Skip to main content

Biodibertsitate Fundazioaren Proiektua: Eko-gastronomia zaharberritzerako trantsizioa lanpostuak sortzeko tresna gisa

Azalpena

Prestakuntza-proiektu honek lau aurrez aurreko ikastaro eskaintzen ditu jatetxeen sektoreko langabetuen enplegagarritasuna hobetzeko, menuetan elikagai ekologikoak txertatzean eta dieta berrien eta elikadura-ohitura osasungarriagoen ezagutzan oinarrituta. 48 orduko prestakuntza teoriko eta praktikoa eskaintzen zaie langabetuei, sukaldean hainbat lanpostu betetzeko aukera emanez. Lau autonomia erkidego aukeratu dira turismoaren eta jatetxeen jardueren garrantziaren arabera, beren komunitateetan enplegu aukerak handitzeko. Proiektuan zehar, lan-poltsa bat ere abiaraziko da, prestakuntzan dauden profesionalen eta jatetxeen sektoreko enpresen eskaerak bideratzeko.

Helburuak

Proiektuaren helburua jatetxeen sektorean lanpostuen sorrera sustatzea da, ekogastronomiarako trantsizioa bultzatuz, menu osasungarriagoak eskaintzeko eta elikagai ekologikoen kontsumoa handitzeko beharra oinarri hartuta.

Onuradunak
  • Asociación Vida Sana