Sesión de formación sobre oportunidades de negocio relacionadas coa cría de Porco Celta
Descrición
O 12 de abril , a Asociación Galega de Cooperativas Agroalimentarias ( AGACA ) celebrará un evento en liña dedicado á cría do porco celta , unha raza autóctona gallega en crecemento. O encontro terá lugar de 9:30 a 14:30 horas e reunirá a especialistas en produción, comercialización e investigación relacionadas con esta especie, así como expertos en porco ibérico de Estremadura, que compartirán a súa experiencia.
O evento está dirixido a produtores, técnicos, investigadores e persoas interesadas na gandería sostible e na valorización das razas autóctonas. Ao longo da sesión abordaranse temas clave, como a nutrición, o impacto ambiental da gandería extensiva, a calidade da carne, a comercialización a través do modelo cooperativo e os proxectos actuais en Galicia.
Programa planificado
- 9:30 a.m. | Benvida
Higinio Mougán , director xerente de AGACA - 9:40 a.m. | Cría e alimentación de porcos ibéricos en granxas
Mercedes Izquierdo Cebrián , CICYTEX (Estremadura) - 10:30 h | Características e beneficios do porco celta
Roberto Bermúdez , Centro Tecnolóxico da Carne - 11:10 a.m. | A cría de porcos celtas e os seus efectos no solo e na biodiversidade
María Rosa Mosquera Losada , Universidade de Santiago - 11:50 a.m. | Pausa
- 12:00 h | Granxas e proxectos actuais de porcos celtas en Galicia
Iván Rodríguez Paz , ASOPORCEL - 12:50 h | O modelo cooperativo para a cría e comercialización de porcos celtas
Isabel Costas , presidenta de Tres Fuciños, S. Coop. galego - 13:40 | Experiencia de porco celta na comunidade dos Montes de O Carballo
José Manuel Iglesias , presidente da Comunidade de Montes de O Carballo - 14:10 | Preguntas e comentarios
- 14:20 | Clausura
Higinio Mougán , AGACA - 14:30 | Fin do día
A inscrición é gratuíta e xa está aberta. Trátase dunha oportunidade única para afondar no presente e futuro desta raza tradicional gallega desde unha perspectiva técnica, ambiental e cooperativa.