Ir o contido principal
Reducción de antibióticos en ganadería a través de una alimentación natural basada en el uso de hongos y algas

Redución de antibióticos no gando mediante unha alimentación natural baseada no uso de fungos e algas

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado Cheo
  • Execución 2021 -2023
  • Orzamento asignado 505.519,66 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Asturias, Principado de; Galicia; Navarra, Comunidad Foral de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://micoalga-feed.es/
Descrición

Desenvolve novos pensos enriquecidos con fungos e algas con capacidade antimicrobiana, inmunomoduladora e antiinflamatoria.

Obxectivos
  • Deseñar e desenvolver materias primas funcionais a base de fungos e microalgas destinadas ao sector gandeiro.
  • Avaliar in vitro a capacidade antimicrobiana, inmunomoduladora e antiinflamatoria e caracterizar analíticamente os ingredientes e os pensos formulados.
  • Avaliar in vivo a eficacia dos pensos experimentais na granxa avícola
Resultados
  • Selección de especies con maior potencial antimicrobiano, inmunomodulador e/ou antiinflamatorio para a produción a escala piloto de fungos e microalgas.
  • Análise microbiolóxica e físico-química de pensos formulados.
  • Avaliación in vitro do efecto antimicrobiano e inmunomodulador. antiinflamatorio e inmunoestimulante de pensos fabricados a gran escala.
  • Establecemento de varios lotes experimentais e un control, avaliando diferentes parámetros produtivos, de benestar, de calidade cárnica e sensorial, ademais de analizar a capacidade inmunomoduladora mediante a análise de parámetros sanguíneos.
Información de contacto

feuga@feuga.es

Coordinadores
  • FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
  • HIFAS VETERINARY S.L.
  • NEOALGAE MICRO SEAWEEDS PRODUCTS
  • S.L.
  • UVE SA
Colaboradores
  • AECA - Asociación Española de Ciencia Avícola
  • CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
  • FEDNA - Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
  • Organización Interprofesional de la avicultura de carne de pollo del Reino de España
Beneficiarios
  • FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
  • HIFAS VETERINARY S.L.
  • NEOALGAE MICRO SEAWEEDS PRODUCTS
  • S.L.
  • UVE SA
Outsourced
  • Instituto de Investigación y Tecnología Agroalimentaria (IRTA)
  • AINIA Centro Tecnológico
  • Universidad de Oviedo
  • Universidad de Vigo