Ir o contido principal

Grupo Operativo para a definición de estratexias para reducir a contaminación microbiana nos produtos cárnicos

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2018
  • Orzamento asignado 4.033.442,00 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Obxectivos

O obxectivo deste Grupo Operativo é propor solucións para reducir o risco de contaminación microbiolóxica dos produtos cárnicos como consecuencia do seu contacto directo con materiais presentes na industria.

Estas solucións baséanse no desenvolvemento e modificación destes materiais, buscando novas funcionalidades (bacteriostática, bactericida, antibiofilm).

Para iso, avalíanse posibles materiais antimicrobianos activos e estúdase a súa integración nalgúns dos materiais xeralmente presentes na industria (aceiro inoxidable e polímeros de teflón).

Información de contacto
pelayogg@asincar.com