Abastament de la demanda de blat dur mitjançant producció de proximitat amb baix impacte ambiental, cadenes curtes de distribució i total traçabilitat
- Tipus Grupo operativo
- Execució 2016
- Pressupost assignat 10.500,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Cataluña
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Descripció
Creació del Grup Operatiu i redacció d'un projecte pilot adreçat als aspectes següents:
- Identificació de les millors zones i varietats per a la producció de blat dur de qualitat.
- Incorporació d'eines per implementar l'agricultura de precisió per incrementar l'eficiència en l'ús dels recursos
- Implementació d'un model de cadena curta de distribució
- Avaluació del seu impacte ambiental i econòmic.
Objectius
L'objectiu és oferir una nova alternativa de valor afegit al sector cerealista per incrementar la competitivitat i la sostenibilitat a través de la introducció del cultiu de blat dur a Catalunya, la implementació d'un model productiu orientat a la qualitat i una cadena curta de distribució que reforci la connexió entre els sistemes de producció i els consumidors, alhora que es dóna resposta a la demanda de blat dur de la indústria catalana de la pasta.
Informació de contacte
jmas@pastasgallo.es