Skip to main content

Minpahs-Innovation proiektua erretze-prozesu naturala hobetzeko eta elikagaietara kutsatzaileen transferentzia kontrolatzeko

  • Mota Grupo operativo
  • Exekuzioa 2019
  • Esleitutako Aurrekontua 0,00 €
  • Eremua Autonómico
  • Autonomia-erkidegoa Asturias, Principado de
  • Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
Azalpena

Proiektu honek haragi produktuen eta bestelako elikagaien erretzean hobekuntzak sartu nahi ditu. Tradizionalki klimak produktuak kontserbatzeko produktuak lehortzea ahalbidetzen ez zuen eremuetan egiten den prozesu bat da, hala nola, Espainia iparraldean eta Europako erdialdeko, ekialdeko eta iparraldeko herrialdeetan.

Nekazaritzako elikagaien industrian gaur egungo erretze-prozesua zuzeneko ketze tradizionala da, hau da, egur nobleen errekuntzan datza, prozesurako beharrezkoa den kea sortzen duten txingarrak lortzeko.

Prozesu horretan, normalean, ez da inolako kontrol motarik egiten, ez prozesuaren baldintzei, ezta denbora luzez ingurunera isurtzen den kearen konposizioari buruzkoa ere 15 egun arte iraungo du.

Harremanetarako informazioa
informacion@minpahs.com