Grup Operatiu FRILAMB: Valorar com afecta la tècnica de superrefredament la qualitat de la carn de xai
- Tipus Grup operatiu
- Execució 2017
- Pressupost assignat 9.400,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Extremadura
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
- Web del projecte https://www.eagroup.coop/grupo-operativo-frilamb/
El Grup Operatiu està liderat per la cooperativa EA Group (EAGROUP) que acompanyen el consell Regulador de la DOP Xai d'Extremadura (CORDEREX) i l'empresa Extrequipa SL (EXTREQUIPA). Per al desenvolupament del projecte d'innovació futur, el GO col·laborarà amb el grup d'investigadors de Tecnologia dels Aliments (TECAL), així com amb el Servei d'anàlisi i innovació en aliments d'origen animal (SiPA), tots dos de la Universitat d'Extremadura, a més de comptar amb Imasde Agroalimentaria, SL com a Agent Innovador.
Durant el període d'execució del projecte, s'ha desenvolupat un projecte amb tres grans paquets de treball o activitats:
- Aplicació de la tècnica de superrefredament en carn de xai.
- Anàlisi de lefecte de la tècnica de superrefredament sobre la qualitat i la vida útil de la carn de xai.
- Publicitat i informació del projecte.
Aquest Grup Operatiu pretén augmentar la vida útil de la carn en fresc, amb la tecnologia de superrefredament o supercooling, per exportar-la a destinacions com l'Aràbia Saudita, país importador de carn de xai, i veure com afecta la qualitat, la durabilitat i l'estat microbiològic, entre d'altres.
L'objectiu és allargar la vida útil de la carnepara que pugui arribar amb la condició de carn refrigerada als països importadors, en lloc d'arribar amb la denominació de carn congelada, ja que aquesta té un preu inferior.
- Nom coordinador/entitat: Ovins del sud-oest
- Email coordinador/entitat: jdprado@oviso.org
- Ovinos del suroeste