Ir o contido principal

Grupo Operativo INSECTO: Os insectos como fonte alternativa de proteína sostible

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2018
  • Orzamento asignado 344.243,00 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://www.cartif.es/go-insect/
Descrición

A FAO sostén que comer insectos é beneficioso para a saúde polo seu valor nutricional. Tamén son unha alternativa para a produción de pensos para animais.

O aumento estimado da poboación nos próximos 50 anos e o cambio climático son dous dos principais retos aos que se enfronta a industria alimentaria mundial.

O Grupo de Traballo pretende explorar e explotar o potencial que ofrecen os insectos como biodixestores de residuos e subprodutos agrícolas, posibilitando o desenvolvemento dunha nova fonte alternativa e sostible de proteínas para a alimentación e definindo os requisitos necesarios para garantir a viabilidade técnica e económica dos proxectos.

Obxectivos
  • Explorar e explotar o potencial dos insectos como fonte alternativa e sostible de proteínas para a alimentación.
  • Identificar os requisitos necesarios para garantir a viabilidade técnica e económica doutros proxectos.
  • Crear un foro de traballo estable que integre coñecementos e promova experiencias que demostren a viabilidade técnica e económica da produción e consumo de proteínas de insectos.
Resultados
  • Informe con descrición dos procedementos das operacións de traballo.
  • Conclusións sobre o estado da arte, a tecnoloxía, a lexislación, o mercado e iniciativas anteriores relacionadas coa cría e uso de insectos e os seus derivados para a alimentación.
  • Elaboración de proposta de proxecto innovador e plan de comunicación.
  • Difusión a través de folletos e notas de prensa en páxinas web corporativas e redes sociais.
Información de contacto
  • Coordinador/Denominación da entidade: Federación Española de Industrias Alimentarias y Bebidas
  • Correo electrónico coordinador/entidade: n.arribas@fiab.es
Beneficiarios
  • FIAB
Subcontratado
  • IA2 (UNIZAR)
  • Cooperativas Agro-alimentarias
  • AITIIP
  • INSECTOPIA
  • CARTIF