Skip to main content

Porco Celta hazkuntzarekin lotutako negozio aukeren inguruko prestakuntza saioa

Hasiera data: 12/06/2025
Amaiera data: 12/06/2025
Modalitatea: Sarean
Kokalekua: Online

Azalpena

Apirilaren 12an , Galiziako Nekazaritza eta Elikagai Kooperatiben Elkarteak ( AGACA ) online ekitaldi bat egingo du txerri zeltaren hazkuntzari eskainia , hazten ari den Galiziako bertako arraza bat. Bilera goizeko 9:30etik arratsaldeko 2:30era izango da, eta espezie honekin lotutako ekoizpen, merkaturatze eta ikerketako espezialistak , baita Extremadurako txerri iberikoen adituak ere bilduko dira, beren esperientzia partekatuko dutenak.

Ekitaldia ekoizleei, teknikariei, ikertzaileei eta abeltzaintza jasangarrian eta bertako arrazen balorizazioan interesa dutenei zuzenduta dago. Saio osoan zehar gai nagusiak jorratuko dira, besteak beste, nutrizioa, abeltzaintza estentsiboaren ingurumen-inpaktua, haragiaren kalitatea, kooperatiba-ereduaren bidezko merkaturatzea eta Galizian dauden proiektuak.

Aurreikusitako programa

  • 9:30 a.m. | Ongi etorri
    Higinio Mougán , AGACAko zuzendari gerentea
  • 9:40 a.m. | Txerri iberiarrak haztea eta elikatzea ustiategietan
    Mercedes Izquierdo Cebrián , CICYTEX (Extremadura)
  • 10:30 a.m. | Txerri zeltaren ezaugarriak eta onurak
    Roberto Bermúdez , Haragiaren Zentro Teknologikoa
  • 11:10 a.m. | Zelta txerri hazkuntza eta lurzoruan eta biodibertsitatean dituen ondorioak
    María Rosa Mosquera Losada , Santiagoko Unibertsitatea
  • 11:50 a.m. | Atsedenaldia
  • 12:00 p.m. | Galiziako egungo txerri zelten haztegiak eta proiektuak
    Iván Rodríguez Paz , ASOPORCEL
  • 12:50 p.m. | Zelta txerriak hazteko eta merkaturatzeko kooperatiba eredua
    Isabel Costas , Tres Fuciñoseko presidentea, S. Coop. galegoa
  • 13:40 | Txerri zeltaren esperientzia Carballo mendien komunitatean
    José Manuel Iglesias , Montes de O Carballoko Mankomunitateko presidentea
  • 14:10 | Galderak eta iruzkinak
  • 14:20 | Amaiera
    Higinio Mougán , AGACA
  • 14:30 | Egunaren amaiera

Izen-ematea doakoa da eta zabalik dago dagoeneko. Aukera paregabea da Galiziako arraza tradizional honen oraina eta etorkizuna sakonago aztertzeko, ikuspegi tekniko, ingurumen eta kooperatibo batetik.


IZEN-EMATEA

Hurrengo Ikastaroak