Ir o contido principal

Grupo Operativo FRILAMB: Avaliación de como afecta a técnica de superenfriamento á calidade da carne de cordeiro

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2017
  • Orzamento asignado 9.400,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Extremadura
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://www.eagroup.coop/grupo-operativo-frilamb/
Descrición

O Grupo Operativo está liderado polo Grupo cooperativo EA (EAGROUP), que conta co apoio do Consello Regulador da DOP Cordero de Extremadura (CORDEREX) e da empresa Extrequipa SL (EXTREQUIPA). Para desenvolver este futuro proxecto de innovación, a GO colaborará co Grupo de Investigación en Tecnoloxía dos Alimentos (TECAL) e o Servizo de Análise e Innovación de Alimentos de Orixe Animal (SiPA), ambos da Universidade de Estremadura. Tamén actuará como Axente de Innovación Imasde Agroalimentaria, SL.

Durante o período de execución do proxecto desenvolveuse un proxecto con 3 grandes paquetes de traballo ou Actividades:

  • Aplicación da técnica do superenfriamento na carne de cordeiro.
  • Análise do efecto das técnicas de superenfriamento na calidade e na vida útil da carne de cordeiro.
  • Publicidade e información do proxecto.
Obxectivos

Este grupo de traballo ten como obxectivo aumentar a vida útil da carne fresca mediante a tecnoloxía de superenfriamento para exportala a destinos como Arabia Saudita, país importador de cordeiro, e avaliar como isto afecta á súa calidade, durabilidade e estado microbiolóxico, entre outros factores.

O obxectivo é prolongar a vida útil da carne para que poida chegar aos países importadores como "carne refrixerada", en lugar de como "carne conxelada", que ten un prezo máis baixo.

Información de contacto
  • Nome da coordinadora/entidade: Southwest Sheep
  • Correo electrónico do coordinador/entidade: jdprado@oviso.org
Beneficiarios
  • Ovinos del suroeste