Skip to main content
VISION4FOOD

Horizon Europe Vision4Food proiektua: Elikagaien sistemaren eraldaketarako eta eskualdeko berrikuntza ekosistema hobetzeko lau helize integratuko eta RRI esparru bat bistaratzea

  • Mota Proiektua
  • Egoera Firmado
  • Exekuzioa 2025 -2027
  • Esleitutako Aurrekontua 3.499.019,45 €
  • Eremua Europeo
  • Finantza-iturri nagusia Horizonte Europa 2021-2027
  • Proiektuaren webgunea Proyecto VISION4FOOD
Abstract
Proiektuak eskualdeei erabaki hobeak hartzen laguntzeko gobernantza ereduak sortzean jartzen du arreta. Bost eskualdetan egiten du lan (Finlandia, Espainia, Italia, Grezia eta Polonia), bakoitza bere indargune eta erronkarekin, berrikuntzaren heldutasun maila desberdinek zehaztuta.
Azalpena

VISION4FOOD-ek Europan zehar elikagai-sistema jasangarri eta erresilienteak eraikitzea du helburu. Proiektuak eskualdeei erabaki hobeak hartzen laguntzeko gobernantza ereduak sortzean jartzen du arreta. Bost eskualdetan jarduten du (Finlandia, Espainia, Italia, Grezia eta Polonia), bakoitza berrikuntza-heldutasun maila desberdinek zehaztutako indargune eta erronka bereziekin.

Helburu nagusi bat da elikagaien berrikuntzako plataformak, ikertzaileentzako, enpresentzako, politikarientzako eta herritarrentzako lankidetza zentroak ezartzea laukoitzeko helize ereduaren arabera. VISION4FOOD-ek, EBko funtsek finantzatutakoak, baterako sorkuntza lehenesten du, zientzia irekia eta ikerketa eta berrikuntza arduratsuaren printzipioak oinarrizko printzipiotzat hartuta. Bere ikuspegia egokitzen du azelerazio-agenda pertsonalizatuekin eta tokiko misioekin, ezagutza trukatzeko sareak eraikitzen ditu eta aurrerapena ebaluatzen du Europa osoko elikadura-sistema jasangarrietarako gida bat sortzeko.

Jardueren deskribapena

Elkarrekin sortzea lehenesten du, zientzia irekia eta ikerketa eta berrikuntza arduratsuaren printzipioak zutabe nagusitzat hartuta. Egokitu zure ikuspegia azelerazio-agenda pertsonalizatuekin eta tokiko misioekin. Ezagutza partekatzeko sareak eraiki. Europa osoko elikadura-sistema jasangarrietarako gida bat sortzeko aurrerapena ebaluatzen du.

Helburuak

VISION4FOOD-ek EBko elikadura-sistemen iraunkortasuna eta erresilientzia hobetzea du helburu, gobernantza-eredu berritzaileak garatuz, erabakiak hartzeko prozesu informatuagoak lortzen lagunduko dutenak, aldi berean gizarte-konpromisoa eta berrikuntza sustatuz bost eskualde europarretan (Finlandia, Espainia, Italia, Grezia, Polonia), berrikuntza-ekosistemen heldutasun-maila desberdinak dituztenetan. Proiektuaren bidez, gure eskualdeek laguntza jasoko dute Elikagaien Berrikuntzarako Plataformak (FIP) sortzeko duten eginkizuna indartzeko, Lau Helizeko interesdunen arteko lankidetza sustatzeko eta elikadura-sistemaren eraldaketarako berrikuntzak identifikatzeko eta eskalatzeko errazteko.

Metodologiak I+G estrategien baterako sorrera dakar, zientzia irekia eta Ikerketa Berrikuntza Arduratsua (IAR) azpimarratuz. VISION4FOODen alderdi anitzeko ikuspegiaren eta tresnen eta zerbitzuen integrazioaren bidez, beharrezko laguntza guztia emango dugu ezagutza partekatzeko, sarean aritzeko eta lehentasunak ezartzeko, eskualde bakoitzaren lehentasun eta beharretara egokitutako azelerazio-agenda baten moduan, elikadura-sistema berritzaile eta inklusibo baterako trantsizioa erraztuz. Gobernantza ereduen errendimendua gertutik kontrolatu eta ebaluatuko dugu, haien eraginen frogak emanez.

Results

https://vision4foodproject.eu/news/|https://www.linkedin.com/company/vision-4-food-project-eu|https://www.facebook.com/profile.php?id=61572975586728|https://www.instagram.com/vision4foodprojecteu/|https://www.youtube.com/@VISION4FOODProjectEU|

Koordinatzaileak
  • WHITE RESEARCH SRL