
Projecte HORITZÓ EUROPA VISION4FOOD: Visualització d'un marc integrat de quàdruple hèlix i RRI per a la transformació del sistema alimentari i la millora de l'ecosistema d'innovació regional
- Tipus Projecte
- Estat Firmado
- Execució 2025 -2027
- Pressupost assignat 3.499.019,45 €
- Àmbit Europeo
- Font principal de finançament Horizonte Europa 2021-2027
- Web del projecte Proyecto VISION4FOOD
VISION4FOOD té com a objectiu construir sistemes alimentaris sostenibles i resilients a tot Europa. El projecte se centra en la creació de models de governança que ajudin les regions a prendre millors decisions. Treballa a cinc regions (Finlàndia, Espanya, Itàlia, Grècia i Polònia), cadascuna amb fortaleses i desafiaments únics, determinats per diferents nivells de maduresa en innovació.
Un objectiu clau és establir plataformes dinnovació alimentària, centres de col·laboració per a investigadors, empreses, responsables polítics i ciutadans sota el model de la quàdruple hèlix. VISION4FOOD, finançat amb fons europeus, prioritza la cocreació, amb la ciència oberta i els principis de recerca i innovació responsables com a eixos centrals. Adapta el seu enfocament amb agendes d'acceleració personalitzades i missions locals, construeix xarxes per intercanviar coneixements i avalua el progrés per crear una guia per a sistemes alimentaris sostenibles a tot Europa.
Prioritza la cocreació, amb la ciència oberta i els principis de recerca i innovació responsables com a eixos centrals. Adapteu el vostre enfocament amb agendes d'acceleració personalitzades i missions locals. Construeix xarxes per a lintercanvi de coneixements. Avalua el progrés per crear una guia per a sistemes alimentaris sostenibles a tot Europa.
VISION4FOOD té com a objectiu millorar la sostenibilitat i la resiliència dels sistemes alimentaris de la UE mitjançant el desenvolupament de models de governança innovadors que contribueixin a processos de presa de decisions més ben informats i alhora promoguin el compromís social i la innovació en cinc regions europees (Finlàndia, Espanya, Itàlia, Grècia, Polònia) amb diferents nivells de maduresa. A través del projecte, les nostres regions rebran suport per enfortir el seu paper en la creació de Plataformes d'Innovació Alimentària (FIP), fomentant la col·laboració entre les parts interessades de la Quàdruple Hèlix i facilitant la identificació i l'ampliació d'innovacions per a la transformació del sistema alimentari.
La metodologia implica la cocreació d'estratègies d'I+i, emfatitzant la ciència oberta i la Innovació en Investigació Responsable (RRI). A través de l'enfocament de múltiples parts interessades de VISION4FOOD i la integració d'eines i serveis, us donarem tot el suport necessari per a l'intercanvi de coneixements, la creació de xarxes i l'establiment de prioritats en forma d'una agenda d'acceleració adaptada a les prioritats i necessitats de cada regió, alhora que facilitem la transició a un sistema alimentari innovador. Monitoritzarem i avaluarem de prop l'exercici del funcionament dels models de governança, brindant evidència dels seus impactes.
https://vision4foodproject.eu/news/|https://www.linkedin.com/company/vision-4-food-project-eu|https://www.facebook.com/profile.php?id=61572975586728|https://www.instagram.com/vision4foodprojecteu/|https://www.yout
- WHITE RESEARCH SRL