Ir o contido principal
GO DIGIT4PORK

GO DIGIT4PORK: xemelgo dixital para a coordinación de cebo de porco

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado En proceso
  • Execución 2024 -2027
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Aragón; Navarra, Comunidad Foral de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2023-2027
Abstract

O principal obxectivo do proxecto GODIGIT4PORK é a optimización e coordinación da cadea de subministración no sector porcino mediante a implantación dun xemelgo dixital, especialmente enfocado á produción de porcos de engorde que abastecen un matadoiro e a súa sala de despezamento asociada, de tal xeito para que as empresas gandeiras poidan coñecer con moita máis precisión a composición do seu produto final e como cambia en función do peso do sacrificio, podendo mellorar a eficiencia alimentaria deseñando dietas máis axustadas.

Implementar un xemelgo dixital para a cadea de subministración de carne de porco é un enfoque innovador para transformar e optimizar dixitalmente a industria porcina, que ofrece beneficios económicos e sociais ao mellorar a eficiencia operativa, a calidade do produto e a sustentabilidade ambiental. A réplica dixital do sistema desenvolverase a partir da comprobación do máximo potencial de crecemento das distintas liñas e validarase no campo en granxas experimentais das diferentes empresas GO.

Descrición

Implementar un xemelgo dixital para a cadea de subministración de carne de porco é un enfoque innovador para transformar e optimizar dixitalmente a industria porcina, que ofrece beneficios económicos e sociais ao mellorar a eficiencia operativa, a calidade do produto e a sustentabilidade ambiental.

Este xemelgo dixital é unha réplica virtual en tempo próximo ao real, é dicir, actualízase coa mesma frecuencia coa que se actualizan os datos da parte final da cadea de subministración do porco, abarcando o engorde e corte dos porcos. coa finalidade de mellorar a eficiencia da produción, a trazabilidade e a toma de decisións.

A dispoñibilidade áxil de datos e a análise avanzada grazas ao xemelgo dixital permite tomar decisións informadas en situacións críticas ou optimizar a cadea de subministración en xeral. Identificación precoz de problemas potenciais, como os pescozos de botella de produción ou loxística, que se poden abordar antes de que se convertan en crises.

Descrición das actividades
  • O obxectivo desta actividade céntrase nunha análise da recollida de datos para apoiar a toma de decisións nas fases de produción que abrangue o proxecto: cebo e sala de despezamento. A metodoloxía baséase na descrición "TAL CUAL" do que se está a facer actualmente para definir "SER" como debería ou podería ser a recollida de datos dixitais e as variables implicadas. Isto inclúe cálculos intermedios e finais que conducen á obtención dos principais KPI ou indicadores produtivos clave en cada etapa e do proceso global técnico (é dicir, rendemento de carne) e económico (é dicir, eficiencia económica).
  • O principal obxectivo desta actividade é o engorde controlado dos porcos e a súa corta co fin de caracterizar o rendemento económico dunha canal e o seu valor económico desde un punto de vista integral, dando continuidade ao proceso produtivo (garfo a granxa) discriminando a produción. custo dende a explotación ata a corta.
  • O obxectivo principal desta actividade é conseguir unha representación dixital (é dicir, virtual) do sistema de produción en tempo próximo ao real.
  • O obxectivo principal desta actividade é validar no campo a utilidade e bondade do xemelgo dixital proposto.
Descrición contextual

O principal obxectivo do proxecto GODIGIT4PORK é a optimización e coordinación da cadea de subministración no sector porcino mediante a implantación dun xemelgo dixital, especialmente enfocado á produción de porcos de engorde que abastecen un matadoiro e a súa sala de despezamento asociada, de tal xeito para que as empresas gandeiras poidan coñecer con moita máis precisión a composición do seu produto final e como cambia en función do peso do sacrificio, podendo mellorar a eficiencia alimentaria deseñando dietas máis axustadas.

Implementar un xemelgo dixital para a cadea de subministración de carne de porco é un enfoque innovador para transformar e optimizar dixitalmente a industria porcina, que ofrece beneficios económicos e sociais ao mellorar a eficiencia operativa, a calidade do produto e a sustentabilidade ambiental.

Este xemelgo dixital é unha réplica virtual en tempo próximo ao real, é dicir, actualízase coa mesma frecuencia coa que se actualizan os datos da parte final da cadea de subministración do porco, abarcando o engorde e corte dos porcos. coa finalidade de mellorar a eficiencia da produción, a trazabilidade e a toma de decisións.

A. Pirineo, A. Obanos, Ganadera de Caspe e Cárnicas Iruña, e a UdL, deseñarán un protocolo para estudar as características das diferentes liñas xenéticas que aportará cada empresa ao proxecto e a partir das que se creará un xemelgo dixital de as fases de engorde e corte en sala dirixidas a optimizar a coordinación do sacrificio co envío de porcos cebados segundo o comportamento diferencial por xenética e peso.

Obxectivos

Coordinar de forma eficiente a cadea de subministración do porco, mellorando a eficiencia, a calidade, a trazabilidade e a toma de decisións na produción e transformación de porcos de engorde mediante a creación dun xemelgo dixital.

Información de contacto
  • Denominación do coordinador: ASOCIACIÓN CLUSTER AGROALIMENTARIA NAVARRA (NAGRIFOOD)
  • Enderezo postal: PARQUE TOMAS CABALLERO, 2, 6ª PLANTA, 31006 PAMPLONA
  • Correo electrónico do coordinador: saguirre@nagrifoodcluster.com
  • Teléfono: 948113700
Información adicional

As principais características da proposta son:

  1. Coordinación da cadea de subministración: o xemelgo dixital abrangue as fases finais da cadea de subministración de carne de porco onde se xera a maior parte do valor comercial do produto, desde o engorde do porco ata o corte da canal. Isto facilita a coordinación global e detallada de cada proceso implicado.
  2. Conectividade e interoperabilidade: deseñar un Data Space que permita a integración de novos sensores a medida que se van adquirindo para supervisar cada punto relevante da cadea e recoller datos en tempo real. Isto pode incluír información sobre a saúde dos porcos, as condicións de transporte, o inventario de pensos e a capacidade de procesamento no matadoiro e na sala de corte.
  3. Planificación e optimización: mediante algoritmos de intelixencia artificial, planifícanse rutas de transporte, optimízase a alimentación do porco, axústase a capacidade de procesamento en función da demanda e prevénse posibles colos de botella na cadea.
  4. Trazabilidade: cada porco identifícase de forma única no matadoiro e rexístrase con precisión o seu progreso ao longo da carnicería. Isto mellora a trazabilidade, facilitando a rápida identificación de problemas e a recuperación do produto se é necesario.
  5. Toma de decisións informada: o Data Space e as analíticas avanzadas integradas no xemelgo dixital proporcionan aos xestores da cadea de subministración información clave para tomar decisións estratéxicas, como axustar os niveis de produción, optimizar a loxística ou anticipar o potencial na explotación ou na sala de corte.
Coordinadores
  • Asociación Clúster Agroalimentario de Navarra (NAGRIFOOD)
Colaboradores
  • AGROPECUARIA OBANOS , S.A.
  • AGROPECUARIA DEL PIRINEO, S.A.
  • Sociedad Cooperativa Ganadera de Caspe S.R.L.
  • CARNICAS IRUÑA, S.A.
Beneficiarios
  • Asociación Clúster Agroalimentario de Navarra (NAGRIFOOD)