Ir o contido principal

Proxecto SAGEZTIARDOA: Desenvolvemento de bebidas distintas á sidra natural que incorporen mosto de mazá e mel

  • Tipo Proxecto
  • Estado Cheo
  • Execución 2021 -2022
  • Orzamento asignado 37.830,41 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma País Vasco
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto SAGEZTIARDOA
Descrición das actividades

Xestión e coordinación de tarefas do proxecto en cooperación. Definición e formulación do proceso de desenvolvemento de novos produtos. Definición do proceso de elaboración da sidra en diferentes condicións de produción. Desenvolvemento de prototipos de sidra de mel a escala comercial (proxecto piloto). Seguimento e control de calidade do proceso piloto (proxecto piloto). Sesións de degustación e presentacións de produtos aos axentes do sector (motivación). Difusión e comunicación do proxecto

Obxectivos

O obxectivo xeral do proxecto é adquirir coñecementos dos procesos que conducen á obtención dunha ou varias bebidas distintas á sidra natural, que incorporen mosto de mazá e mel ao proceso de fermentación e dan como resultado unha nova bebida alcohólica alternativa, innovadora, con calidade sensorial e respectando os valores da propia sidra natural, destacando o mel producido nas maceiras a través dun produto local.

Información de contacto
  • Coordinador/denominación entidade: IPARRAGUIRRE SAGARDOAK SL
  • Dirección postal: Xemein Etorbidea 12 A
  • Correo electrónico coordinador/entidade: arantzaeguzkiza@yahoo.es
  • Teléfono: (+34)946169089
Coordinadores
  • IPARRAGUIRRE SAGARDOAK S.L.
Colaboradores
  • Iparraguirre Sagardoak S.L.
  • Ola Sagardotegia
  • Iturrieta Sagardotegia
  • Juan Zuriarrain Asesoría Enológica
  • Leartiker S.COOP.