Grupo Operativo de DESINFECCIÓN DE IV GAME: Tecnoloxías innovadoras para a desinfección e conservación de froitas e verduras de IV gama
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2018
- Orzamento asignado 5.385.177,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Comunitat Valenciana; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; Rioja, La
- Fonte principal de financiamento PAC 2014-2020
Descrición
											Este Grupo Operativo foi creado para desenvolver unha alternativa sostible e natural, garantindo a vida útil e a calidade organoléptica das froitas e verduras frescas cortadas, mediante métodos innovadores alternativos aos actuais (hipoclorito), e empregando recubrimentos comestibles activos con biopolímeros coa posible adición de compostos con efectos antioxidantes e/ou antimicrobianos.
Obxectivos
											- Avaliar diferentes métodos alternativos innovadores aos que se empregan actualmente para a desinfección de produtos vexetais con tratamento gamma intravenoso, garantindo a súa seguridade.
- Estudar o uso de recubrimentos comestibles activos compostos de biopolímeros coa posible adición de compostos con efectos antioxidantes e/ou antimicrobianos.
Resultados
											- Obtención de produtos vexetais de gama IV máis naturais e saudables que ofrezan unha alternativa ao uso de cloro como desinfectante.
- Garantir a seguridade alimentaria dos produtos vexetais frescos aumentando a súa vida útil.
Información de contacto
											- Nome do coordinador/entidade: Anecoop S. Coop
- Correo electrónico do coordinador/entidade: njuste@anecoop.com
Beneficiarios
											- Anecoop S. Coop
Subcontratado
											- AGROFIELD
- Grupo riberebro
- DOMCA
- Ctic-Cita
- IRTA
- Tecnalia
- Food+i
- FIAB
 
 
 
 
        
   
            