Ir o contido principal
Reducción de antibióticos en ganadería a través de una alimentación natural basada en el uso de hongos y algas

Grupo Operativo MICOALGA-FEED: Redución de antibióticos no gando a través da alimentación natural baseada no uso de fungos e algas

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2021 -2023
  • Orzamento asignado 505.519,66 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Asturias, Principado de; Galicia; Navarra, Comunidad Foral de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://micoalga-feed.es/
Descrición

Desenvolvemento de novos pensos enriquecidos con fungos e algas con propiedades antimicrobianas, inmunomoduladoras e antiinflamatorias.

Obxectivos
  • Deseñar e desenvolver materias primas funcionais a base de fungos e microalgas para o sector gandeiro
  • Avaliar a capacidade antimicrobiana in vitro. inmunomoduladores e antiinflamatorios e caracterizan analíticamente os ingredientes e os pensos formulados
  • Avaliar in vivo a eficacia dos pensos experimentais na granxa avícola
Resultados
  • Selección de especies con maior potencial antimicrobiano, inmunomodulador e/ou antiinflamatorio para a produción a escala piloto de fungos e microalgas
  • Análise microbiolóxica e físico-química de pensos formulados
  • Avaliación in vitro do efecto antimicrobiano e inmunomodulador. antiinflamatorio e inmunoestimulante en pensos manufacturados a gran escala
  • Establecemento de varios lotes experimentais e un control, avaliando diferentes parámetros de produción, benestar, calidade da carne e sensoriais, ademais de analizar a capacidade inmunomoduladora mediante análise de parámetros sanguíneos.
Información de contacto
  • Denominación coordinadora/entidade: FEUGA
  • Correo electrónico coordinador/entidade: feuga@feuga.es
Colaboradores
  • AECA - Asociación Española de Ciencia Avícola
  • CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
  • FEDNA - Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
  • Organización Interprofesional de la avicultura de carne de pollo del Reino de España
Beneficiarios
  • FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
  • HIFAS VETERINARY S.L.
  • NEOALGAE MICRO SEAWEEDS PRODUCTS
  • S.L.
  • UVE SA
Subcontratado
  • Instituto de Investigación y Tecnología Agroalimentaria (IRTA)
  • AINIA Centro Tecnológico
  • Universidad de Oviedo
  • Universidad de Vigo