Ir o contido principal

CORDEIRO. Implantación de sistemas de produción de cordeiro galegos con xestión integral. Uso de alimentación diferenciada

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2017
  • Orzamento asignado 492.343,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Galicia
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Obxectivos

O obxectivo xeral deste Grupo Operativo é a implantación de sistemas de produción de cordeiro en varias explotacións ovinas segundo as distintas zonas de Galicia implicadas, mediante unha xestión integrada, e con vistas á normalización da produción e á satisfacción estable das necesidades do mercado.

Os obxectivos específicos son a caracterización da carne e a canal, definición dunha dieta diferenciada que redunde na mellora da calidade do produto, deseño e adaptación dun sistema de organización entre pastores, análise do ciclo de vida e pegada de carbono dos diferentes sistemas de produción definidos, así fomentando a redución de emisións de CO2 e o apoio ás zonas de montaña (que é onde se sitúa boa parte do gando ovino galego).

Información de contacto
agaca@agaca.coop