Grup Operatiu: Abastament de la demanda de blat dur mitjançant producció de proximitat amb baix impacte ambiental, cadenes curtes de distribució i total traçabilitat
- Tipus Grup operatiu
- Execució 2018 -2020
- Pressupost assignat 10.500,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Cataluña
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
- Web del projecte https://ruralcat.gencat.cat/documents/20181/5394834/INICIAL+PILOT+GO+2017_006_G…
Creació del Grup Operatiu i redacció d'un projecte pilot adreçat als aspectes següents:
- Identificació de les millors zones i varietats per a la producció de blat dur de qualitat.
- Incorporació de ferramentes per implementar lagricultura de precisió amb lobjectiu dincrementar leficiència en lús dels recursos.
- Implementació dun model de cadena curta de distribució i 4) avaluació del seu impacte ambiental i econòmic.
Es pretén oferir una nova alternativa de valor afegit al sector cerealista per incrementar-ne la competitivitat i la sostenibilitat a través de la introducció del cultiu de blat dur a Catalunya, la implementació d'un model productiu orientat a la qualitat i una cadena curta de distribució que reforci la connexió entre els sistemes de producció i els consumidors, alhora que es dóna resposta a la demanda de blat dur de la indústria catalana de la indústria.
L'objectiu general del projecte DURCAT va ser contribuir a la introducció del blat dur a Catalunya com a nova alternativa de valor afegit per al sector cerealista a través de la implementació d'un model productiu orientat a la qualitat i una cadena curta de distribució, alhora que va donar resposta a la demanda de blat dur de la indústria de la pasta a Catalunya.
Amb aquesta finalitat es van plantejar els objectius específics següents:
- Establir el potencial productiu i qualitatiu del blat dur a Catalunya identificant les varietats més ben adaptades a cada zona productiva.
- Aplicar eines innovadores per donar suport a la presa de decisions, basades en la teledetecció i sensorització, per a la producció de gra de qualitat de manera respectuosa amb el medi ambient i de manera econòmicament sostenible.
- Crear un model integrador de cadena curta de distribució del camp cap a la indústria.
- Avaluar limpacte mediambiental i econòmic del model de producció proposat.
- Nom coordinador/entitat: Productes alimentaris Gallo SL
- Email coordinador/entitat: jmas@pastasgallo.es
- PRODUCTOS ALIMENTICIOS GALLO, S.L.