Proxecto da Fundación Biodiversidade: A transición cara á restauración ecogastronómica como ferramenta para a creación de emprego
- Tipo Proxecto
- Execución 2017 -2018
- Ámbito Europeo
- Fonte principal de financiamento Fondo Social Europeo (FSE)
- Páxina web do proxecto Web proyecto (Fundación Biodiversidad)
Este proxecto formativo ofrece catro cursos presenciais para mellorar a empregabilidade das persoas desempregadas no sector da restauración, baseados na integración de alimentos ecolóxicos nos menús e no coñecemento de novas dietas e hábitos alimentarios máis saudables. Ofrécese un programa de formación teórica e práctica de 48 horas a persoas desempregadas, que lles permite ocupar diversos postos dentro da cociña. Escolléronse catro comunidades autónomas en función da importancia das actividades turísticas e de restauración nas súas localidades, co fin de aumentar as oportunidades de emprego. Durante o proxecto, tamén se porá en marcha unha bolsa de emprego para canalizar as demandas dos profesionais en formación e as das empresas do sector da restauración.
O obxectivo do proxecto é promover a creación de emprego no sector da restauración fomentando a transición cara á ecogastronomía, baseándose na necesidade de ofrecer menús máis saudables e aumentar o consumo de alimentos ecolóxicos.
- Asociación Vida Sana