Ir o contido principal
VISION4FOOD

Proxecto Horizon Europe Vision4Food: Visualización dun marco integrado de cuádrupla hélice e RRI para a transformación do sistema alimentario e a mellora do ecosistema de innovación rexional

  • Tipo Proxecto
  • Estado Firmado
  • Execución 2025 -2027
  • Orzamento asignado 3.499.019,45 €
  • Ámbito Europeo
  • Fonte principal de financiamento Horizonte Europa 2021-2027
  • Páxina web do proxecto Proyecto VISION4FOOD
Abstract
O proxecto céntrase na creación de modelos de gobernanza que axuden ás rexións a tomar mellores decisións. Traballa en cinco rexións (Finlandia, España, Italia, Grecia e Polonia), cada unha con fortalezas e desafíos únicos, determinados por diferentes niveis de madurez na innovación.
Descrición

VISION4FOOD ten como obxectivo construír sistemas alimentarios sostibles e resilientes en toda Europa. O proxecto céntrase na creación de modelos de gobernanza que axuden ás rexións a tomar mellores decisións. Opera en cinco rexións (Finlandia, España, Italia, Grecia e Polonia), cada unha con fortalezas e desafíos únicos determinados por diferentes niveis de madurez na innovación.

Un obxectivo clave é establecer plataformas de innovación alimentaria e centros de colaboración para investigadores, empresas, responsables políticos e cidadáns baixo o modelo de cuádrupla hélice. VISION4FOOD, financiado con fondos da UE, prioriza a cocreación, coa ciencia aberta e os principios da investigación e innovación responsables como principios fundamentais. Adapta a súa estratexia con axendas de aceleración personalizadas e misións locais, constrúe redes para o intercambio de coñecementos e avalía o progreso para crear unha guía para sistemas alimentarios sostibles en toda Europa.

Descrición das actividades

Prioriza a cocreación, coa ciencia aberta e os principios da investigación e innovación responsables como piares centrais. Adapta a túa estratexia con axendas de aceleración personalizadas e misións locais. Crear redes para compartir coñecemento. Avalía o progreso cara á creación dunha guía para sistemas alimentarios sostibles en toda Europa.

Obxectivos

VISION4FOOD ten como obxectivo mellorar a sustentabilidade e a resiliencia dos sistemas alimentarios da UE mediante o desenvolvemento de modelos de gobernanza innovadores que contribúan a procesos de toma de decisións máis informados, ao tempo que promoven a participación social e a innovación en cinco rexións europeas (Finlandia, España, Italia, Grecia e Polonia) con diferentes niveis de madurez dos ecosistemas de innovación. A través do proxecto, as nosas rexións recibirán apoio para fortalecer o seu papel na creación de Plataformas de Innovación Alimentaria (PIA), fomentando a colaboración entre as partes interesadas da Cuádrupla Hélice e facilitando a identificación e ampliación de innovacións para a transformación do sistema alimentario.

A metodoloxía implica a cocreación de estratexias de I+D, facendo fincapé na ciencia aberta e na innovación en investigación responsable (IRR). A través da abordaxe multilateral de VISION4FOOD e a integración de ferramentas e servizos, proporcionaremos todo o apoio necesario para o intercambio de coñecementos, a creación de redes e o establecemento de prioridades en forma dunha axenda de aceleración adaptada ás prioridades e necesidades de cada rexión, ao tempo que facilitaremos a transición cara a un sistema alimentario innovador e inclusivo. Seguiremos e avaliaremos de preto o rendemento dos modelos de gobernanza, proporcionando evidencias dos seus impactos.

Resultados

https://vision4foodproject.eu/news/|https://www.linkedin.com/company/vision-4-food-project-eu|https://www.facebook.com/profile.php?id=61572975586728|https://www.instagram.com/vision4foodprojecteu/|https://www.youtube.com/@VISION4FOODProjectEU|

Coordinadores
  • WHITE RESEARCH SRL