Grupo Operativo INSECTO: Os insectos como fonte alternativa de proteína sostible
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2018
- Orzamento asignado 344.243,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://www.cartif.es/go-insect/
Descrición
A FAO sostén que comer insectos é beneficioso para a saúde polo seu valor nutricional. Tamén son unha alternativa para a produción de pensos para animais.
O aumento estimado da poboación nos próximos 50 anos e o cambio climático son dous dos principais retos aos que se enfronta a industria alimentaria mundial.
O Grupo de Traballo pretende explorar e explotar o potencial que ofrecen os insectos como biodixestores de residuos e subprodutos agrícolas, posibilitando o desenvolvemento dunha nova fonte alternativa e sostible de proteínas para a alimentación e definindo os requisitos necesarios para garantir a viabilidade técnica e económica dos proxectos.
Obxectivos
- Explorar e explotar o potencial dos insectos como fonte alternativa e sostible de proteínas para a alimentación.
- Identificar os requisitos necesarios para garantir a viabilidade técnica e económica doutros proxectos.
- Crear un foro de traballo estable que integre coñecementos e promova experiencias que demostren a viabilidade técnica e económica da produción e consumo de proteínas de insectos.
Resultados
- Informe con descrición dos procedementos das operacións de traballo.
- Conclusións sobre o estado da arte, a tecnoloxía, a lexislación, o mercado e iniciativas anteriores relacionadas coa cría e uso de insectos e os seus derivados para a alimentación.
- Elaboración de proposta de proxecto innovador e plan de comunicación.
- Difusión a través de folletos e notas de prensa en páxinas web corporativas e redes sociais.
Información de contacto
- Coordinador/Denominación da entidade: Federación Española de Industrias Alimentarias y Bebidas
- Correo electrónico coordinador/entidade: n.arribas@fiab.es
Beneficiarios
- FIAB
Subcontratado
- IA2 (UNIZAR)
- Cooperativas Agro-alimentarias
- AITIIP
- INSECTOPIA
- CARTIF