Ir o contido principal
Logo GO Minpahs

Grupo Operativo MINPAHS: Proxecto de innovación para mellorar o proceso de afumado natural e controlar a transferencia de contaminantes aos alimentos

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2019
  • Orzamento asignado 0,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Asturias, Principado de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://minpahs.com/
Descrición

Este proxecto pretende introducir melloras no afumado de produtos cárnicos e outros alimentos. Trátase dun proceso que se realiza tradicionalmente en zonas onde o clima non permite o secado dos produtos para a súa conservación, como o norte de España e países do centro, leste e norte de Europa.

O proceso de afumado actual na industria agroalimentaria é o tradicional afumado directo, que consiste en queimar madeiras duras para obter brasas que xeren o fume necesario para o proceso.

Neste proceso non se adoita realizar ningún tipo de control, nin das condicións do proceso nin da composición do fume xerado e emitido ao ambiente durante longos períodos de tempo. No caso da morcilla, o proceso de afumado pode durar ata 15 días.

Obxectivos
  • Desenvolver protocolos de control e mellora do proceso de afumado nos afumeiros tradicionais
  • Modernizar as industrias agroalimentarias estandarizando o proceso de afumado.
Información de contacto
  • Nome do coordinador/entidade: Non dispoñible
  • Correo electrónico do coordinador/entidade: Non dispoñible
Beneficiarios
  • ASINCAR
Subcontratado
  • Embutidos MAYBE S.A.
  • ARANGO E HOJOS
  • Productos Álvarez
  • Consejo Regulador de la I.G.P. Chosco de Tineo