Grupo Operativo DESINFECCIÓN GAMA IV: Tecnoloxías innovadoras para a desinfección e conservación de hortalizas e froitas da gama IV.
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2018
- Orzamento asignado 5.385.177,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Comunitat Valenciana; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; Rioja, La
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición
Este Grupo Operativo nace para desenvolver unha alternativa sostible e natural, garantindo a vida útil e a calidade organoléptica das verduras e froitas recién cortadas, mediante métodos alternativos innovadores aos actuais (hipoclorito), e utilizando recubrimentos comestibles activos con biopolímeros coa posible adición de compostos con efectos antioxidantes e/ou antimicrobianos.
Obxectivos
- Avaliar diferentes métodos alternativos innovadores aos que se empregan actualmente para a desinfección dos produtos vexetais IV gamma, garantindo a seguridade.
- Estudar o uso de recubrimentos comestibles activos compostos por biopolímeros coa posible adición de compostos con efectos antioxidantes e/ou antimicrobianos.
Resultados
- Obtención de produtos vexetais da gama IV máis naturais e saudables que ofrezan unha alternativa ao uso do cloro como desinfectante.
- Garantir a seguridade alimentaria dos produtos vexetais frescos cortados aumentando a súa vida útil.
Información de contacto
- Denominación do coordinador/entidade: Anecoop S. Coop
- Correo electrónico coordinador/entidade: njuste@anecoop.com
Beneficiarios
- Anecoop S. Coop
Subcontratado
- AGROFIELD
- Grupo riberebro
- DOMCA
- Ctic-Cita
- IRTA
- Tecnalia
- Food+i
- FIAB