XII Congreso Mundial do Xamón Evento Nesta edición máis de 30 relatores nacionais e internacionais desenvolverán un novedoso e interesante programa que abordará temas de interese para o sector, cuxo futuro está condicionado por factores como o aumento dos prezos das materias primas, o custo …
GRUPO OPERATIVO IBERCHAIN para a implantación da tecnoloxía blockchain na cadea de valor da carne etiquetada como raza 100% autóctona ibérica. Contido multimedia Incrementar a sustentabilidade económica das explotacións gandeiras extensivas dedicadas á produción de carne etiquetada baixo o selo de Raza Autóctona 100% Ibérica. … GRUPO OPERATIVO IBERCHAIN para a implantación da tecnoloxía blockchain na cadea de …
Implantación da tecnoloxía blockchain na cadea de valor da carne etiquetada como raza 100% autóctona de porco ibérico. (GO IBERCHAIN) Grupo operativo IBERCHAIN quere aumentar a sustentabilidade económica das explotacións gandeiras extensivas dedicadas á produción de carne etiquetada baixo o selo de Raza Autóctona 100% Ibérica. … Implantación da tecnoloxía blockchain na cadea de valor da carne …
Informe dos proxectos supraautonómicos españois EIP-AGRI 2017-2022 Contido multimedia O informe resume o primeiro período de financiamento (2014-2022) dos grupos operativos da European Innovation Partnership for Agricultural Productivity and Sustainability (EIP-Agri), implantados a nivel supraautonómico en España. Desde a posta en marcha …
Grupos que operan en Cataluña. Convocatoria 2018 (catalán) Contido multimedia O Dossier Técnico núm. 123: “Grups operatius a Catalunya. Convocatoria 2018” está dedicada aos Grupos Operativos desenvolvidos no marco do Plan Estratéxico da PAC (PEPAC 2023-2027), e inclúe os Sistemas de Coñecemento e Innovación Agraria, vinculados …
Grupos Operativos en Cataluña. Convocatoria 2018 Contido multimedia "O Dossier Técnico no 123: "Grupos Operativos en Cataluña. Convocatoria 2018" está dedicado aos Grupos Operativos desenvolvidos no marco do Plan Estratéxico da PAC (PEPAC 2023-2027), e tendo en conta os Sistemas de Coñecemento e Innovación Agrícola, tamén …
Modelo do sistema integral de xestión da explotación porcina Contido multimedia Documento que explica o modelo do sistema integral de xestión da explotación porcina. … Modelo do sistema integral de xestión da explotación …
Agroalimentario. Informe sectorial 2021. Avanzando cara á sustentabilidade Contido multimedia Artigos sobre recuperación do sector, avances do sector cara á sustentabilidade, industria porcina, sector vitivinícola. … Agroalimentario. Informe sectorial 2021. Avanzando cara á …
Dossier de proxectos de innovación supraautonómicos Contido multimedia Inventario de proxectos innovadores executados por grupos operativos supraautonómicos da Asociación Europea de Innovación para a produtividade e a sustentabilidade agrarias do Programa Nacional de Desenvolvemento Rural (PNDR) 2014-2022, submedida 16.2. …
Dossier de elementos innovadores para a competitividade e a sustentabilidade das explotacións gandeiras Contido multimedia Este Dossier de elementos innovadores para a mellora da competitividade e sustentabilidade das explotacións gandeiras amosa algunhas posibilidades de innovación para que quen o utilice poida afondar nos que máis lle interesan en función das súas …
Valorización integral de subprodutos e coprodutos do porco ibérico (GO IBERVAL) Grupo operativo Determinación e selección de subprodutos e coprodutos do porco ibérico con potencial de uso para diferentes fins. Análise das principais tecnoloxías existentes e a súa aplicación para cada subproduto e finalidade. Estudo de viabilidade técnica, económica …
Sistema fotovoltaico Fotopur para o aproveitamento e redución de emisións da superficie de estanques de purín en explotacións porcinas (GO FOTOPUR) Grupo operativo O proxecto determinará a viabilidade técnica e económica de combinar a produción de enerxía fotovoltaica coa cobertura de estanques de purín para reducir as súas emisións. Deste xeito, é máis fácil que todas as explotacións do sector porcino español e os …
Desenvolvemento biotecnolóxico de pre e probióticos para alimentación animal (aves e porco) a partir de fibra de alperujo e outros subprodutos hortícolas (GO OLIVEBIOME) Grupo operativo Tipificación química da fibra de oliva. Coñecer a capacidade prebiótica e fermentativa con probióticos da fibra extraída do alperujo e doutros subprodutos hortícolas nacionais. Coñecer a capacidade nutricional das materias primas fermentadas como base …
Biotecnoloxía para a trazabilidade e a selección xenética en razas porcinas minoritarias españolas (GO BIO4TRACE) Grupo operativo Determinación de perfís de microsatélites, SNPs e xenoma completo en razas minoritarias. Determinación do perfil de ácidos graxos e do FMI na carne de razas minoritarias; e relación entre o estrés obxectivamente medible e a adaptación ao medio forestal e …
Obtención de produtos de alto valor engadido a partir de sangue de residuos de matadoiro como alternativa de xestión sostible e de baixo custo (GO BLOOD4GOODS) Grupo operativo O sector ten a oportunidade de aproveitar as oportunidades que presenta o sangue dos matadoiros e apoiarse na ciencia e a tecnoloxía para desenvolver alternativas de xestión de baixo custo que poidan ser adoptadas polas empresas para que o sangue pase de …