Minpahs-Projecte d'innovació per a la millora del procés de fumat natural i control de la transferència de contaminants a aliments
- Tipus Grupo operativo
- Execució 2019
- Pressupost assignat 0,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Asturias, Principado de
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Aquest projecte pretén introduir millores al fumat de productes carnis i altres aliments. Aquest és un procés que es duu a terme tradicionalment a les zones on el clima no permetia assecar els productes per conservar-los, com el nord d'Espanya i els països del centre, est i nord d'Europa.
El procés de fumat actual a la indústria agroalimentària és un fumat tradicional directe, el qual consisteix en una combustió de fustes nobles per obtenir brases que són les que generen el fum necessari per al procés.
En aquest procés, no se sol realitzar cap tipus de control, ni de les condicions del procés ni de la composició del fum generat i emès al medi ambient durant períodes de temps elevats, en el cas de les botifarres el procés de fumat pot durar fins a 15 dies.