Reducció d'antibiòtics en ramaderia mitjançant una alimentació natural basada en l'ús de fongs i algues
- Tipus Grupo operativo
- Estat Completat
- Execució 2021 -2023
- Pressupost assignat 505.519,66 €
- Àmbit Supraautonómico
- Comunitat Autònoma Asturias, Principado de; Galicia; Navarra, Comunidad Foral de
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
- Web del projecte https://micoalga-feed.es/
Descripció
Desenvolupament nous pinsos enriquits amb fongs i algues amb capacitat antimicrobiana, immunomoduladora i antiinflamatòria.
Objectius
- Dissenyar i desenvolupar matèries primeres funcionals a base de fongs i microalgues dirigides al sector ramader.
- Avaluar in vitro la capacitat antimicrobiana, nmunomoduladora i antiinflamatòria i caracteritzar analíticament els ingredients i pinsos formulats.
- Avaluar in vivo l'eficàcia dels pinsos experimentals a la granja avícola
Resultats
- Selecció de les espècies amb un major potencial antimicrobià, immunomodulador i/o antiinflamatori per a la producció a escala pilot de fongs i microalgues.
- Anàlisi microbiològica i fisicoquímica dels pinsos formulats.
- Avaluació in vitro de l'efecte antimicrobià, immunomodulador. antiinflamatori i immunoestimulant dels pinsos fabricats a gran escala.
- Establiment de diversos lots experimentals i un control, avaluant diferents paràmetres productius, de benestar, qualitat càrnia i sensorial, a més d'analitzar la capacitat immunomoduladora mitjançant l'anàlisi de paràmetres sanguinis.
Informació de contacte
feuga@feuga.es
Coordinadors
- FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
- HIFAS VETERINARY S.L.
- NEOALGAE MICRO SEAWEEDS PRODUCTS
- S.L.
- UVE SA
Col·laboradors
- AECA - Asociación Española de Ciencia Avícola
- CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
- FEDNA - Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
- Organización Interprofesional de la avicultura de carne de pollo del Reino de España
Beneficiaris
- FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
- HIFAS VETERINARY S.L.
- NEOALGAE MICRO SEAWEEDS PRODUCTS
- S.L.
- UVE SA
Outsourced
- Instituto de Investigación y Tecnología Agroalimentaria (IRTA)
- AINIA Centro Tecnológico
- Universidad de Oviedo
- Universidad de Vigo