Ir o contido principal
logo GO Cucumdata

Grupo Operativo CUCUMDATA: Sistema dixitalizado para a creación de estratexias de clasificación e empaquetado

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado En proceso
  • Execución 2023 -2025
  • Orzamento asignado 266.918,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía
Abstract

O proxecto CUCUMDATA ten como obxectivo acadar varios efectos positivos e transformadores:

  • Mellora da eficiencia operativa: Espérase unha redución significativa nos tempos de procesamento do pepino grazas á implementación dun sistema dixital que optimiza o fluxo de traballo e minimiza o tempo de inactividade. Isto permitirá unha maior eficiencia no uso da man de obra e da maquinaria.
  • Redución de custos: A redución dos tempos de produción e a mellora da xestión dos recursos levarán a unha redución dos custos asociados á man de obra, á maquinaria e á enerxía. Isto resultará nunha maior rendibilidade para as empresas exportadoras de produtos hortícolas.
  • Mellora da calidade do produto: Ao reducir o tempo que os pepinos pasan esperando para ser envasados, mellorarase a súa frescura e calidade. Isto axudará a cumprir os estándares do mercado e a mellorar a competitividade nos mercados nacionais e internacionais.
  • Vantaxes ambientais: A optimización do proceso de envasado contribuirá a reducir os residuos de pepino e a reducir as emisións de gases de efecto invernadoiro asociadas á deterioración do produto. Ademais, a redución do consumo de enerxía da maquinaria axudará a reducir a pegada de carbono do proceso.
  • Impulso á innovación no sector: A introdución de tecnoloxías avanzadas no procesamento de pepinos servirá de modelo para a modernización doutras liñas de procesamento no sector agrícola, promovendo a adopción de tecnoloxías dixitais e sostibles nas zonas rurais.
Descrición das actividades

Inicialmente, a primeira fase documental consta da Actividade 1, unha revisión bibliográfica das metodoloxías empregadas nos aspectos máis salientables do proxecto. A continuación, prodúcese a fase experimental, dividida en tres actividades para o deseño, desenvolvemento e avaliación dos resultados.

Estes proxectos levaranse a cabo nas instalacións das distintas empresas e, finalmente, serán transferidos a Ecoinver para a súa implementación, validación e axustes necesarios. A terceira fase está dedicada á redacción de informes. Finalmente, a fase de difusión levarase a cabo ao longo de toda a duración do proxecto, centrándose na transferencia e difusión dos resultados.

Obxectivos

O obxectivo deste grupo de traballo é desenvolver un novo sistema dixital que mellore as estratexias de clasificación e envasado do pepino. Empregaranse tecnoloxías de baixo custo e tecnoloxías da información e a comunicación (TIC), combinadas co estudo de diferentes estratexias de envasado e envasado do pepino mediante intelixencia artificial.

Resultados

O resultado esperado é unha redución significativa nos tempos de produción, o que leva a un aumento da eficiencia dos recursos naturais, enerxéticos e humanos, así como a unha mellora da produción de pepinos procesados e unha redución dos custos asociados.

Información de contacto
  • Nome do coordinador/entidade: INDUSER PONIENTE SL
  • Enderezo postal: C/II Parcela 28, Polígono Industrial La Redonda, Santa María del Águila – El Ejido, Almería.
  • Correo electrónico do coordinador/entidade: carlos@induser.es
  • Teléfono: 950581136
Coordinadores
  • INDUSER PONIENTE S.L.
Colaboradores
  • FUNDACION PARA LAS TECNOLOGIAS AUXILIARES DE LA AGRICULTURA (mcgalera@fundaciontecnova.com)
  • ECOINVER EXPORT SL (daniel@ecoinver.es )
  • OSLICE TECHNOLOGY SLU (oscar.caceres@oslice.es)
  • FUNDACION ANDANATURA (jcampos@andanatura.org)
Beneficiarios
  • INDUSER PONIENTE S.L.