Proxecto Minpahs-Innovation para mellorar o proceso de afumado natural e controlar a transferencia de contaminantes aos alimentos
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2019
- Orzamento asignado 0,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Asturias, Principado de
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición
Este proxecto pretende introducir melloras no afumado de produtos cárnicos e outros alimentos. Trátase dun proceso que tradicionalmente se realiza en zonas onde o clima non permitía o secado dos produtos para a súa conservación, como o norte de España e países do centro, leste e norte de Europa.
O proceso de afumado actual na industria agroalimentaria é o tradicional afumado directo, que consiste na combustión de madeiras nobres para obter brasas que xeren o fume necesario para o proceso.
Neste proceso non se adoita realizar ningún tipo de control, nin das condicións do proceso nin da composición do fume xerado e emitido ao ambiente durante longos períodos de tempo No caso das morcillas, o proceso de afumado pode durar ata 15 días.
Información de contacto
información@minpahs.com