaktuak eta ekoizpen-galerak murriztea.
- Klima-aldaketa arintzea: laboreen agronomia hobetzeko eta CO2 eta BEG kontsumoa eta bahiketa areagotzeko lurzoruetan jardutea.
- Produktu berritzaile eta nutrizionalki aberastuak sortzea, batez ere mineralekin, kontsumitzaileen eskari berriei erantzuteko eta bizimodu osasungarriagoak hartzea sustatzen laguntzeko, lehen ekoizpen-sistema eta elikagaien industria eraldatuz.
SUPERFOOD BIOTECH izeneko proiektu berritzaile honek mineralizazioa areagotzea, lurzoruaren eta landareen mikrobiomaren sinbiosia sustatzea eta nekazaritza lurzoruak materia organikoz aberastea du helburu, modu iraunkor, jarraitu eta oso batean, beharrezko mantenugai guztiak emanez.
- Espainiako fruta eta barazki ekoizleentzat balio erantsi handiko eta kontsumitzaileen beharretara egokitutako produktuen kategoria berri batean dibertsifikatzeko alternatiba bat.
- Balioztapen tekniko-ekonomikoaren azterketa zuzena ustiategiko mikroorganismo-mikroalga partzuergoek 3M-ak (Mineralak + Mikroorganismoak + Materia Organikoa) sortzearen bitartez, fruta eta barazki produktu bioaberastuak kontzentrazio altuetan lortzeko.
- Lurzorua birsortzeko prozesuetan (3Ms) eta fruta eta barazkien superelikagaiak lortzeko prozesuetan elektrizitate eta ur kontsumoan aurrezten den kuantifikazioa.
- Bio-aberastutako produktu freskoen eraldaketa-prozesuen identifikazioa eta ustiategian industria-eraldaketa-prozesuetako SDR-ak erabiltzearen ebaluazioa, FMC (mikroorganismo-mikroalga partzuergoak) laborantza-tangetarako ekarpen gisa.
- Berotegi-efektuko gasen isurketak murriztea, eragin bioekonomikoaren azterketa integrala, eta landa eremuko gazteek eta emakumeek sustatutako proiektuak hautatzea fruta eta barazkiak ekoizteko bioaberastutako enpresak ezartzeko.
Balio erantsia sortuko da ikerketaren eta nekazaritza eta basogintzako praktiken arteko harreman estuago baten bidez, eta eskuragarri dagoen ezagutzaren erabilera handiagoa bultzatuz. Mundu errealeko ezagutzaren aplikazioak, 7-8-9tik hurbil dauden TRL mailetan jakinarazi eta exekutatuta, proiektu berritzaileagoak abiaraztea ahalbidetuko du eta arlo honetako azken erabiltzaileentzat eta ikerketa-zentroentzat ezinbestekoak diren jakintza-arlo berriak sortuko ditu. Balio erantsi hori SUPERFOOD BIOTECH-etik dator, baina ez da proiektuaren amaieran amaitzen. Industria berdeak eta ingurumenaren bioerremediaziorako bioteknologia EBk berak sustatutako errealitate oparoa dira. Ezagutza sortzea eta transferitzea bermatzen da proiektu hau gauzatzeak, eta nekazari eta nekazari-industriek beren produktibitatea eta errentagarritasun iraunkorra nabarmen hobetu ahal izango dituzte, eta ikerketa-taldeei esperimentazio- eta erakusgarri-guneen sare zabal batera sartzeko aukera emango die inplikatutako enpresa- eta kontsumo-erakundeei esker.
- Espainiako fruta eta barazki ekoizleentzat balio erantsi handiko eta kontsumitzaileen beharretara egokitutako produktuen kategoria berri batean dibertsifikatzeko alternatiba bat.
- Balioztapen tekniko-ekonomikoaren azterketa zuzena ustiategiko mikroorganismo-mikroalga partzuergoek 3M-ak (Mineralak + Mikroorganismoak + Materia Organikoa) sortzearen bitartez, fruta eta barazki produktu bioaberastuak kontzentrazio altuetan lortzeko.
- Lurzorua birsortzeko prozesuetan (3Ms) eta fruta eta barazkien superelikagaiak lortzeko prozesuetan elektrizitate eta ur kontsumoan aurrezten den kuantifikazioa.
- Bio-aberastutako produktu freskoen eraldaketa-prozesuen identifikazioa eta ustiategian industria-eraldaketa-prozesuetako SDR-ak erabiltzearen ebaluazioa, FMC (mikroorganismo-mikroalga partzuergoak) laborantza-tangetarako ekarpen gisa.
- Berotegi-efektuko gasen isurketak murriztea, eragin bioekonomikoaren azterketa integrala, eta landa eremuko gazteek eta emakumeek sustatutako proiektuak hautatzea fruta eta barazkiak ekoizteko bioaberastutako enpresak ezartzeko.
Espero diren emaitzak:
- Produktibitate-igoerak, kalitatea eta balioa hobetzea: %3 egur-laboreak eta %5 baratze-laboreak.
- Soluzio bioteknologikoaren karakterizazioa 1 mikroorganismo-mikroalga konbinazioak laboreetarako mantenugaien bioerabilgarritasun potentziala %300 (bioongarri).
- Elikagaien azken ekoizpenerako softwarea nutrienteen aberastasun espezifikoak, ekoizpen agronomikorako kudeaketa tekniko osoa eta ugalketa-partzuergoak. - Lurzoru pobreak sortzeko eta aberasteko sistema pilotua, oso bioaberastutako produktuak > %20 lortzeko (Superfoods). - Produktu bio-aberastuen eraldaketari buruzko Industri plantako probak.
- Benetako baserrietan erakustaldia proiektua balioztatzeko.
- Errendimendu-datuen berrespena eta lurzoru txiroen birsorkuntza.
- Ur-kontsumoan > % 36 eta energian > % 36 aurreztea laborantza bioaberasteko ohiko 3 euskarrirekin alderatuta.
- 240 €/Hako batez besteko balorazioa. SDR eta biomasaren berrerabilpen bioteknologikoaren bidez lortutako azpiproduktuetatik soilik.
- Ekoizpena 1 mikroorganismoen eta balio komertzial handiko mikroalgen konbinazioak, mikroalgak ekoizten dituzten industriek erabiltzeko.
- CO2 isurketak milioi 1 tona T/urteko (CO2) baino gehiago murriztea.
- Koordinatzailearen/entitatearen izena: Ez dago eskuragarri
- Koordinatzailearen/entitatearen helbide elektronikoa: gosuperfoodbiotech@hotmail.com
Profesionalek honako dokumentazio honen bidez erabili ahal izango dituzte emaitzak:
- Superelikagaien ekoizpena kudeatzeko gida ustiategietan. Kalkuluen justifikazioa (mikroorganismo-mikroalga nahasketak/Kultibo mota).
- 3Ms birsorkuntza sistema ustiategietan ezartzeko gida. Justif. kalkuluen.- SUPERFOOD BIOTECH proiektuaren inpaktu bioekonomikoaren txostena (eragin soziala, ekonomikoa, enplegua sortzea, gizarte, ekonomia eta ingurumen iraunkortasuna).
- Landa eremuko gazte eta emakume ekintzaileek egindako proiektu baten hautaketa, laguntza eta tutoretza prozesua. Arrakasta-kasuen esperientziak eta erakustaldia
- Asociación agraria de jóvenes agricultores (ASAJA)
- Instituto agroquímica y tecnología de alimentos (IATA-CSIC)
- Innoplant tecnología e investigación agricola S.L.
- Asociación española para la transferencia técnica y tecnológica a la agricultura y la ganadería
- Clúster de innovación agroalimentaria granadino (CINNGRA).
- AMC Innova Juice and Drinks S.L.
- Fruit Tech Natural S.A.
- Arosa investigación y desarrollo S.L