GO DIGIT4PORK: xemelgo dixital para a coordinación de cebo de porco
- Tipo Grupo operativo
- Estado En proceso
- Execución 2024 -2027
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Aragón; Navarra, Comunidad Foral de
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2023-2027
O principal obxectivo do proxecto GODIGIT4PORK é a optimización e coordinación da cadea de subministración no sector porcino mediante a implantación dun xemelgo dixital, especialmente enfocado á produción de porcos de engorde que abastecen un matadoiro e a súa sala de despezamento asociada, de tal xeito para que as empresas gandeiras poidan coñecer con moita máis precisión a composición do seu produto final e como cambia en función do peso do sacrificio, podendo mellorar a eficiencia alimentaria deseñando dietas máis axustadas.
Implementar un xemelgo dixital para a cadea de subministración de carne de porco é un enfoque innovador para transformar e optimizar dixitalmente a industria porcina, que ofrece beneficios económicos e sociais ao mellorar a eficiencia operativa, a calidade do produto e a sustentabilidade ambiental. A réplica dixital do sistema desenvolverase a partir da comprobación do máximo potencial de crecemento das distintas liñas e validarase no campo en granxas experimentais das diferentes empresas GO.
Implementar un xemelgo dixital para a cadea de subministración de carne de porco é un enfoque innovador para transformar e optimizar dixitalmente a industria porcina, que ofrece beneficios económicos e sociais ao mellorar a eficiencia operativa, a calidade do produto e a sustentabilidade ambiental.
Este xemelgo dixital é unha réplica virtual en tempo próximo ao real, é dicir, actualízase coa mesma frecuencia coa que se actualizan os datos da parte final da cadea de subministración do porco, abarcando o engorde e corte dos porcos. coa finalidade de mellorar a eficiencia da produción, a trazabilidade e a toma de decisións.
A dispoñibilidade áxil de datos e a análise avanzada grazas ao xemelgo dixital permite tomar decisións informadas en situacións críticas ou optimizar a cadea de subministración en xeral. Identificación precoz de problemas potenciais, como os pescozos de botella de produción ou loxística, que se poden abordar antes de que se convertan en crises.
- O obxectivo desta actividade céntrase nunha análise da recollida de datos para apoiar a toma de decisións nas fases de produción que abrangue o proxecto: cebo e sala de despezamento. A metodoloxía baséase na descrición "TAL CUAL" do que se está a facer actualmente para definir "SER" como debería ou podería ser a recollida de datos dixitais e as variables implicadas. Isto inclúe cálculos intermedios e finais que conducen á obtención dos principais KPI ou indicadores produtivos clave en cada etapa e do proceso global técnico (é dicir, rendemento de carne) e económico (é dicir, eficiencia económica).
- O principal obxectivo desta actividade é o engorde controlado dos porcos e a súa corta co fin de caracterizar o rendemento económico dunha canal e o seu valor económico desde un punto de vista integral, dando continuidade ao proceso produtivo (garfo a granxa) discriminando a produción. custo dende a explotación ata a corta.
- O obxectivo principal desta actividade é conseguir unha representación dixital (é dicir, virtual) do sistema de produción en tempo próximo ao real.
- O obxectivo principal desta actividade é validar no campo a utilidade e bondade do xemelgo dixital proposto.
O principal obxectivo do proxecto GODIGIT4PORK é a optimización e coordinación da cadea de subministración no sector porcino mediante a implantación dun xemelgo dixital, especialmente enfocado á produción de porcos de engorde que abastecen un matadoiro e a súa sala de despezamento asociada, de tal xeito para que as empresas gandeiras poidan coñecer con moita máis precisión a composición do seu produto final e como cambia en función do peso do sacrificio, podendo mellorar a eficiencia alimentaria deseñando dietas máis axustadas.
Implementar un xemelgo dixital para a cadea de subministración de carne de porco é un enfoque innovador para transformar e optimizar dixitalmente a industria porcina, que ofrece beneficios económicos e sociais ao mellorar a eficiencia operativa, a calidade do produto e a sustentabilidade ambiental.
Este xemelgo dixital é unha réplica virtual en tempo próximo ao real, é dicir, actualízase coa mesma frecuencia coa que se actualizan os datos da parte final da cadea de subministración do porco, abarcando o engorde e corte dos porcos. coa finalidade de mellorar a eficiencia da produción, a trazabilidade e a toma de decisións.
A. Pirineo, A. Obanos, Ganadera de Caspe e Cárnicas Iruña, e a UdL, deseñarán un protocolo para estudar as características das diferentes liñas xenéticas que aportará cada empresa ao proxecto e a partir das que se creará un xemelgo dixital de as fases de engorde e corte en sala dirixidas a optimizar a coordinación do sacrificio co envío de porcos cebados segundo o comportamento diferencial por xenética e peso.
Coordinar de forma eficiente a cadea de subministración do porco, mellorando a eficiencia, a calidade, a trazabilidade e a toma de decisións na produción e transformación de porcos de engorde mediante a creación dun xemelgo dixital.
- Denominación do coordinador: ASOCIACIÓN CLUSTER AGROALIMENTARIA NAVARRA (NAGRIFOOD)
- Enderezo postal: PARQUE TOMAS CABALLERO, 2, 6ª PLANTA, 31006 PAMPLONA
- Correo electrónico do coordinador: saguirre@nagrifoodcluster.com
- Teléfono: 948113700
As principais características da proposta son:
- Coordinación da cadea de subministración: o xemelgo dixital abrangue as fases finais da cadea de subministración de carne de porco onde se xera a maior parte do valor comercial do produto, desde o engorde do porco ata o corte da canal. Isto facilita a coordinación global e detallada de cada proceso implicado.
- Conectividade e interoperabilidade: deseñar un Data Space que permita a integración de novos sensores a medida que se van adquirindo para supervisar cada punto relevante da cadea e recoller datos en tempo real. Isto pode incluír información sobre a saúde dos porcos, as condicións de transporte, o inventario de pensos e a capacidade de procesamento no matadoiro e na sala de corte.
- Planificación e optimización: mediante algoritmos de intelixencia artificial, planifícanse rutas de transporte, optimízase a alimentación do porco, axústase a capacidade de procesamento en función da demanda e prevénse posibles colos de botella na cadea.
- Trazabilidade: cada porco identifícase de forma única no matadoiro e rexístrase con precisión o seu progreso ao longo da carnicería. Isto mellora a trazabilidade, facilitando a rápida identificación de problemas e a recuperación do produto se é necesario.
- Toma de decisións informada: o Data Space e as analíticas avanzadas integradas no xemelgo dixital proporcionan aos xestores da cadea de subministración información clave para tomar decisións estratéxicas, como axustar os niveis de produción, optimizar a loxística ou anticipar o potencial na explotación ou na sala de corte.
- Asociación Clúster Agroalimentario de Navarra (NAGRIFOOD)
- AGROPECUARIA OBANOS , S.A.
- AGROPECUARIA DEL PIRINEO, S.A.
- Sociedad Cooperativa Ganadera de Caspe S.R.L.
- CARNICAS IRUÑA, S.A.
- Asociación Clúster Agroalimentario de Navarra (NAGRIFOOD)