MINPAHS Talde Operatiboa: Erretze-prozesu naturala hobetzeko eta elikagaietara kutsatzaileen transferentzia kontrolatzeko berrikuntza proiektua.
- Mota Talde operatiboa
- Exekuzioa 2019
- Esleitutako Aurrekontua 0,00 €
- Eremua Autonómico
- Autonomia-erkidegoa Asturias, Principado de
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
- Proiektuaren webgunea https://minpahs.com/
Azalpena
Proiektu honek haragi produktuen eta bestelako elikagaien erretzean hobekuntzak sartu nahi ditu. Tradizionalki klimak kontserbatzeko produktuak lehortzea ahalbidetzen ez duten eremuetan egiten den prozesua da, hala nola, Espainia iparraldean eta Europako erdialdeko, ekialdeko eta iparraldeko herrialdeetan.
Nekazaritzako elikagaien industrian gaur egungo ketze-prozesua zuzeneko ketze tradizionala da, hau da, gogor gogorrak erretzen dira, prozesurako beharrezkoa den kea sortzen duten txingarrak lortzeko.
Prozesu honetan, normalean, ez da inolako kontrol-motarik egiten, ez prozesu-baldintzen, ezta denbora luzez ingurunera sortutako eta isurtzen den kearen konposizioarena ere. Odolkiaren kasuan, erretze prozesuak 15 egun arte iraun dezake.
Helburuak
- Erretegi tradizionaletan erretze-prozesua kontrolatzeko eta hobetzeko protokoloak garatzea
- Nekazaritzako elikagaien industriak modernizatzea, erretze-prozesua normalizatuz.
Harremanetarako informazioa
- Koordinatzailearen/entitatearen izena: Ez dago eskuragarri
- Koordinatzailearen/entitatearen helbide elektronikoa: ez dago eskuragarri
Onuradunak
- ASINCAR
Kanpoko kontratazioa
- Embutidos MAYBE S.A.
- ARANGO E HOJOS
- Productos Álvarez
- Consejo Regulador de la I.G.P. Chosco de Tineo