Redución de antibióticos no gando mediante unha alimentación natural baseada no uso de fungos e algas
- Tipo Grupo operativo
- Estado Cheo
- Execución 2021 -2023
- Orzamento asignado 505.519,66 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Asturias, Principado de; Galicia; Navarra, Comunidad Foral de
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://micoalga-feed.es/
Descrición
Desenvolve novos pensos enriquecidos con fungos e algas con capacidade antimicrobiana, inmunomoduladora e antiinflamatoria.
Obxectivos
- Deseñar e desenvolver materias primas funcionais a base de fungos e microalgas destinadas ao sector gandeiro.
- Avaliar in vitro a capacidade antimicrobiana, inmunomoduladora e antiinflamatoria e caracterizar analíticamente os ingredientes e os pensos formulados.
- Avaliar in vivo a eficacia dos pensos experimentais na granxa avícola
Resultados
- Selección de especies con maior potencial antimicrobiano, inmunomodulador e/ou antiinflamatorio para a produción a escala piloto de fungos e microalgas.
- Análise microbiolóxica e físico-química de pensos formulados.
- Avaliación in vitro do efecto antimicrobiano e inmunomodulador. antiinflamatorio e inmunoestimulante de pensos fabricados a gran escala.
- Establecemento de varios lotes experimentais e un control, avaliando diferentes parámetros produtivos, de benestar, de calidade cárnica e sensorial, ademais de analizar a capacidade inmunomoduladora mediante a análise de parámetros sanguíneos.
Información de contacto
feuga@feuga.es
Coordinadores
- FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
- HIFAS VETERINARY S.L.
- NEOALGAE MICRO SEAWEEDS PRODUCTS
- S.L.
- UVE SA
Colaboradores
- AECA - Asociación Española de Ciencia Avícola
- CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
- FEDNA - Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
- Organización Interprofesional de la avicultura de carne de pollo del Reino de España
Beneficiarios
- FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
- HIFAS VETERINARY S.L.
- NEOALGAE MICRO SEAWEEDS PRODUCTS
- S.L.
- UVE SA
Outsourced
- Instituto de Investigación y Tecnología Agroalimentaria (IRTA)
- AINIA Centro Tecnológico
- Universidad de Oviedo
- Universidad de Vigo