Skip to main content

Grup Operatiu: Abastament de la demanda de blat dur mitjançant producció de proximitat amb baix impacte ambiental, cadenes curtes de distribució i total traçabilitat

Descripció

Creació del Grup Operatiu i redacció d'un projecte pilot adreçat als aspectes següents:

  • Identificació de les millors zones i varietats per a la producció de blat dur de qualitat.
  • Incorporació de ferramentes per implementar lagricultura de precisió amb lobjectiu dincrementar leficiència en lús dels recursos.
  • Implementació dun model de cadena curta de distribució i 4) avaluació del seu impacte ambiental i econòmic.

Es pretén oferir una nova alternativa de valor afegit al sector cerealista per incrementar-ne la competitivitat i la sostenibilitat a través de la introducció del cultiu de blat dur a Catalunya, la implementació d'un model productiu orientat a la qualitat i una cadena curta de distribució que reforci la connexió entre els sistemes de producció i els consumidors, alhora que es dóna resposta a la demanda de blat dur de la indústria catalana de la indústria.

Objectius

L'objectiu general del projecte DURCAT va ser contribuir a la introducció del blat dur a Catalunya com a nova alternativa de valor afegit per al sector cerealista a través de la implementació d'un model productiu orientat a la qualitat i una cadena curta de distribució, alhora que va donar resposta a la demanda de blat dur de la indústria de la pasta a Catalunya.

Amb aquesta finalitat es van plantejar els objectius específics següents:

  • Establir el potencial productiu i qualitatiu del blat dur a Catalunya identificant les varietats més ben adaptades a cada zona productiva.
  • Aplicar eines innovadores per donar suport a la presa de decisions, basades en la teledetecció i sensorització, per a la producció de gra de qualitat de manera respectuosa amb el medi ambient i de manera econòmicament sostenible.
  • Crear un model integrador de cadena curta de distribució del camp cap a la indústria.
  • Avaluar limpacte mediambiental i econòmic del model de producció proposat.
Informació de contacte
  • Nom coordinador/entitat: Productes alimentaris Gallo SL
  • Email coordinador/entitat: jmas@pastasgallo.es
Beneficiaris
  • PRODUCTOS ALIMENTICIOS GALLO, S.L.