Innovating to use Spanish legumes in animal feed
- Type Grupo operativo
- Status Filled
- Execution 2020 -2023
- Assigned Budget 439.594,65 €
- Scope Supraautonómico
- Autonomous community Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
- Main source of financing PEPAC 2014-2020
- Project website https://goinpulse.com/
Description
Design and evaluation of a systematized mechanism for promoting the cultivation and use of legumes adapted to the needs of all agents in the animal feed chain.
Objectives
- To analyze the situation and availability of seeds of the legumes under study (broad bean, soybean and pea) and the companies that market them, as well as the tests and evaluation protocols that are being carried out for said legumes.
- Diagnose the needs of agents in the animal feed chain and the barriers to the incorporation of legumes in feed.
- Agree and validate a common protocol for variety testing, contribute to the diversification of food systems in Spain, reduce greenhouse gas emissions and improve the environmental impacts of agricultural production and feed supply chains.
Coordinators
- COAG - Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos
- CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
- FACA Federación Aragonesa de Cooperativas Agrarias
- CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
- CITA - - Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón
- SERVICIO REGIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO AGROALIMENTARIO (SERIDA)
Beneficiaries
- COAG - Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos
- CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
- FACA Federación Aragonesa de Cooperativas Agrarias
- CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
- CITA - - Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón
- SERVICIO REGIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO AGROALIMENTARIO (SERIDA)
Outsourced
- AEL - Asociación Española de Leguminosas
- ARS ALENDI S.A.
- FEDNA - Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
- Fundación CARTIF
- Sociedad Cooperativa Andaluza Ganadera del Valle de los Pedroches
- S.C.L
- (COVAP)