Skip to main content

Abastament de la demanda de blat dur mitjançant producció de proximitat amb baix impacte ambiental, cadenes curtes de distribució i total traçabilitat

  • Tipus Grupo operativo
  • Execució 2016
  • Pressupost assignat 10.500,00 €
  • Àmbit Autonómico
  • Comunitat Autònoma Cataluña
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Descripció

Creació del Grup Operatiu i redacció d'un projecte pilot adreçat als aspectes següents:

  1. Identificació de les millors zones i varietats per a la producció de blat dur de qualitat.
  2. Incorporació d'eines per implementar l'agricultura de precisió per incrementar l'eficiència en l'ús dels recursos
  3. Implementació d'un model de cadena curta de distribució
  4. Avaluació del seu impacte ambiental i econòmic.
Objectius

L'objectiu és oferir una nova alternativa de valor afegit al sector cerealista per incrementar la competitivitat i la sostenibilitat a través de la introducció del cultiu de blat dur a Catalunya, la implementació d'un model productiu orientat a la qualitat i una cadena curta de distribució que reforci la connexió entre els sistemes de producció i els consumidors, alhora que es dóna resposta a la demanda de blat dur de la indústria catalana de la pasta.

Informació de contacte
jmas@pastasgallo.es