Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

póster do curso
03/12/2025
Cooperativas Agro-alimentarias
Itinerario de formación para asesores C3. Edición 19 (Estremadura)
Os días 3, 4 e 5 de decembro, de 9:00 a 13:00 , celebrarase un novo curso do itinerario de formación virtual sobre o uso do Caderno de Campo Cooperativo (C3) , organizado por Cooperativas
cartel do evento
13/11/2025
OrganicAdviceNetwork / Ecovalia
Para consultores: curso básico en liña para futuros consultores en produción ecolóxica
O proxecto europeo OrganicAdviceNetwork lanza un curso gratuíto, 100 % en liña e síncrono dirixido a estudantes, profesionais novos e consultores que desexen especializarse en agricultura e gandería
INAP
02/02/2026
INAP
O INAP lanza un curso en liña sobre a avaliación de políticas públicas na administración local
Formación aplicada para fortalecer as capacidades de xestión, análise e mellora das políticas públicas locais O Instituto Nacional de Administración Pública (INAP) abriu a convocatoria de solicitudes
horticultura
02/12/2025
IFAPA

OBRADOIRO DE APRENDIZAXE DE VARIOS CULTIVOS - OBRADOIRO DE APRENDIZAXE: INDUSTRIA AGROALIMENTARIA I

Contido Material vexetal e prácticas culturais nos cultivos Fitopatoloxía de cultivos
póster do curso
03/12/2025
Cooperativas Agro-alimentarias

Itinerario de formación para asesores C3. Edición 19 (Estremadura)

Os días 3, 4 e 5 de decembro, de 9:00 a 13:00 , celebrarase un novo curso do itinerario de formación virtual sobre o uso do Caderno de Campo Cooperativo (C3) , organizado por Cooperativas Agroalimentarias de España e dirixido a asesores dos servizos agronómicos das cooperativas. A formación realizarase nun formato en liña síncrono , con sesións de
Permanente
tecnoloxía do iogur
Permanente
EILZA

Tecnoloxía de iogures e leites fermentados

Dirixido a... Profesionais da industria láctea e todas aquelas persoas interesadas en adquirir coñecementos relacionados coa tecnoloxía e a produción de iogures e leites fermentados. Obxectivos Comprender as características fisicoquímicas e microbiolóxicas dos iogures e leites fermentados e analizar os procedementos de fabricación, relacionando as
Permanente
chan
Permanente
Fundación para la Agricultura del Conocimiento

NUTRICIÓN SOSTIBLE DOS SOLO AGRÍCOLAS NO MARCO DA PAC, APOIO AO ASESORAMENTO

O sistema de produción agroalimentaria debe manter un equilibrio entre unha produción rendible e de alta calidade que satisfaga as demandas dos consumidores e unha produción sostible e ambientalmente responsable. A fertilización dos sistemas agrícolas debe ser axeitada e sostible, reducindo ou mesmo evitando o impacto ambiental causado por unha
cultivo de mango
04/12/2025
IFAPA

XESTIÓN INTEGRADA DE PRAGAS E ENFERMIDADES NA MANGA

Contido Pragas e enfermidades que afectan o cultivo de manga. Estratexias de control de pragas e enfermidades. Recoñecemento de inimigos naturais das pragas do mango. Produtos fitosanitarios autorizados. Data límite de solicitude: 03/12/2025
Ilustración cun planeta Terra e unha árbore
04/12/2025
COHEXPHAL

Prevención e control ambiental aplicados ao sector agroalimentario en Andalucía

As empresas agroalimentarias andaluzas operan nun entorno cada vez máis esixente desde unha perspectiva ambiental e regulatoria. Para axudar ao sector a adaptarse a esta realidade, ponse en marcha o curso “Prevención e control ambiental aplicados ao sector agroalimentario de Andalucía” . Esta formación práctica está orientada ao cumprimento
Permanente
residuos
Permanente
Portalagrari

Prevención da perda e o desperdicio de alimentos 3.ª ed.

Este curso a ritmo propio forma parte do plan de acción contra o desperdicio de alimentos promovido pola Comunidade Valenciana a través da Consellería de Agricultura, Gandería e Pesca. O curso, estruturado en 12 unidades de aprendizaxe, aborda e responde a tres preguntas principais: Que se sabe sobre o desperdicio de alimentos e que datos hai
agricultura
06/12/2025
Espacio inquietudes

Curso de agricultura ecolóxica

A través do noso curso de agricultura ecolóxica en Lozoya (Madrid) aprenderás dun xeito práctico as principais tarefas dunha horta cultivada organicamente: sementeiros, canteiros elevados, rego, control de pragas, sementeira, xestión do solo, compostaxe, vermicultura, galiñeiro, etc. Este curso esencialmente práctico está dirixido a persoas
preocupacións-espaciais-agricultura-orgánica-1-2048x610
06/12/2025
Espacio Inquietudes

Curso de agricultura ecolóxica

A través do noso curso de agricultura ecolóxica en Lozoya (Madrid), aprenderás as tarefas clave dun horto de cultivo ecolóxico dun xeito práctico: sementeiros, canteiros elevados, rego, control de pragas, plantación, xestión do solo, compostaxe, vermicultura, galiñeiro e moito máis. Este curso esencialmente práctico está dirixido a persoas
Permanente
chan
Permanente
Portalagrari

Solo e fertilización sostible 4ª ed.

Cada vez é máis necesario cambiar o modelo de produción actual por un que teña como obxectivo obter alimentos seguros e de alta calidade en cantidade suficiente para a crecente poboación, cultivados mediante sistemas de produción máis sostibles e respectuosos co medio ambiente. Este cambio no modelo de produción é fundamental para adaptarse e
Permanente
cereixas
Permanente
Portalagrari

Curso básico de agricultura ecolóxica 7ª ed.

A agricultura ecolóxica está a converterse nunha parte cada vez máis significativa do sector agroalimentario da Comunidade Valenciana, tanto en termos de superficie como de produción e valor engadido. Debido ao aumento das explotacións e da superficie terrestre, a necesidade de formación en agricultura ecolóxica é crecente, xa que é necesaria para
Permanente
gandería ecolóxica
Permanente
Portalagrari

Curso básico de gandería ecolóxica 7ª ed.

A gandería ecolóxica ten unha presenza significativamente menor dentro do sector ecolóxico que a agricultura ecolóxica, en termos de explotacións, operadores e industrias de transformación. Malia a súa menor importancia na Comunidade Valenciana en comparación con outras comunidades autónomas, e o seu menor impacto económico e número de operadores
sensibilización
09/12/2025
AMFAR-Federación de Mujeres y Familias del Ámbito Rural

Curso GRATUITO de SENSIBILIZACIÓN AMBIENTAL en AGUADULCE - Almería

Inscricións: formacionamfar@mujerrural.com
Permanente
pegada de carbono
Permanente
Davante

Curso de cálculo da pegada de carbono

Formación no cálculo da pegada de carbono Este curso está dirixido a persoas interesadas no medio ambiente, profesionais do sector público ou privado, técnicos de sustentabilidade e estudantes que buscan especialización nunha área de emprego de alta demanda; polo tanto, é necesario aprender: Métodos para calcular a pegada de carbono de produtos
certificado fitosanitario
10/12/2025
AMFAR-Federación de Mujeres y Familias del Ámbito Rural

Curso GRATUÍTO sobre CARné DE FIXETAS (nivel básico) en PEDRO BERNARDO - Ávila

Inscrición: amfaravila@hotmail.com
fábrica de alimentos
10/12/2025
COHEXPHAL

Curso en liña “SMETA v7 – Auditoría ética do comercio responsable”

Os requisitos en materia de comercio ético, dereitos laborais e sustentabilidade son cada vez máis estritos, especialmente por parte dos supermercados e grandes clientes . Neste contexto, as auditorías SMETA convertéronse nunha ferramenta clave para demostrar boas prácticas nas empresas do sector agroalimentario. Co obxectivo de apoiar ás
póster do curso
11/12/2025
FEV. Federación Española del Vino.

Identidade dixital 360º: O caso do Marqués de Cáceres

O/A A Federación Española do Viño (FEV) , a través do seu Centro de Dixitalización e Viño , organiza un inspirador seminario web o 11 de decembro de 2025 ás 10:00 horas , no que se mostrará como Marqués de Cáceres transformou a súa identidade dixital, conseguindo novos públicos, máis vendas e unha maior conexión coa súa marca. Este estudo de caso
Permanente
pesticidas
Permanente
Davante

Curso en liña sobre control de pragas

O obxectivo principal dun plan de control de pragas é previr as infestacións, que poden ser de diversos tipos, tanto urbanas como domésticas, e poden afectar a zonas urbanizadas e axardinadas. Actualmente, o sector necesita profesionais cada vez máis cualificados e competentes no uso de produtos biocidas e fitosanitarios para o control de pragas. O
cartel do evento
15/12/2025
COHEXPHAL

Aplicador/a de produtos fitosanitarios. Nivel básico.

Xa está aberta a convocatoria de solicitudes para o curso de “Aplicador de produtos fitosanitarios. Nivel básico” , formación esencial para todas as persoas que traballan no sector agrícola e precisan obter unha certificación oficial para o uso seguro e responsable de produtos fitosanitarios. Este curso está dirixido a agricultores, persoal de
poda de oliveira
16/12/2025
IFAPA

DÍAS DE OLIVEIRA - PODA

Contido XESTIÓN DE PLANTAS CUBERTAS POR MEDIOS MECÁNICOS DEMOSTRACIÓN DE CAMPO DO MANEXO DE CUBERTAS SOLICITUDE