Fruta Merkatuaren Talde Operatiboa
- Mota Talde operatiboa
- Exekuzioa 2020 -2020
- Esleitutako Aurrekontua 999.425,00 €
- Eremua Autonómico
- Autonomia-erkidegoa Cataluña
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
- Proiektuaren webgunea https://ruralcat.gencat.cat/documents/20181/8589140/CAST_REDACCI%C3%93_2019_002…
Talde Operatiboaren helburu nagusia da eskoletan, ospitaleetan eta bestelako gizarte-komunitateetan arrain-hornikuntza integratzea, baita merkataritza-jatetxeetan ere, lehen ekoizleengandik zuzenean harrapatzeko une egokian. Espezie hauek zorroztasunez aztertu eta hautatu dira beren urtaroagatik, elikadura-balioagatik, prezioagatik, hurbiltasunagatik, karakterizazioagatik eta kategorizazioagatik.
Proiektuak ekoizleak prozesadoreekin konektatzeko logistika aztertuko du elikagaien segurtasunaren eta alergenen kontrol estandar zorrotzen barruan. Helburua da lehen ekoizleetatik elikagaien industriarako produktuen balioa areagotzea, kontzientzia faltagatik, marketin-bide egokien faltagatik edo jatetxe sozialen eskaintza komertzialean ahaztuak izanagatik mahai gainean egon ohi ez direnak.
Talde eragilearen biziberritzeak aukerak identifikatzeko eta prozesuak hobetzeko, azpiproduktu berriak garatzeko eta hondakinak berreskuratzeko talde eragilea barne hartzen du.
Helburu orokorrak:
- Talde operatiboaren helburu nagusia da eskoletan, ospitaleetan eta beste gizarte-komunitate batzuetan arrain-hornikuntza integratzea, baita jatetxe komertzialak ere, lehen ekoizleetatik zuzenean harrapatzeko unerik egokienan. Espezie hauek zorroztasunez aztertu eta hautatu dira beren urtaroagatik, elikadura-balioagatik, prezioagatik, hurbiltasunagatik, karakterizazioagatik eta kategorizazioagatik.
- Proiektuak ekoizleak prozesadoreekin konektatzeko logistika aztertuko du elikagaien segurtasunaren eta alergenen kontrol estandar zorrotzen barruan.
- Helburua da lehen ekoizleetatik elikagaien industriarako produktuen balioa areagotzea, kontzientzia faltagatik, marketin-bide egokien faltagatik edo jatetxe sozialen eskaintza komertzialean ahaztuak izanagatik mahai gainean egon ohi ez direnak.
- Talde eragilearen biziberritzeak aukerak identifikatzeko eta prozesuak hobetzeko, azpiproduktu berriak garatzeko eta hondakinak berreskuratzeko talde eragilea barne hartzen du.
Helburu espezifikoak:
- Elikagaien sektoreko enpresa ordezkariak hautatzea. 5 kasu adierazgarri aztertuko direla uste da, emaitzak gainerako taldeetara estrapolatu ahal izateko.
- Elikadura-zerbitzuen industriaren ekoizpen-prozesuaren faseak identifikatzea, ekoizpen- eta hornikuntza-beharrak, beharrezko kalitatea eta maiztasuna ezaugarrituz, bost enpresa horietatik abiatuta, neurrira diseinatutako galdetegi baten bidez eta lantegian, jatetxean, sukalde zentralean eta prozesatze-unitatera bisita eginez.
- Produkzio-instalazioen kudeaketa eraginkorrenerako soluzio, teknologia edo teknologien konbinazio egokienak ebaluatzea, bai eta horien bideragarritasuna eta ezarpena aztertzea ere. Arreta berezia jarriko da informazioaren kudeaketan (Food Data eta AI) berrikuntza proiektuak sustatzeko aukera ematen duten balizko proiektu berritzaileak edo teknologia berritzaileen erabilerak bilatzea.
- Talde operatibo honek lortutako emaitzen komunikazioa sektore osoari, jardunbide egokiak, irtenbideak eta sektoreari aplikagarri zaizkion proiektu-proposamen berritzaileak identifikatuz.
- Koordinatzailea/entitatearen izena: Kataluniako Elikagaien Kluster Elkartea
- Koordinatzailearen/entitatearen helbide elektronikoa: autrera@clusterfoodservice.org
- Associació del cluster foodservice de Catalunya