Grupo Operativo: Introdución do Cultivo de Spirulina na Sociedade Catalana
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2015 -2016
- Orzamento asignado 13.825,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cataluña
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://ruralcat.gencat.cat/documents/20181/8594506/2015_GO_redaccio_es_085/229…
A espirulina é a microalga máis cultivada do mundo con máis de 5.000 toneladas/ano e unha demanda que segue crecendo. Cataluña importa o 100% deste produto, e este proxecto buscou facer fronte a esta carencia do tecido produtivo desenvolvendo proxectos produtivos adaptados ás condicións meteorolóxicas e culturais catalás.
Neste contexto, as palabras clave dos sistemas de produción desenvolvidos son:
- Un produto que favorece unha dieta sa e equilibrada.
- Cultivos ecolóxicos integrados no medio.
- Balance positivo de captación de CO2 durante todo o proceso.
- Cultivos automáticos e intelixentes.
- Comercialización local, ou mesmo inexistente, no caso dos cultivos para o consumo persoal.
- Introducir o cultivo da espirulina como modelo de produción sostible dentro da agricultura catalá.
- Introduce a espirulina como un alimento que se pode producir na casa para unha fácil autosuficiencia e que contribúe a combater o cambio climático.
A base teórica para implantar unha planta piloto permítenos concluír que: A espirulina é un alimento que contribúe á saúde das persoas e do medio ambiente.
Cataluña ten as condicións meteorolóxicas e culturais para converterse nun país líder na produción de espirulina. É difícil consolidarse como produtor de espirulina, xa que en Cataluña non hai unha normativa específica e o goberno aínda non sabe como responder nestes casos.
Os sensores e a automatización poden simplificar moito os procesos de produción e a xestión dos cultivos. Os custos de produción dun cultivo para o consumo persoal poden ser inferiores ao prezo habitual de venda polo miúdo.
- Coordinador/denominación entidade: Explotacions 4200, SL
- Correo electrónico coordinador/entidade: joan@cooperativa.cat
- Explotacions 4200, S.L