Ir o contido principal

Grupo Operativo Mercado de Froitas

Descrición

O principal obxectivo do Grupo Operativo é integrar o abastecemento de peixe a escolas, hospitais e outras comunidades sociais, así como restaurantes comerciais directamente dos produtores primarios no momento óptimo de captura. Estas especies foron rigorosamente analizadas e seleccionadas pola súa estacionalidade, valor nutricional, prezo, proximidade, caracterización e categorización.

O proxecto analizará a loxística de conectar produtores cos procesadores dentro de estritos estándares de seguridade alimentaria e control de alérxenos. O obxectivo é poñer en valor os produtos desde os produtores primarios ata a industria alimentaria que non adoitan estar sobre a mesa por falta de concienciación, por falta de canles de comercialización adecuadas ou por ter sido ignorados na oferta comercial dos restauradores sociais.

A dinamización do grupo operativo inclúe un grupo focal para identificar oportunidades e mellorar os procesos, desenvolver novos subprodutos e recuperar residuos.

Obxectivos

Obxectivos xerais:

  • O principal obxectivo do grupo operativo é integrar o abastecemento de peixe a escolas, hospitais e outras comunidades sociais, así como restaurantes comerciais directamente dos produtores primarios no momento óptimo de captura. Estas especies foron rigorosamente analizadas e seleccionadas pola súa estacionalidade, valor nutricional, prezo, proximidade, caracterización e categorización.
  • O proxecto analizará a loxística de conectar produtores cos procesadores dentro de estritos estándares de seguridade alimentaria e control de alérxenos.
  • O obxectivo é poñer en valor os produtos desde os produtores primarios ata a industria alimentaria que non adoitan estar sobre a mesa por falta de concienciación, por falta de canles de comercialización adecuadas ou por ter sido ignorados na oferta comercial dos restauradores sociais.
  • A dinamización do grupo operativo inclúe un grupo focal para identificar oportunidades e mellorar os procesos, desenvolver novos subprodutos e recuperar residuos.

Obxectivos específicos:

  • Selección de empresas representativas do sector Foodservice. Considérase que se analizarán 5 casos representativos para poder extrapolar os resultados ao resto do grupo.
  • Identificación das fases do proceso produtivo da industria da alimentación, caracterizando as necesidades de produción e abastecemento, calidade necesaria e frecuencia, a partir destas cinco empresas mediante un cuestionario deseñado á medida e unha visita á planta, restaurante, cociña central e unidade de procesamento.
  • Avaliación das solucións, tecnoloxías ou combinacións de tecnoloxías máis adecuadas para a xestión máis eficiente das plantas de produción, así como estudo da súa viabilidade e implantación. Terase especial coidado na procura de potenciais proxectos innovadores ou usos de tecnoloxías innovadoras que permitan impulsar proxectos de innovación na xestión da información (Food Data e IA).
  • Comunicación dos resultados obtidos por este grupo operativo a todo o sector, identificando as mellores prácticas, solucións e propostas de proxectos innovadoras aplicables ao sector.
Información de contacto
  • Coordinador/Denominación da entidade: Asociación Clúster de Servizos Alimentarios de Catalunya
  • Correo electrónico do coordinador/entidade: autrera@clusterfoodservice.org
Beneficiarios
  • Associació del cluster foodservice de Catalunya