Ir o contido principal

Sesión de formación sobre oportunidades de negocio relacionadas coa cría de Porco Celta

Data de Inicio: 12/06/2025
Data de finalización: 12/06/2025
Modalidade: En liña
Localización: Online

Descrición

O 12 de abril , a Asociación Galega de Cooperativas Agroalimentarias ( AGACA ) celebrará un evento en liña dedicado á cría do porco celta , unha raza autóctona gallega en crecemento. O encontro terá lugar de 9:30 a 14:30 horas e reunirá a especialistas en produción, comercialización e investigación relacionadas con esta especie, así como expertos en porco ibérico de Estremadura, que compartirán a súa experiencia.

O evento está dirixido a produtores, técnicos, investigadores e persoas interesadas na gandería sostible e na valorización das razas autóctonas. Ao longo da sesión abordaranse temas clave, como a nutrición, o impacto ambiental da gandería extensiva, a calidade da carne, a comercialización a través do modelo cooperativo e os proxectos actuais en Galicia.

Programa planificado

  • 9:30 a.m. | Benvida
    Higinio Mougán , director xerente de AGACA
  • 9:40 a.m. | Cría e alimentación de porcos ibéricos en granxas
    Mercedes Izquierdo Cebrián , CICYTEX (Estremadura)
  • 10:30 h | Características e beneficios do porco celta
    Roberto Bermúdez , Centro Tecnolóxico da Carne
  • 11:10 a.m. | A cría de porcos celtas e os seus efectos no solo e na biodiversidade
    María Rosa Mosquera Losada , Universidade de Santiago
  • 11:50 a.m. | Pausa
  • 12:00 h | Granxas e proxectos actuais de porcos celtas en Galicia
    Iván Rodríguez Paz , ASOPORCEL
  • 12:50 h | O modelo cooperativo para a cría e comercialización de porcos celtas
    Isabel Costas , presidenta de Tres Fuciños, S. Coop. galego
  • 13:40 | Experiencia de porco celta na comunidade dos Montes de O Carballo
    José Manuel Iglesias , presidente da Comunidade de Montes de O Carballo
  • 14:10 | Preguntas e comentarios
  • 14:20 | Clausura
    Higinio Mougán , AGACA
  • 14:30 | Fin do día

A inscrición é gratuíta e xa está aberta. Trátase dunha oportunidade única para afondar no presente e futuro desta raza tradicional gallega desde unha perspectiva técnica, ambiental e cooperativa.


REXISTRO

Próximos Cursos