Ir o contido principal

Insectos como fonte alternativa de proteína sostible

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2018
  • Orzamento asignado 344.243,00 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

A FAO sostén que a inxestión de insectos é beneficiosa para a saúde polo seu valor nutricional. Tamén son unha alternativa para a fabricación de pensos para alimentación animal. O aumento da poboación estimado para os próximos 50 anos e o cambio climático son dous dos grandes desafíos para a industria alimentaria mundial.

Obxectivos

O Grupo Operativo pretende explorar e explotar o potencial que ofrecen os insectos como biodixestores de residuos e subprodutos agroalimentarios, permitindo a obtención dunha nova fonte alternativa e sostible de proteínas para os alimentos e definir os requisitos necesarios para garantir a viabilidade económica dos proxectos.

Información de contacto
n.arribas@fiab.es