Ir o contido principal

Intercambio de futuros

  • Tipo Grupo operativo
  • Orzamento asignado 999.425,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Cataluña
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

O principal obxectivo do Grupo Operativo é integrar a subministración de peixe a escolas e hospitais e outras comunidades sociais así como a restauración comercial directamente dos produtores primarios no momento óptimo de captura das especies analizadas tras un rigoroso estudo e seleccionadas pola súa estacionalidade. , valor nutricional, prezo, proximidade, caracterización e categorización.

O proxecto analizará a loxística para conectar o produtor co transformador dentro de estritos controis de seguridade alimentaria e control de alérxenos. O obxectivo é poñer en valor produtos de produtores primarios da industria alimentaria que non adoitan estar sobre a mesa por descoñecemento, carencia de canles de comercialización adecuadas ou por estar incluídos na oferta comercial dos restauradores sociais.

A dinamización do Grupo Operativo inclúe un Focus Group para a detección de oportunidades e melloras nos procesos, desenvolvemento de novos subprodutos e valorización de residuos.

Información de contacto
autrera@clusterfoodservice.org