Grupo Operativo MINPAHS: Proxecto de innovación para mellorar o proceso de afumado natural e controlar a transferencia de contaminantes aos alimentos
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2019
- Orzamento asignado 0,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Asturias, Principado de
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://minpahs.com/
Descrición
Este proxecto pretende introducir melloras no afumado de produtos cárnicos e outros alimentos. Trátase dun proceso que se realiza tradicionalmente en zonas onde o clima non permite o secado dos produtos para a súa conservación, como o norte de España e países do centro, leste e norte de Europa.
O proceso de afumado actual na industria agroalimentaria é o tradicional afumado directo, que consiste en queimar madeiras duras para obter brasas que xeren o fume necesario para o proceso.
Neste proceso non se adoita realizar ningún tipo de control, nin das condicións do proceso nin da composición do fume xerado e emitido ao ambiente durante longos períodos de tempo. No caso da morcilla, o proceso de afumado pode durar ata 15 días.
Obxectivos
- Desenvolver protocolos de control e mellora do proceso de afumado nos afumeiros tradicionais
- Modernizar as industrias agroalimentarias estandarizando o proceso de afumado.
Información de contacto
- Nome do coordinador/entidade: Non dispoñible
- Correo electrónico do coordinador/entidade: Non dispoñible
Beneficiarios
- ASINCAR
Subcontratado
- Embutidos MAYBE S.A.
- ARANGO E HOJOS
- Productos Álvarez
- Consejo Regulador de la I.G.P. Chosco de Tineo