Ir o contido principal

Grupo Operativo DESINFECCIÓN GAMA IV: Tecnoloxías innovadoras para a desinfección e conservación de hortalizas e froitas da gama IV.

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2018
  • Orzamento asignado 5.385.177,00 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Comunitat Valenciana; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; Rioja, La
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

Este Grupo Operativo nace para desenvolver unha alternativa sostible e natural, garantindo a vida útil e a calidade organoléptica das verduras e froitas recién cortadas, mediante métodos alternativos innovadores aos actuais (hipoclorito), e utilizando recubrimentos comestibles activos con biopolímeros coa posible adición de compostos con efectos antioxidantes e/ou antimicrobianos.

Obxectivos
  • Avaliar diferentes métodos alternativos innovadores aos que se empregan actualmente para a desinfección dos produtos vexetais IV gamma, garantindo a seguridade.
  • Estudar o uso de recubrimentos comestibles activos compostos por biopolímeros coa posible adición de compostos con efectos antioxidantes e/ou antimicrobianos.
Resultados
  • Obtención de produtos vexetais da gama IV máis naturais e saudables que ofrezan unha alternativa ao uso do cloro como desinfectante.
  • Garantir a seguridade alimentaria dos produtos vexetais frescos cortados aumentando a súa vida útil.
Información de contacto
  • Denominación do coordinador/entidade: Anecoop S. Coop
  • Correo electrónico coordinador/entidade: njuste@anecoop.com
Beneficiarios
  • Anecoop S. Coop
Subcontratado
  • AGROFIELD
  • Grupo riberebro
  • DOMCA
  • Ctic-Cita
  • IRTA
  • Tecnalia
  • Food+i
  • FIAB