Ir o contido principal

Grupo Operativo: Introdución do Cultivo de Spirulina na Sociedade Catalana

Descrición

A espirulina é a microalga máis cultivada do mundo con máis de 5.000 toneladas/ano e unha demanda que segue crecendo. Cataluña importa o 100% deste produto, e este proxecto buscou facer fronte a esta carencia do tecido produtivo desenvolvendo proxectos produtivos adaptados ás condicións meteorolóxicas e culturais catalás.

Neste contexto, as palabras clave dos sistemas de produción desenvolvidos son:

  • Un produto que favorece unha dieta sa e equilibrada.
  • Cultivos ecolóxicos integrados no medio.
  • Balance positivo de captación de CO2 durante todo o proceso.
  • Cultivos automáticos e intelixentes.
  • Comercialización local, ou mesmo inexistente, no caso dos cultivos para o consumo persoal.
Obxectivos
  • Introducir o cultivo da espirulina como modelo de produción sostible dentro da agricultura catalá.
  • Introduce a espirulina como un alimento que se pode producir na casa para unha fácil autosuficiencia e que contribúe a combater o cambio climático.
Resultados

A base teórica para implantar unha planta piloto permítenos concluír que: A espirulina é un alimento que contribúe á saúde das persoas e do medio ambiente.

Cataluña ten as condicións meteorolóxicas e culturais para converterse nun país líder na produción de espirulina. É difícil consolidarse como produtor de espirulina, xa que en Cataluña non hai unha normativa específica e o goberno aínda non sabe como responder nestes casos.

Os sensores e a automatización poden simplificar moito os procesos de produción e a xestión dos cultivos. Os custos de produción dun cultivo para o consumo persoal poden ser inferiores ao prezo habitual de venda polo miúdo.

Información de contacto
  • Coordinador/denominación entidade: Explotacions 4200, SL
  • Correo electrónico coordinador/entidade: joan@cooperativa.cat
Beneficiarios
  • Explotacions 4200, S.L