Skip to main content
Logo GO Iberval

Grup Operatiu IBERVAL: Valorització integral de coproductes i subproductes del porc ibèric

  • Tipus Grup operatiu
  • Estat En curs
  • Execució 2024 -2027
  • Pressupost assignat 598.303,00 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía; Extremadura
  • Font principal de finançament PAC 2023-2027
Abstract

En aquest projecte s'obtindran els coproductes i subproductes de porc ibèric amb potencial per aprofitar-los. A més, es tindran les principals tecnologies i la seva forma d'ús per als productes que s'obtinguin. Amb tot això, s'obtindrà la viabilitat de les tecnologies, la rendibilitat de l'ús d'aquests subproductes per a la comercialització i veure'n la sostenibilitat mediambiental. Finalment, es tindran uns protocols perquè els productors puguin dur a terme un procés estandarditzat i una proposta logística per a la recollida, el processament i el transport fins a la zona de venda.

Aquests productes aportaran un valor afegit a les empreses productores d'ibèric, ja que actualment no s'aprofiten aquests subproductes ia més s'identificaran possibles coproductes, que també augmentaran els ingressos de les empreses. Aquests subproductes contenen proteïnes i altres nutrients, cosa que els fa adequats per ser reciclats i transformats en productes d'alt valor.

Descripció
  • Determinació i selecció dels coproductes i subproductes de porc ibèric amb potencial aprofitament amb diferents finalitats.
  • Anàlisi de les principals tecnologies existents i la seva aplicació per a cada subproducte i finalitat.
  • Estudi de viabilitat tècnica, econòmica i mediambiental.
  • Elaboració de protocols finals per aprofitar cada coproducte i subproducte. Proposta logística per a laplicació dels protocols finals.
Descripció contextual

EL PROJECTE PROPOST BUSCA ABORDAR EL DESAFIAMENT DE LA GESTIÓ DE COPRODUCTES I SUBPRODUCTES DEL PORC IBÈRIC AMB UN ENFOCAMENT INTEGRAL I SOSTENIBLE. L'OBJECTIU PRINCIPAL ÉS IDENTIFICAR COPRODUCTES I SUBPRODUCTES DEL PORC IBÈRIC AMB POTENCIAL VALORITZACIÓ EN DIFERENTS APLICACIONS I ESTABLIR LES TECNOLOGIES I ELS PROTOCOLS DE GESTIÓ I TRANSFORMACIÓ ESPECÍFICS PER A LA SEVA APRO PUNT DE VISTA TÈCNIC, ECONÒMIC I MEDIAMBIENTAL SEGONS LA SEVA DESTINACIÓ FINAL.

Objectius

Identificar subproductes del porc ibèric, avaluar-ne el potencial en diverses aplicacions i desenvolupar tecnologies i protocols per al seu aprofitament òptim i sostenible segons la destinació final.

Informació de contacte
  • Nom coordinador/entitat: ASSOCIACIÓ D'ESCORXADORS D'EXTREMADURA (ASOMAEX)
  • Adreça postal: CARRER CANOVAS DEL CASTELL,16 06800 MERIDA (BADAJOZ)
  • Email coordinador/entitat: florencio@jamonysalud.com
  • Telèfon: 670209401
Coordinadors
  • ASOCIACION DE MATADEROS DE EXTREMADURA (ASOMAEX)
Beneficiaris
  • ASOCIACION DE MATADEROS DE EXTREMADURA (ASOMAEX)
Subcontractat
  • JAMÓN Y SALUD S.A.
  • COMPLEJO DEL IBÉRICO DE EXTREMADURA S.L.
  • MAZAFRA S.L.
  • IBÉRICO COMERCIALIZACIÓN SCL
  • S. COOP. AND. GANADERA DEL VALLE DE LOS PEDROCHES
  • MATADEROS SALAMANACA S.L.