Ir o contido principal
Grupo Operativo detección y erradicación de almendra amarga. Proyecto de mejora para la competitividad del sector almendrero nacional.

Grupo Operativo de Detección e Erradicación da Amendoa Amarga: Proxecto para mellorar a competitividade do sector nacional da améndoa

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado Cheo
  • Execución 2018 -2020
  • Orzamento asignado 574.000,00 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Balears, Illes; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de
  • Fonte principal de financiamento PAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://eu-cap-network.ec.europa.eu/projects/search_en
Descrición

Desenvolvemento de sistemas que poidan ser empregados a escala agronómica, produtiva e industrial para detectar e eliminar améndoas amargas.

Obxectivos
  • Avaliación de campo agronómico de árbores amargas e a súa xeolocalización para a súa posible eliminación. Confirmación mediante a tecnoloxía de espectroscopia de infravermellos próximos (NIRS) e uso de novos kits de cianhídrico.
  • Desenvolvemento de modelos discriminantes con instrumentos de laboratorio NIRS que permiten separar por lotes as améndoas amargas das améndoas doces na entrada de recepción en cooperativas de améndoas.
  • Validación de prototipos con tecnoloxía NIRS que permiten a detección e eliminación de améndoas amargas de forma individual, gran a gran (unha a unha), dos lotes de améndoa doce na liña de produción.
Resultados
  • Mapa coa xeolocalización de árbores susceptibles de producir améndoas amargas. Uso de equipos portátiles NIR e kits de cianhídrico como ferramenta para a detección de árbores amargas no campo.
  • Modelo discriminativo con equipamento NIR de laboratorio e validación dun novo prototipo de espectroscopia NIR, en fase experimental, para a detección de améndoas amargas na planta de recepción ou descascarillado.
  • Prototipo baseado na tecnoloxía NIR-hiperespectral para a detección gran a gran de améndoas amargas a escala industrial.
Información de contacto
  • Nome do coordinador/entidade: Asociación de Exportadores de Améndoas e Avelas de España (ALMENDRAVE)
  • Correo electrónico do coordinador/entidade: almendrave@almendrave.com
Beneficiarios
  • Agrupacion exportadores almendra y avellana España (ALMENDRAVE)
  • Asociación española organizadores OPFH frutos secos y algarrobas (AEOFRUSE)
  • Asociación nacional descascaradores almendra (DESCALMENDRA).Crisol de frutos secos SAT (CRISOL)
  • Arboreto S.A.T
  • ltda.
  • Unio corporacion alimentaria (UNIO)
  • Borges agricultural &amp
  • Industrial nuts (BAIN)
  • Mañan sociedad cooperativa
Subcontratado
  • Instituto de Investigación y Tecnología Agroalimentaria (IRTA)