Skip to main content

Grup Operatiu INSECT: Insectes com a font de proteïna sostenible alternativa

  • Tipus Grup operatiu
  • Execució 2018
  • Pressupost assignat 344.243,00 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://www.cartif.es/go-insect/
Descripció

La FAO sosté que la ingesta d'insectes és beneficiosa per a la salut pel valor nutricional. També són una alternativa per a la fabricació de pinsos per a l'alimentació animal.

L'augment estimat de la població per als propers 50 anys i el canvi climàtic són dos dels grans reptes per a la indústria alimentària mundial.

El Grup Operatiu té com a objectiu explorar i explotar el potencial que els insectes ofereixen com a biodigestors de deixalles i subproductes agroalimentaris, permetent obtenir una nova font de proteïna alternativa i sostenible per a alimentació i definir els requisits necessaris per assegurar la viabilitat tècnic/econòmica de projectes.

Objectius
  • Explorar i explotar el potencial dels insectes com a font de proteïna alternativa i sostenible per a alimentació.
  • Identificar els requisits necessaris que assegurin la viabilitat tecnicoeconòmica daltres projectes.
  • Crear un fòrum estable de treball que integri coneixements i promogui experiències que demostrin la viabilitat tecnicoeconòmica de la producció i consum de proteïna d'insecte.
Resultats
  • Informe amb descripció de procediments sobre operativa de treball.
  • Conclusions sobre estat de l'art, tecnologia, legislació, mercat, iniciatives prèvies relacionades amb la cria i l'ús d'insectes i derivats per a alimentació.
  • Preparació de proposta de projecte innovadora i pla de comunicació.
  • Difusió mitjançant fullets i notes de premsa a webs corporatives i xarxes socials.
Informació de contacte
  • Nom coordinador/entitat: Federació espanyola d'indústries d'alimentació i begudes
  • Email coordinador/entitat: n.arribas@fiab.es
Beneficiaris
  • FIAB
Subcontractat
  • IA2 (UNIZAR)
  • Cooperativas Agro-alimentarias
  • AITIIP
  • INSECTOPIA
  • CARTIF