Grupo Operativo Mercado de Froitas
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2020 -2020
- Orzamento asignado 999.425,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cataluña
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://ruralcat.gencat.cat/documents/20181/8589140/CAST_REDACCI%C3%93_2019_002…
O principal obxectivo do Grupo Operativo é integrar o abastecemento de peixe a escolas, hospitais e outras comunidades sociais, así como restaurantes comerciais directamente dos produtores primarios no momento óptimo de captura. Estas especies foron rigorosamente analizadas e seleccionadas pola súa estacionalidade, valor nutricional, prezo, proximidade, caracterización e categorización.
O proxecto analizará a loxística de conectar produtores cos procesadores dentro de estritos estándares de seguridade alimentaria e control de alérxenos. O obxectivo é poñer en valor os produtos desde os produtores primarios ata a industria alimentaria que non adoitan estar sobre a mesa por falta de concienciación, por falta de canles de comercialización adecuadas ou por ter sido ignorados na oferta comercial dos restauradores sociais.
A dinamización do grupo operativo inclúe un grupo focal para identificar oportunidades e mellorar os procesos, desenvolver novos subprodutos e recuperar residuos.
Obxectivos xerais:
- O principal obxectivo do grupo operativo é integrar o abastecemento de peixe a escolas, hospitais e outras comunidades sociais, así como restaurantes comerciais directamente dos produtores primarios no momento óptimo de captura. Estas especies foron rigorosamente analizadas e seleccionadas pola súa estacionalidade, valor nutricional, prezo, proximidade, caracterización e categorización.
- O proxecto analizará a loxística de conectar produtores cos procesadores dentro de estritos estándares de seguridade alimentaria e control de alérxenos.
- O obxectivo é poñer en valor os produtos desde os produtores primarios ata a industria alimentaria que non adoitan estar sobre a mesa por falta de concienciación, por falta de canles de comercialización adecuadas ou por ter sido ignorados na oferta comercial dos restauradores sociais.
- A dinamización do grupo operativo inclúe un grupo focal para identificar oportunidades e mellorar os procesos, desenvolver novos subprodutos e recuperar residuos.
Obxectivos específicos:
- Selección de empresas representativas do sector Foodservice. Considérase que se analizarán 5 casos representativos para poder extrapolar os resultados ao resto do grupo.
- Identificación das fases do proceso produtivo da industria da alimentación, caracterizando as necesidades de produción e abastecemento, calidade necesaria e frecuencia, a partir destas cinco empresas mediante un cuestionario deseñado á medida e unha visita á planta, restaurante, cociña central e unidade de procesamento.
- Avaliación das solucións, tecnoloxías ou combinacións de tecnoloxías máis adecuadas para a xestión máis eficiente das plantas de produción, así como estudo da súa viabilidade e implantación. Terase especial coidado na procura de potenciais proxectos innovadores ou usos de tecnoloxías innovadoras que permitan impulsar proxectos de innovación na xestión da información (Food Data e IA).
- Comunicación dos resultados obtidos por este grupo operativo a todo o sector, identificando as mellores prácticas, solucións e propostas de proxectos innovadoras aplicables ao sector.
- Coordinador/Denominación da entidade: Asociación Clúster de Servizos Alimentarios de Catalunya
- Correo electrónico do coordinador/entidade: autrera@clusterfoodservice.org
- Associació del cluster foodservice de Catalunya