Ir o contido principal

Grupo Operativo: Atender a demanda de trigo duro mediante produción local con baixo impacto ambiental, cadeas de distribución curtas e trazabilidade total.

Descrición

Creación do Grupo Operativo e elaboración dun proxecto piloto dirixido aos seguintes aspectos:

  • Identificación das mellores zonas e variedades para a produción de trigo duro de calidade.
  • Incorporación de ferramentas para implantar a agricultura de precisión co obxectivo de aumentar a eficiencia dos recursos.
  • Implantación dun modelo de cadea curta de distribución e 4) avaliación do seu impacto ambiental e económico.

O obxectivo é ofrecer unha nova alternativa de valor engadido ao sector cerealista para aumentar a súa competitividade e sustentabilidade mediante a implantación do cultivo de trigo duro en Cataluña, a implantación dun modelo produtivo orientado á calidade, e unha cadea de distribución curta que reforce a conexión entre os sistemas produtivos e os consumidores, ao tempo que atende á demanda de trigo duro da industria da pasta catalá.

Obxectivos

O obxectivo xeral do proxecto DURCAT foi contribuír á introdución do trigo duro en Cataluña como unha nova alternativa de valor engadido para o sector cerealista mediante a implantación dun modelo produtivo orientado á calidade e unha cadea de distribución curta, ao tempo que se atende á demanda de trigo duro da industria da pasta catalá.

Para iso, fixéronse os seguintes obxectivos específicos:

  • Establecer o potencial produtivo e cualitativo do trigo duro en Cataluña identificando as variedades máis adecuadas para cada zona de produción.
  • Aplicar ferramentas innovadoras de apoio á decisión baseadas na teledetección e tecnoloxía de sensores para producir grans de calidade dun xeito ecolóxico e economicamente sostible.
  • Crear un modelo integrador de cadea de distribución curta dende o campo ata a industria.
  • Avaliar o impacto ambiental e económico do modelo de produción proposto.
Información de contacto
  • Coordinador/a denominación da entidade: Gallo Food Products SL
  • Correo electrónico coordinador/entidade: jmas@pastasgallo.es
Beneficiarios
  • PRODUCTOS ALIMENTICIOS GALLO, S.L.