Grupo Operativo de IBERVAL: Valorización integral de coprodutos e subprodutos do porco ibérico
- Tipo Grupo operativo
- Estado En proceso
- Execución 2024 -2027
- Orzamento asignado 598.303,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Extremadura
- Fonte principal de financiamento PAC 2023-2027
Neste proxecto obteranse coprodutos e subprodutos do porco ibérico con potencial de aproveitamento. Ademais, presentaranse as principais tecnoloxías e a súa forma de uso para os produtos obtidos. Con todo isto conseguirase a viabilidade das tecnoloxías, verase a rendibilidade do uso destes subprodutos para a súa comercialización e a súa sustentabilidade ambiental. Por último, haberá protocolos para que os produtores poidan realizar un proceso normalizado e unha proposta loxística de recollida, transformación e transporte ata a zona de venda.
Estes produtos aportarán un valor engadido ás empresas produtoras ibéricas, xa que nestes momentos non se utilizan estes subprodutos e ademais identificaranse posibles coprodutos, que tamén incrementarán os ingresos das empresas. Estes subprodutos conteñen proteínas e outros nutrientes, polo que son aptos para ser reciclados e transformados en produtos de alto valor.
- Determinación e selección de coprodutos e subprodutos do porco ibérico con potencial de uso para diferentes fins.
- Análise das principais tecnoloxías existentes e a súa aplicación para cada subproduto e finalidade.
- Estudo de viabilidade técnica, económica e ambiental.
- Desenvolvemento de protocolos finais para a utilización de cada coproduto e subproduto. Proposta loxística para a implementación dos protocolos finais.
O proxecto proposto busca abordar o desafío da xestión dos subprodutos e coprodutos do porco ibérico cunha abordaxe integral e sostible. O obxectivo principal é identificar os subprodutos e coprodutos do porco ibérico con potencial para a súa valorización en diferentes aplicacións e establecer tecnoloxías e protocolos específicos de xestión e procesamento para o seu uso óptimo e viable desde unha perspectiva técnica, económica e ambiental, dependendo do seu destino final.
Identificar subprodutos do porco ibérico, avaliar o seu potencial en diversas aplicacións e desenvolver tecnoloxías e protocolos para o seu uso óptimo e sostible segundo o seu destino final.
- Nome do coordinador/entidade: ASOCIACIÓN DE MATADOIROS DE ESTREMADURA (ASOMAEX)
- Dirección postal: RÚA CANOVAS DEL CASTILLO 16 06800 MERIDA (BADAJOZ)
- Correo electrónico do coordinador/entidade: florencio@jamonysalud.com
- Teléfono: 670209401
- ASOCIACION DE MATADEROS DE EXTREMADURA (ASOMAEX)
- ASOCIACION DE MATADEROS DE EXTREMADURA (ASOMAEX)
- JAMÓN Y SALUD S.A.
- COMPLEJO DEL IBÉRICO DE EXTREMADURA S.L.
- MAZAFRA S.L.
- IBÉRICO COMERCIALIZACIÓN SCL
- S. COOP. AND. GANADERA DEL VALLE DE LOS PEDROCHES
- MATADEROS SALAMANACA S.L.