Grupo Operativo AGROFOODHUB: Alimentar persoas, xestionar territorios
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2018 -2018
- Orzamento asignado 7.222.818,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Cataluña; Madrid, Comunidad de
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://agrofoodhub.wordpress.com/
“AgroFoodHub: Alimentando persoas, xestionando territorios” ten como obxectivo a creación dun Grupo Operativo Suprarrexional cuxo obxectivo é desenvolver un prototipo de modelo organizativo colaborativo multiaxente para mellorar a transformación, distribución e comercialización dos alimentos procedentes de pequenas explotacións (principalmente familiares) situadas en zonas agrarias periurbanas, así como de novos empresarios agroalimentarios.
Este proxecto foi seleccionado na convocatoria de 2018 e submedido no marco da submedida 16.1 no marco do Programa Nacional de Desenvolvemento Rural 2014-2020, financiado polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural (Feader) e o Ministerio de Agricultura, Pesca, Alimentación e Medio Ambiente. Temos previsto visitar varias experiencias europeas de FoodHub para coñecer de primeira man as experiencias xa en funcionamento que enriquecerán o noso proxecto. Organizáronse diversas presentacións e actividades de divulgación para dar a coñecer o proxecto AgroFoodHub na rexión e entre os axentes implicados. O proxecto concluirá cun obradoiro en Guadalhorce, ao que participarán representantes de varias iniciativas nacionais que seguirán desenvolvendo AgroFoodHub.
O Grupo de Traballo pretende desenvolver un prototipo de AgroFoodHub, unha ferramenta para promover solucións colaborativas e innovadoras de xestión de recursos, servizos e loxística, para fortalecer e diversificar a economía do sistema agroalimentario periurbano. Baséase nun estudo en profundidade dos actores do sistema agroalimentario periurbano en tres cidades diferentes de tres comunidades autónomas: Madrid, Andalucía e Cataluña, a través de entrevistas a produtores, comerciantes e profesionais da restauración. Xunto ás entrevistas realízanse tres diagnósticos territoriais, un por comunidade autónoma.
Ademais das enquisas e diagnósticos territoriais realizados por cada socio do proxecto, o Axente de Innovación redactará o proxecto innovador que recollerá os coñecementos adquiridos e sentará as bases para a posta en marcha e desenvolvemento do Grupo Operativo Supraautónomo.
- Coordinador/denominación entidade: Asociación Grupo de Desenvolvemento Rural Val do Guadalhorce
- Correo electrónico coordinador/entidade: info@valledelguadalhorce.ocm
- GDR Valle de Guadalhorce
- Soc. Coop. And. Guadalhorce Ecológico
- Heliconia Soc. Coop. Mad.
- Unión de Uniones de Agricultores y Ganaderos
- FundacióAgroterritori
- Fundación de la Universidad Autónoma de Madrid