Skip to main content

Talde Operatiboa: Espirulinaren Laborantza Sartzea Kataluniako Gizartean

Azalpena

Spirulina munduko mikroalga gehien landuena da, 5.000 tona/urte baino gehiagorekin eta hazten jarraitzen duen eskaerarekin. Kataluniak produktu horren %100 inportatzen du, eta proiektu honek ehun produktiboaren gabezia horri aurre egin nahi izan dio, Kataluniako eguraldi eta kultur baldintzetara egokitzen diren proiektu produktiboak garatuz.

Testuinguru honetan, garatutako ekoizpen sistemen gakoak hauek dira:

  • Elikadura osasuntsu eta orekatua sustatzen duen produktua.
  • Ingurunean integratutako labore ekologikoak.
  • Prozesu osoan zehar CO2 harrapatzeko balantze positiboa.
  • Labore automatikoak eta adimentsuak.
  • Tokiko merkaturatzea, edo ez baita existitzen, norberaren kontsumorako hazitako laboreen kasuan.
Helburuak
  • Espirulinaren laborantza ekoizpen eredu jasangarri gisa txertatzea Kataluniako nekazaritza barruan.
  • Sartu espirulina etxean ekoitzi daitekeen elikagai gisa, autosufizientzia errazteko eta klima-aldaketaren aurka borrokatzen laguntzen duena.
Results

Planta pilotu bat ezartzeko oinarri teorikoak zera ondorioztatzen dugu: Spirulina pertsonen eta ingurumenaren osasunean laguntzen duen elikagaia da.

Kataluniak baldintza meteorologiko eta kulturalak ditu spirulina ekoizpenean liderra den herrialdea izateko. Zaila da espirulina ekoizle gisa finkatzea, Katalunian ez baitago araudi zehatzik eta gobernuak oraindik ez baitaki nola erantzun kasu hauetan.

Sentsoreek eta automatizazioak asko erraztu ditzakete ekoizpen-prozesuak eta laboreen kudeaketa. Kontsumo pertsonalerako laborantza baten ekoizpen kostuak txikizkako ohiko prezioa baino txikiagoak izan daitezke.

Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailea/entitatearen izena: Explotacions 4200, SL
  • Koordinatzailea/entitatearen helbide elektronikoa: joan@cooperativa.cat
Onuradunak
  • Explotacions 4200, S.L