Skip to main content

Grup Operatiu LLOTJA DE FRUITS

Descripció

El Grup Operatiu té com a objectiu principal integrar l'oferta de peix a escoles i hospitals i altres col·lectivitats socials així com restauració comercial directament de productor primari en el moment òptim de captura de les espècies analitzades després d'un rigorós estudi i seleccionades per la seva estacionalitat, valor nutricional, preu, proximitat, caracterització i categorització.

El projecte analitzarà la logística per connectar productor amb transformador dins d'estrictes controls de seguretat alimentària i control d'al·lèrgens. Es vol valoritzar productes de productors primaris a la indústria alimentària que habitualment no són a la taula per desconeixement, manca de canals adequats de comercialització o haver estat contemplats a l'oferta comercial de restauradors socials.

La dinamització del Grup Operatiu contempla un Focus Grup per detectar oportunitats i millores en processos, desenvolupament de nous subproductes i valorització de residus.

Objectius

Objectius generals:

  • El grup operatiu té com a objectiu principal integrar l'oferta de peix a escoles i hospitals i altres col·lectivitats socials així com restauració comercial directament de productor primari en el moment òptim de captura de les espècies analitzades després d'un rigorós estudi i seleccionades per la seva estacionalitat, valor nutricional, preu, proximitat, caracterització i categorització.
  • El projecte analitzarà la logística per connectar productor amb transformador dins d'estrictes controls de seguretat alimentària i control d'al·lèrgens.
  • Es vol valoritzar productes de productors primaris a la indústria alimentària que habitualment no són a la taula per desconeixement, manca de canals adequats de comercialització o haver estat contemplats a l'oferta comercial de restauradors socials.
  • La dinamització del Grup Operatiu contempla un Focus Grup per detectar oportunitats i millores en processos, desenvolupament de nous subproductes i valorització de residus.

Objectius específics:

  • Selecció de les empreses representatives del sector Foodservice. Es considera que s'analitzaran 5 casos representatius que permetin extrapolar resultats a la resta del col·lectiu.
  • Identificació de les etapes del procés productiu de la indústria de Foodservice caracteritzant les necessitats de producció i oferta, qualitat necessària i periodicitat a partir d'aquestes 5 empreses mitjançant un qüestionari dissenyat ad hoc i una visita a la planta, restaurador social, cuina central i unitat de transformació.
  • Avaluació de les solucions, tecnologies o combinació de tecnologies més adequades per a la gestió el més eficient possible de les plantes productives així com estudi de la viabilitat i implementació de les mateixes. Es tindrà especialment cura de cercar potencials projectes innovadors o usos de tecnologies innovadores que permetin promoure projectes d'innovació en la gestió de la informació (Food Data i IA)
  • Comunicació dels resultats obtinguts en aquest grup operatiu al conjunt del sector, identificant bones pràctiques, solucions i propostes de projectes innovadors aplicables al sector.
Informació de contacte
  • Nom coordinador/entitat: Associació del cluster foodservice de Catalunya
  • Email coordinador/entitat: autrera@clusterfoodservice.org
Beneficiaris
  • Associació del cluster foodservice de Catalunya