Ir o contido principal

Proxecto Minpahs-Innovation para mellorar o proceso de afumado natural e controlar a transferencia de contaminantes aos alimentos

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2019
  • Orzamento asignado 0,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Asturias, Principado de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

Este proxecto pretende introducir melloras no afumado de produtos cárnicos e outros alimentos. Trátase dun proceso que tradicionalmente se realiza en zonas onde o clima non permitía o secado dos produtos para a súa conservación, como o norte de España e países do centro, leste e norte de Europa.

O proceso de afumado actual na industria agroalimentaria é o tradicional afumado directo, que consiste na combustión de madeiras nobres para obter brasas que xeren o fume necesario para o proceso.

Neste proceso non se adoita realizar ningún tipo de control, nin das condicións do proceso nin da composición do fume xerado e emitido ao ambiente durante longos períodos de tempo No caso das morcillas, o proceso de afumado pode durar ata 15 días.

Información de contacto
información@minpahs.com